0
Kiki Multem
8 april 2023

Waar verblijven op Gran Canaria? De beste hotels op het eiland!

Gran Canaria is een van de grootste eilanden van de Canarische eilanden. Het eiland midden in de Atlantische Oceaan heeft het hele jaar door een heerlijk zonovergoten klimaat en is de perfecte bestemming voor je volgende strandvakantie.

Maar naast ontspannen kun je op Gran Canaria ook actief hiken, cultuur snuiven, lekker eten en verblijven in luxe resorts of juist rustige hotels. Ik vertel je waar je het beste kunt verblijven op Gran Canaria en wat de beste hotels van het eiland zijn.

Waar kun je het beste verblijven op Gran Canaria?

Wat de beste plaats is om te verblijven op Gran Canaria is afhankelijk van jezelf. Ben je een stadsmens, wil je cultuur snuiven of wil je alleen zon, zee en strand? Voor dat laatste kun je het beste verblijven in het zuiden van Gran Canaria. Hier vind je bekende badplaatsen zoals Maspalomas, Playa del Inglés en Meloneras. Het is wel het meest toeristische gedeelte van het eiland maar je hebt er ook veel voorzieningen, restaurantjes en cafés en een gezellig nachtleven.

Voor zee en strand maar zonder massatoerisme zit je in het westen van Gran Canaria goed. Op dit gedeelte van het eiland vind je authentieke vissersdorpjes zoals Puerto Rico of Puerto de Mogán vol cultuur en mooie, rustig gelegen hotels. Deze kant van het eiland is rustig, maar zeker niet uitgestorven. Ook hier zitten nog genoeg lekkere restaurantjes. Heb je zin in de gezelligheid en levendigheid van de stad en hoef je niet per se een hotel aan het strand? Dan is de hoofdstad Las Palmas de perfecte uitvalsbasis voor je.

Hotels in zuiden van Gran Canaria

Hotel Riu Palace Oasis

Vanuit Hotel Riu Palace Oasis loop je zo het strand op. Het hotel heeft 3 verwarmde zwembaden, een spa en fitnessruimte. De plek om ultiem te ontspannen en te genieten van zon, zee en strand. Het hotel ligt in Meloneras, op steenworp afstand van de bekendste vuurtoren van Gran Canaria.

⮕ Boek hier je losse hotelovernachtingen via Booking.com

⮕ Bekijk hier een complete pakketreis bij TUI

beste-hotels-gran-canaria

beste-hotels-gran-canaria

Club Vista Serena

Ga je meer voor een kleinschalig hotel op een rustige locatie? Dan is Club Vista Serena een goede keuze. Deze accommodatie in Maspalomas biedt appartementen die volledig uitgerust zijn en elk een eigen terras hebben. Hier kun je in de ochtend heerlijk je ontbijtje nuttigen voordat je een duik neemt in een van de twee zwembaden.

⮕ Boek hier je losse hotelovernachtingen via Booking.com

leukste-hotel-gran-canaria

Bungalows Cordial Biarritz

Buiten het centrum van Playa del Inglés vind je Bungalows Cordial Biarritz. De bungalows zijn modern ingericht en hebben alles wat je nodig hebt voor je vakantie. Het strand en de beroemde duinen van Gran Canaria zitten op tien minuten loopafstand.

➼ Bekijk hier de leukste en lekkerste restaurants op Gran Canaria

leukste-hotel-gran-canaria

Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa

Voor een echt luxe vakantie zit je bij Lopesan Costa Meloneras Resort & Spa op de juiste plek. Het 5-sterrenhotel heeft onder andere een wellnesscentrum, casino en meerdere verwarmde zwembaden. Elke hotelkamer heeft een eigen balkon met uitzicht op zee.

⮕ Boek hier je losse hotelovernachtingen via Booking.com

⮕ Bekijk hier een complete pakketreis bij TUI

beste-hotels-gran-canaria

Hotels in westen van Gran Canaria

Arguineguín Park By Servatur

In het vissersdorp Arguineguín ligt het hotel Arguineguín Park By Servatur. Het hotel bevindt zich op een rustige locatie en biedt ruime, moderne appartementen aan voor een fijn prijsje. Vanaf de infinity pool heb je een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

⮕ Boek hier je losse hotelovernachtingen via Booking.com

⮕ Bekijk hier een complete pakketreis bij Sunweb

leukste-hotel-gran-canaria

leukste-hotel-gran-canaria

Marina Suites Gran Canaria

Naast de haven van Puerto Rico vind je dit hotel met typische strandlook. Marina Suites Gran Canaria heeft een fitnessruimte en een prachtige buitenruimte met Balinese bedden en hottubs waar je zo een dag lang kunt relaxen. Het hotel heeft ruime, volledig uitgeruste suites en een infinity pool.

⮕ Boek hier je losse hotelovernachtingen via Booking.com

⮕ Bekijk hier een complete pakketreis bij TUI of hier via Sunweb.

hotels-gran-canaria

Hotels in noorden van Gran Canaria

Boutique Hotel Cordial Plaza Mayor de Santa Ana

Wanneer je liever het echte stadsleven ervaart van Gran Canaria is Boutique Hotel Cordial Plaza Mayor de Santa Ana het beste hotel voor jou. Dit hotel bevindt zich midden in het centrum van Las Palmas. Het hotelgebouw zit in een historisch pand van meer dan 100 jaar oud en vanaf de kamers heb je direct een fantastisch uitzicht op de kathedraal van Santa Ana.

➼ Dit zijn de mooiste bezienswaardigheden en leukste dingen om te doen op Gran Canaria

hotels-gran-canaria

Casa Doramas B&B

Tussen de historische binnenstad van Las Palmas en de zee ligt Casa Doramas B&B, een mooie accommodatie om met een beperkt budget fijn te verblijven. De meeste kamers hebben een eigen balkon met uitzicht op de zee en haven. In de ochtend is dit de perfecte plek om je ontbijtje te eten en te genieten van het uitzicht.

hotels-gran-canaria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *