0
Kiki Multem
10 mei 2023

Dit zijn de 10 mooiste duikplekken op Bonaire

Wanneer je gaat duiken op Bonaire kom je een grote verscheidenheid aan kleurrijke vissen en ander zeeleven tegen en prachtig koraal van allerlei soorten en maten.

Bonaire wordt daarom ook niet voor niets Diver’s Paradise genoemd. Dit zijn de mooiste 10 duikplekken op Bonaire.

Bonaire heeft zo’n 90 duikplekken. De meeste duikstekken op Bonaire liggen aan de westkust van het eiland. Je hebt er ook een paar in het noorden en oosten, maar deze zijn vaak wat avontuurlijker door de stroming. Ook rondom Klein Bonaire kun je duiken. De meeste duikplekken kun je zo bereiken vanaf de kant, wat het extra makkelijk maakt. Onderstaande dive sites worden gezien als de mooiste duikplekken op Bonaire. Welke kies jij voor jouw volgende duik?

mooiste-duikplekken-bonaire

Salt Pier

Duikstek Salt Pier ligt bij de zoutpier van Bonaire. Deze duikplek is niet per se mooi om het rif, maar eerder vanwege de gigantisch grote scholen vissen die je onder water gaat zien. Achteraan de duikplek kom je vaak barracuda’s en tarpons tegen. Ook is Salt Pier de beste plek om schildpadden te spotten voor snorkelaars. Die zitten vaak in het ondiepe gedeelte. Let op: Je mag hier alleen duiken en snorkelen wanneer er geen boot aan de pier ligt, dus houd hier rekening mee.

mooiste-duikplekken-bonaire
mooiste-duikplekken-bonaire

1000 Steps

Om bij 1000 Steps te kunnen duiken, moet je eerst via een trap afdalen om bij de zee te komen. Dit zijn gelukkig geen 1000 treden zoals de naam doet vermoeden, maar het zijn er 72. De trap is intensief met je duikuitrusting maar zodra je onderaan de trap bent kun je heel gemakkelijk het water betreden. Loop de oceaan in en zwem door de mooiste koraalformaties vol met kleurrijke vissen en ander zeeleven. Ook 1000 Steps is namelijk een favoriete plek van de zeeschildpadden.

➼ Dit zijn de mooiste stranden van Bonaire

mooiste-duikplekken-bonaire
mooiste-duikplekken-bonaire

Hilma Hooker

Hilma Hooker is niet zomaar een duikplek op Bonaire. Bij Hilma Hooker duik je namelijk naar een scheepswrak van wel 70 meter lang. Het is de enige wrakduik die je op Bonaire kunt doen en doordat het wrak zo lang is, is het behoorlijk indrukwekkend! Het wrak ligt er sinds 1984 en de top vind je op 18 meter diepte. De bodem van het schip is op 30 meter. Je kunt zelfs in het wrak gaan, maar dat wordt alleen geadviseerd wanneer je met een lokale gids aan het duiken bent of wanneer je een gekwalificeerde wrakduiker bent.

Funchi’s Reef

Wil je graag zeeschildpadden spotten op Bonaire, dan moet je zeker weten naar Funchi’s Reef. Funchi’s Reef is een ondiep rif bij Lac Bay waar schildpadden en roggen graag komen om te eten. Deze dive site in het noorden van Bonaire is het onderkomen van zo’n 1000 schildpadden dus gegarandeerd dat je er genoeg gaat zien. Je hebt hier zelfs kans op verpleegstershaaien en rifhaaien. Er kan soms wat stroming staan, dus het is aan te raden om hier te duiken met een gids.

➼ Dit zijn de leukste en lekkerste restaurants op Bonaire

mooiste-duikplekken-bonaire

Karpata

Karpata is ook een dive site in het noorden van Bonaire. Het koraalrif begint al op 7,5 meter diepte en loopt door tot 46 meter. In het rif vind je harde en zachte koralen en grote olifantsoor sponzen. Je komt hier ook vele kleurrijke vissen tegen zoals de regenboog papegaaivis. Maar ook inktvissen en schildpadden worden hier regelmatig gespot.

duiken-bonaire

Ebo’s Reef

Ebo’s Reef is een mooie duikplek in het water rondom Klein Bonaire, die bekend staat om de grote olifantsoor sponzen en buissponzen. Het rif loopt steil af en bestaat naast sponzen ook uit verschillende soorten koralen. Tijdens het duiken kom je genoeg prachtige vissen tegen. Ook kun je rondom Klein Bonaire goed snorkelen met kans op schildpadden, roggen en misschien zelfs een verpleegsterhaai.

duiken-klein-bonaire

Bari Reef

Deze duikplek staat op nummer 1 in het hele Caribisch gebied vanwege de vis diversiteit. In dit rif zijn namelijk meer dan 300 soorten waargenomen! Je hebt grote kans om zeepaardjes, octopussen en tarpons tegen te komen. Bari Reef is geliefd bij beginnende duikers omdat je op deze duikplek bijna geen stroming hebt.

mooiste-duikplekken-bonaire
zeepaardje-bonaire
beste-duikplekken-bonaire

Bruce’s Rappel

Bruce’s Rappel is een duikstek in Bonaire met prachtige, kleurrijke koraaltuinen. Om bij de duikstek te komen gingen duikers vroeger via een touw langs de rotswand afdalen en zo is de naam Rappel ontstaan. Tegenwoordig kun je de dive site alleen per boot bereiken.

duiken-bonaire
bonaire-duiken

Something Special

Als de duikstek Something Special heet, dan hoort deze zeker in het lijstje thuis. Ik heb hier mijn allereerste introductieduik mogen maken. Deze duikplek is niet speciaal vanwege het rif, in het begin ziet het er zelfs een beetje lelijk uit. Je ziet onder andere oud puin zoals autobanden en blokken beton. Deze zijn echter helemaal vergroeid met het koraal en nu een uitstekende verstopplek voor murenen. Hoe verder je kijkt, hoe groter de diversiteit aan vissen wordt. Something Special is de duikstek waar je een succesvolle nachtduik kunt doen. Zodra het donker wordt komt er een hele andere wereld tot leven!

beste-duikplekken-bonaire

mooiste-duikplekken-bonaire
mooiste-duikplekken-bonaire
mooiste-duikplekken-bonaire

Alice in Wonderland

De duikplek Alice in Wonderland ligt net als Salt Pier en Hilma Hooker in het zuiden van Bonaire. Zodra je de duikstek benadert, bevind je je echt in wonderland. Op deze duikplek heb je namelijk een dubbel rif. Het eerste rif is vooral zacht koraal en het tweede bestaat voornamelijk uit waaierkoraal. Het tweede rif kun je alleen met behulp van je kompas vinden, als je hier zelf niet mee bekend bent is het aan te raden om met een gids te duiken.

beste-duikplekken-bonaire
beste-duikplekken-bonaire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *