0
Kiki Multem
29 maart 2023

De mooiste bezienswaardigheden en leukste dingen om te doen op Gran Canaria

Er zijn ongeveer zeven grote eilanden die samen de Canarische eilanden vormen, met Gran Canaria als een van de grotere. Dit maakt het een behoorlijk groot eiland om te verkennen en je kunt er met gemak zeven dagen (of langer) doorbrengen.

doen-gran-canariaGran Canaria is onderdeel van Spanje maar ligt eigenlijk dichter bij Marokko, wat zorgt voor een zonovergoten klimaat voor een geweldige vakantie. Maar wat kun je nu allemaal doen op Gran Canaria? De zon is niet het enige dat Gran Canaria zo aantrekkelijk maakt, Gran Canaria heeft prachtige natuur en cultuur die overal op het eiland verborgen ligt.

Roque Nublo

Een van de bekendste en leukste dingen om te doen op Gran Canaria is hiken naar Roque Nublo. De enorme vulkanische rots van Roque Nublo is gelegen in de regio Tejeda en is een van de grootste rotsen ter wereld. Om hier te komen, moet je de huurauto aan het begin van de wandelpaden parkeren om vervolgens te beginnen aan de wandeling naar boven. Je kunt kiezen uit 3 paden met verschillende lengtes. De kortste wandeling is 4,2 km. Zorg er wel voor dat je goede schoenen aantrekt voor de ongelijke stenen. Ga je liever mee op een georganiseerde tour dan kan dat ook. Bekijk hier de prijzen.highlights-gran-canaria

Bezoek het dorp Tejeda

Gran Canaria heeft talloze pittoreske, witte dorpjes verspreid over het eiland. Daardoor is het verkennen van het dorp Tejeda een must als je een ontspannende dag wilt. Combineren met iets actiefs? Je ​​bezoek aan Tejeda is gemakkelijk te combineren met je wandeling naar Roque Nublo.

Naast Tejeda heeft Gran Canaria nog veel meer dorpen die een bezoek waard zijn waaronder Fataga en Tufia. Tufia is tevens een bekende spot om te duiken.
highlights-gran-canaria highlights-gran-canaria

Barranco de las Vacas

Je hebt er misschien wel eens van gehoord of het voorbij zien komen op social media. De kloof tussen Agüimes en Santa Lucía genaamd Barranco de las Vacas is één van de mooiste bezienswaardigheden op Gran Canaria. De kloof lijkt dankzij zijn rood, oranje gekleurde steen op de Antelope Canyon in Arizona.

Barranco de las Vacas is erg populair maar ligt op een niet voor de hand liggende locatie. Je kunt het beste navigeren naar Tobas de Colores Barranco de las Vacas. Hier vind je 2 parkeerplaatsen langs de weg waar je de vangrail over moet steken om een klein stijl pad naar beneden te volgen. Je loopt een tunneltje onderdoor en je bent er! Het is een kleine kloof maar prachtig om te zien.

➸ Maak een off-road buggytour over het eiland. Bekijk hier de prijzendoen-gran-canaria

Las Palmas

Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria. Wil je een dagje shoppen dan ben je in het nieuwe gedeelte van de stad aan het juiste adres. Dit gedeelte is voorzien van winkelstraten vol boetiekjes en bekende winkelketens gecombineerd met een kilometerslang zandstrand. De locals ontmoeten elkaar hier om bij te kletsen en te genieten van het uitzicht. Vooral de heerlijke hotspots die verspreid over de stad te vinden zijn, zijn een bezoekje waard. Ga een ijsje eten bij Mammamia Gelato of schuif aan bij Pop’Ology.

Pop’Ology ligt in het oude gedeelte van de stad genaamd Vegueta. Als je hier eenmaal bent, kun je eindeloos dwalen door mooie, gekleurde steegjes. Loop langs Catedral de Canarias en het Santa Ana-plein of breng een bezoek aan Casa de Colon (het huis van Cristopher Columbus).
doen-gran-canaria hotspots-gran-canaria

Dunes of Maspalomas

Een bezoek brengen aan de uitgestrekte duinen van Maspalomas, genaamd Dunas of Maspalomas was één van mijn favoriete dingen om te doen op Gran Canaria. Het eiland heeft zoveel diversiteit waardoor het ook wel een eigen continent wordt genoemd en dat kun je goed zien aan de duinen. Hoog in de bergen is het eiland erg groen en kan het zomaar 10 graden koeler zijn qua gevoelstemperatuur waarnaast het in het zuiden ruim 300 dagen per jaar zonnig en warm is.

Met hoge temperaturen kan het zand erg heet zijn om op te lopen maar als je parkeert bij Hotel Riu Palace Maspalomas dan hoef je niet ver te lopen voor het beste uitzicht. Voor alle fotoliefhebbers onder ons, hier wil je zijn tijdens golden hour!
doen-gran-canaria

Arucas

De stad Arucas is gelegen in het noordelijke deel van het eiland en is de derde grootste stad van Gran Canaria. Arucas staat bekend als één van de mooiste steden van het eiland. Kleurrijke gebouwen, uitnodigende cafés en een iconische kathedraal maken Arucas te place to be. Struin door de gezellige straatjes en geniet van de tapas bij Bar Piscolabis Chaplin.

➸ Bekijk hier verzorgde vakanties naar Gran Canaria
doen-op-gran-canaria

Grotwoningen

Wil je op een verantwoorde manier de oude grotwoningen bekijken op Gran Canaria, breng dan een bezoek aan het Museo Etnográfico Casas Cuevas de Artenara. Er zijn hier diverse grotwoningen ingericht met oude details om je een indruk te geven, hoe leven in tijden van toen eruit zag. Het terras van de grotwoningen in dit museum heeft een verbluffend uitzicht!

highlights-gran-canaria

Mirador del Balcón

Gelegen aan de westkust van Gran Canaria vind je het uitkijkpunt Mirador del Balcón. Je kan hier goed parkeren en het is niet ver lopen waardoor het één van de bekendste dingen om te doen is op het eiland. Vooral als je een beetje een natuurliefhebber bent kun je genieten van het adembenemende uitzicht op de kliffen. Mirador del Balcón wordt ook wel Drakenstaart genoemd door de aflopende, puntige rotsen die in zee verdwijnen. (zie foto) Mirador del Balcón mag zeker niet ontbreken op het lijstje met leukste dingen om te doen op Gran Canaria.

doen-op-gran-canaria

Puerto de Mogán

Het meest kleurrijke en romantische stadje van het eiland genaamd Puerto de Mogán moet zeker op je bucketlist. Wandel door de haven langs vele bootjes en gekleurde bruggetjes. Hierdoor wordt Puerto de Mogán ook “Het kleine Venetië van Gran Canaria” genoemd. Vanuit hier vertrekken dagelijks de leukste snorkel en boottours.

Ieder steegje is weer verrassend door de verschillende kleuren en prachtige bloemen. Talloze restaurantjes met uitzicht op de haven maken dit de perfecte spot voor een uitgebreide lunch of diner. Mijn aanrader is Mi Vida Restaurant. Kleurrijk interieur, mooie gerecht en helemaal Instagrammable.

➸ De leukste en lekkerste restaurants op Gran Canaria

doen-gran-canaria

Tamadaba National Park

Tamadaba National Park is een bekende bezienswaardigheid op Gran Canaria en één van meest ongerepte gebieden op Gran Canaria. Dennenbossen wisselen zich af met ruige kliffen. Nu is een groot deel van het park ontoegankelijk, maar er zijn een aantal routes waarmee je het nationale park zelf kunt ervaren.

Rijden door Tamadaba National Park over de bekende route GC-200 geeft het ultieme vakantiegevoel. Je kunt hier stoppen bij het eerder genoemde uitzichtpunt del Balcón. Deze route is al een feestje op zich. Je komt langs de mooiste kliffen aan de kust en ravijnen bezaaid met palmbomen. Hop in and let’s go…

➸ Auto huren op Gran Canaria, de beste tips om jouw huurauto te kiezen.

highlights-gran-canaria

Los Azulejos

Hiken in Los Azulejos naar de natural pools met waanzinnig uitzicht is iets wat je moet doen op Gran Canaria. Los Azulejos heeft een hikeroute van 16 kilometer door spectaculaire landschappen. Wil je een kortere afstand hiken dan kun je net als ons stoppen bij het uitzichtpunt met natural pools. Vanaf de weg volg je het bordje met Ruta 2. In het begin lijkt het geen wandelpad maar na een stukje klimmen en klauteren zie je vanzelf dat er een echt pad begint te vormen. Zorg er dus voor dat je goede schoenen aantrekt met grip. TIP: Om de natural pools te bereiken dien je rechts aan te houden.

➼ Bekijk hier nog meer bezienswaardigheden op Gran Canaria

highlights-gran-canaria

Ben jij weleens op Gran Canaria geweest en heb je nog leuke tips? Laat een reactie achter onder dit artikel.

5 reacties op “De mooiste bezienswaardigheden en leukste dingen om te doen op Gran Canaria”

  1. Marlene schreef:

    Dolfijnen gaan spotten, met vertrek uit de haven van Puerto Rico of Arguineguin.
    De krater bekijken, je kan er ook in afdalen, pico de bandama.

  2. Johan Blom schreef:

    In Arucas is een rumfabriek, waar gratis rondleidingen worden gegeven. Aan het eind van de rondleiding krijg je nog de mogelijkheid om de diverse soorten rum en de Canarische Ron Miel te proeven en te kopen.

  3. Anouk schreef:

    Wat een fijne tips, Kiki! Een dag auto huren en het eiland bezichtigen, was met jouw tips snel gepland!
    Ook het restaurant Ma Vida in Mogan: geweldig!

    Bedankt voor het delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *