0
Kiki Multem
4 oktober 2024

Het mooiste lokale eiland van de Malediven: ontdek Dhigurah

Ben je op zoek naar het mooiste eiland voor je vakantie op de Malediven? Ga dan naar Dhigurah! Dhigurah is een klein, idyllisch eiland van de Malediven en staat bekend als een van de beste plekken ter wereld om walvishaaien te spotten.

Het lokale eiland zelf is minder toeristisch dan andere, bekendere eilanden, wat zorgt voor een authentieke ervaring. Wij zijn er bijna twee weken geweest en in deze blog vertel ik je alles over het mooie eiland Dhigurah.

Dhigurah is een eiland dat hoort bij de Zuid-Ari Atol. Het eiland is slechts 300 meter breed en 4 kilometer lang. Dhigurah is minder bekend onder de toeristen, waardoor het hier altijd heerlijk rustig is. De stranden zul je niet snel vol zien liggen en dat vonden wij ideaal.

goedkoop-naar-de-malediven

Hoe kom je er?

Dhigurah is 97 km verwijderd vanaf het vliegveld. Zodra je naar de Malediven vliegt, kom je aan op Velana International Airport in Malé, de hoofdstad. Vanaf het vliegveld heb je verschillende opties.

Met het vliegtuig vanaf Malé

Op Dhigurah zelf is geen vliegveld, maar je hebt wel de optie om een binnenlandse vlucht te nemen naar Maamigili, een nabijgelegen eiland. Het is een korte vlucht van 20 minuten. Hierna pak je de speedboat en kom je 20 minuten later aan op Dhigurah. Gemiddeld gaan er zo’n 3 à 4 vluchten per dag. Prijs: ongeveer $170 per persoon (afhankelijk van het seizoen).

goedkoop-naar-de-malediven

Met het watervliegtuig

Je hebt ook de optie om met het watervliegtuig te gaan, een hele unieke ervaring! Vanaf Malé vlieg je in 30 minuten naar het landingsplatform op resort eiland LUX*. Vanaf hier is het nog een kleine 5 minuten met de speedboat. Vanuit het vliegtuig heb je een fantastisch uitzicht. Het watervliegtuig vliegt niet op vaste tijden, dus hiervoor raad ik je aan om met je accommodatie contact op te nemen. Prijs: ongeveer $250 per persoon (afhankelijk van het seizoen).

vakantie-malediven

Met de boot

De goedkoopste manier is met een gedeelde speedboot vanaf de luchthaven. De speedboot vaart twee keer per dag om 11.00 uur (op vrijdag om 10.00 uur) en 16.30 uur. De rit duurt zo’n twee uur met een korte stop op eiland Dhangethi voordat je aankomt op Dhigurah. Prijs: ongeveer $70 per persoon.

➸ Goedkoop naar de Malediven: 7 tips voor een budgetvriendelijke vakantie.

boottocht-dhigurah

Waarom je op een lokaal eiland wilt verblijven

Bij de Malediven denk je voornamelijk aan luxe resorts en villa’s die direct op het turquoise water gebouwd staan. Dit is fantastisch, spreek ik uit eigen ervaring, maar ook erg prijzig. Daarom is een lokaal eiland een goed alternatief en achteraf vonden wij hier ook veel meer sfeer hangen. Wij sliepen op Dhigurah voor bijna twee weken en hebben het ontzettend naar ons zin gehad. De prijzen zijn een heel stuk goedkoper, zowel qua overnachten als eten waardoor je budgetproof je droomvakantie kunt hebben. Wij hebben gekozen voor dit eiland vanwege de rijke onderwaterwereld in combinatie met de fijne prijzen.

dhigurah-malediven

Waar moet je op letten bij verblijf op een lokaal eiland?

Als je gaat verblijven op een lokaal eiland, dan zijn er wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. De Malediven is een islamitisch land, wat betekent dat er geen alcohol geschonken wordt op de lokale eilanden. Ook op Dhigurah kun je geen alcohol krijgen. Enkel bij de resorts kun je een alcoholisch drankje bestellen. Voor ons gean probleem want wij drinken beide geen alcohol.

Daarnaast is het niet de bedoeling dat je overal in je badkleding loopt. Vaak is er op elk lokaal eiland wel een deel van een strand beschikbaar gesteld onder de naam “bikini beach”, waarbij je wel in badkleding welkom bent. Ook staat het duidelijk aangegeven met bordjes. Dhigurah is één van de langste eilanden van de Malediven en wordt compleet omringd door witte stranden. Hierdoor heeft Dhigurah het allergrootste bikinistrand van alle lokale eilanden in de Malediven.

dhigurah-malediven

Wat te doen op Dhigurah

Snorkelen met walvishaaien en andere vissen

Voor mij was dit één van de belangrijkste redenen om voor Dhigurah te kiezen. De onderwaterwereld rondom het eiland is fantastisch. Bij en rondom Dhigurah heb je een grote kans om te snorkelen met walvishaaien en dat is ons maar liefst twee keer gelukt! Naast walvishaaien vind je hier ook manta roggen, dolfijnen, schildpadden, verschillende soorten haaien en talloze kleurrijke vissen. Wij zijn dagelijks met een groepstour meegegaan om zoveel mogelijk te zien.

➸ Zwemmen met walvishaaien op de Malediven: de beste tips!

walvishaaien-malediven

Relax op de stranden

Dhigurah staat bekend om zijn lange, witte zandstranden. Het eiland heeft één van de langste stranden van de Malediven, ideaal om een verfrissende duik te nemen na een actieve dag. Aan het einde van het eiland vind je een mooi rif waar je ook kunt snorkelen zonder tour. Hier heb je naast kleurrijke vissen ook een grote kans op roggen.

dhigurah-malediven

Proef de lokale keuken

Dhigurah is een bewoond lokaal eiland, wat betekent dat je ook de kans hebt om de lokale cultuur te ervaren. Je proeft hier traditionele Maldivische gerechten in kleine lokale restaurants en krijgt een kijkje in het dagelijkse leven van de eilandbewoners.

dhigurah-malediven

Verken het eiland per fiets

Na alle excursies op het water hadden wij ook wel zin om het eiland zelf te verkennen. Via onze accommodatie konden wij gratis gebruik maken van de fietsen en een rondje over het eiland fietsen is een heerlijke activiteit. Fiets vooral helemaal naar het puntje van het eiland en je komt terecht bij een prachtige zandbank met adembenemend uitzicht!

dhigurah-malediven

Hotel tips Dhigurah

Seaside Dhigurah

Op Dhigurah heb je genoeg budgetvriendelijke en luxe accommodaties. De prijzen beginnen vanaf €30 per persoon per nacht in het laagseizoen (mei – november). In het hoogseizoen heb je een hotelkamer voor €60 à €70 per persoon. Wij sliepen bij Seaside Dhigurah, een mooi boutique hotel op twee minuten loopafstand van de zee en de haven waar alle excursies vertrekken. De kamers zijn erg ruim en hebben airconditioning, een aanrader! In het laagseizoen betaal je bij Seaside voor een kamer met terras en inclusief ontbijt rond de €80 per persoon.

➸ Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Seaside, Dhigurah.

hotel-tip-dhigurah

Dhiguveli Maldives

Dhiguveli Maldives is een accommodatie tegenover het strand. Het hotel heeft een tuin, een gedeelde lounge en een gezellig dakterras waar je even lekker kan relaxen met een prachtig uitzicht op het strand en de groene omgeving. Wat een fijne vakantie bij Dhiguveli Maldives!

➸ Kijk hier voor beschikbaarheid en prijzen voor een pakketreis via TUI

➸ Kijk hier voor beschikbaarheid en prijzen via Booking.com

hotel-tip-dhigurah

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *