0
Kiki Multem
7 november 2018

Luchtballonvaart Cappadocië, tips en wat moet je weten

Cappadocië staat bekend om de prachtige plaatjes met tientallen magische luchtballonnen tegelijkertijd in de lucht. Dit ziet er waanzinnig uit en staat op vele bucket listen.

Luchtballonvaart-Cappadocie

Een luchtballonvaart maken boven Cappadocië is magisch maar waar moet je allemaal rekening mee houden voordat je hieraan begint?

Vroeg opstaan

Voor een magische ballonvaart boven Cappadocië moet je erg vroeg opstaan. Je bekijkt namelijk de prachtige zonsopkomst vanuit de luchtballon. In de vroege ochtend terwijl het nog donker is worden de ballonnen klaar gemaakt voor het opstijgen. Zodra de ballon gevuld is met lucht is hij klaar voor vertrek. Vanaf dat moment mag je de ballon in. Er zit geen ingang in het mandje, je stapt over de rand heen. Hou hier rekening mee mocht je slecht ter been zijn. De ballonvaart vindt plaats tussen 4:00 uur en 6:00 uur. Dit is er zeker één voor op de bucket list.

Luchtballonvaart-Cappadocie

Kleed je warm aan in de luchtballon

Omdat je al heel vroeg in de morgen vertrekt naar de luchtballonen is het buiten vaak nog erg fris. Je staat vervolgens een lange tijd stil in de ballonmand waardoor je afkoelt. Draag dus een vest of trui die je eventueel ook uit kunt trekken want als de zon er eenmaal is dan kunnen de temperaturen weer flink oplopen. Ook in de winter kun je een luchtballonvaart maken boven Cappadocië. Er ligt dan vaak sneeuw dus kleed je dubbel zo goed aan.

luchtballon-cappadocie

Wat kost een luchtballonvaart in Cappadocië

De prijzen voor een ballonvaart liggen gemiddeld tussen de €120,- en €200,- per persoon. De prijs is vaak incl. champagnetoost en vliegcertificaat aan het einde van de luchtballonvaart. Kijk natuurlijk niet alleen naar de prijs maar ook naar een goed aangeschreven organisatie. Er zijn tientallen organisaties die luchtballonvaarten aanbieden in Cappadocië dus er is genoeg keus.

Cappadocie-turkije

Hoe gaat een luchtballonvaart in zijn werk?

Je zweeft over de tufsteenvalleien van Cappadocië en geniet van de zonsopgang vanuit een uniek oogpunt. De ballonvaarten duren gemiddeld 1 uur maar de hele ervaring vanaf het opblazen van de ballonnen tot de champagnetoost na afloop maakt het meer dan waard. . Geniet van het uitzicht op 300 meter hoogte en loop na de landing ook zeker nog even te voet door het prachtige landschap. Het is een waanzinnige plaatje als je tientallen luchtballonen tegelijkertijd in de lucht ziet zweven.

Bucket-list-blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *