0
Kiki Multem
13 november 2023

Doen op Fuerteventura, dit zijn de leukste activiteiten!

Na Tenerife is Fuerteventura het grootste eiland van de Canarische Eilanden en is het een perfect eiland voor een zonvakantie in ieder seizoen.

Ook in de winter is Fuerteventura een geliefde plek. Het eiland wordt omringt door prachtige stranden, vulkanisch landschap en je hoeft je hier absoluut niet te vervelen. Van de prachtige zandduinen tot de lekkerste restaurants. Dit zijn de leukste dingen om te doen op Fuerteventura!

Bezoek Corralejo

Corralejo is veruit de meest levendige plek op Fuerteventura. Je vindt hier vele wijnbars, leuke restaurants en drukke straten. Je kunt hier heerlijk dineren met uitzicht op de jachthaven en daarna de discotheek induiken. Overdag  ​​is Corralejo een uitstekende plek om duiktochten, surftrips en boottochten rond het eiland te organiseren.

Verdwaal in de zandduinen van Corralejo

Een van de bekendste bezienswaardigheden van Fuerteventura is het Corralejo Dunes Park. Dit gebied is een beschermd natuurpark met zandduinen direct aan het strand. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, komt dit zand niet uit de Sahara. Het ontstond op natuurlijke wijze op het eiland.

doen-op-fuerteventura
doen-op-fuerteventura
Polaroid bg

Breng een bezoek aan de eekhoorns op Caleta de Fuste

Op het prachtige strand van Caleta de Fuste kun je heerlijk genieten van de zon en zwemmen in het helder, blauwe water. Maar als je doorloopt naar de pier wordt je omringt door de meest schattige eekhoorns die hier hun thuisbasis hebben. Deze diertjes genieten net als jij van de zon en klimmen graag over de rotsen.

doen-op-fuerteventura
eekhoorns-op-fuerteventura

Huur een auto en maak een roadtrip

Fuerteventura is het perfecte eiland om te ontdekken met een huurauto. Maak een roadtrip via de oostkust omhoog, langs de prachtige stranden en zandduinen die Fuerteventura rijk is. In het noorden van het eiland kom je uit bij het prachtige vulkanische landschap waar de Canarische Eilanden om bekend staan. Omdat het eiland erg compact is kun je op één dag al een hele toffe roadtrip maken.

➸ Auto huren Fuerteventura. Alle tips en info!

doen-op-fuerteventura

Bezoek de mooiste stranden van Fuerteventura

Fuerteventura is het perfecte eiland om meerdere stranden te ontdekken. Er zijn talloze witte stranden aan de azuurblauwe zee, waar je uren kunt staren naar de golven, een frisse duik kunt nemen of heerlijk op je handdoek kan blijven chillen. Onderweg kom je typische Spaanse strandtentjes tegen waar je kunt genieten van tapas en sangria. Dat klinkt als een heerlijke vakantie toch!

➸ Dit zijn de mooiste stranden van Fuerteventura

doen-op-fuerteventura

Morro Jable

De stad Morro Jable is een van de belangrijkste trekpleisters van Fuerteventura. Het was van oorsprong een klein vissersdorpje en behoort tot de gemeente Pájar. Morro Jable heeft prachtige stranden en op het strand van El Matorral vind je de bekende vuurtoren. ‘s Middags en ‘s avonds kun je door het oude centrum van Morro Jable wandelen en de vele winkeltjes en restaurants ontdekken.

doen-op-fuerteventura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *