0
Kiki Multem
14 januari 2020

10 bezienswaardigheden in New York die je niet mag missen

Je gaat voor het eerst naar New York of misschien ben je er al eerder geweest maar heb je nog niet alle bekende highlight gezien. Dan is dit artikel voor jou! Je kunt letterlijk een leven lang in deze stad doorbrengen en elke dag iets anders doen.

bezienswaardigheden-new-york

New York City zit vol met toffe dingen om te doen en veel indrukwekkende bezienswaardigheden zijn volledig gratis.Waar moet je beginnen, wat wil je gaan zien en wat kost het? Ik heb alle must see bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet. Tijd om de perfecte reis naar New York City te plannen.

Empire State Building

Er is geen betere manier om een ​​idee te krijgen van de enorme omvang van deze stad dan door deze van bovenaf te zien. Er zijn veel gebouwen die een goed uitzicht bieden op de Big Apple, maar de twee populairste zijn de Top of the Rock en het Empire State Building. Ik heb vanaf beide het uitzicht mogen zien en mijn voorkeur gaat uit naar Top of the Rock, omdat je het Empire State Building dan waanzinnig goed kunt zien. Beide kosten rond de $35,- per persoon. Mocht je tijd hebben voor beide of heb je er pas 1 gezien dan raad ik je zeker beide aan! TIP: Met de New York CityPass bespaar je veel geld op entreeprijzen van de bekende bezienswaardigheden in New York.

bezienswaardigheden-new-york

doen-in-new-york

The Vessel

Dit  is de nieuwste aanwinst van New York op het gebied van bezienswaardigheden. The Vessel is ontworpen door architect Thomas Heatherwick en niemand weet precies wat het is. Is het een ruimteschip of een reusachtige döner kebab? Nee, het is een gigantische trap van 15 verdiepingen met 2500 treden. Bovenaan heb je een adembenemend uitzicht over Manhattan en de Hudson River. Toegang is gratis. Let op: je hebt wel een entree ticket nodig omdat er maar een beperkt aantal mensen per tijdslot naar binnen mogen.

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

doen-in-new-york

zien-in-new-york

Flatiron Building

Het Flatiron District in Manhattan met het gelijknamige gebouw het Flatiron Building. Midden op 5th avenue vlakbij de bekende fifth avenue klok loop je er zo tegenaan. Met zijn opvallende driehoekvorm en strak design is het Flatiron Building een van de meest fotogenieke bezienswaardigheden van Manhattan.

zien-in-new-york

Vrijheidsbeeld

Zonder enige twijfel is het Vrijheidsbeeld het populairste symbool van New York en hierdoor direct één van de belangrijkste bezienswaardigheden. Er zijn verschillende manieren om het vrijheidsbeeld te bewonderen. Vanuit de haven of ga met de ferry naar het eiland zelf. Ja, het is toeristisch. Maar het is alsof je naar Parijs gaat zonder de Eiffeltoren te zien. Op Statue of Liberty Island heb je een waanzinnig uitzicht op de skyline van New York, een museum, een souvenir winkel en natuurlijk het vrijheidsbeeld zelf. De ferry kost $18,50 per persoon.

bezienswaardigheden-ny

bezienswaardigheden-ny

Times Square

Oké, nog een super toeristische plek maar tijdens elk bezoek aan New York maak ik een bezoek aan Times Square. De lokale inwoners zullen je aanraden om deze om plek te vermijden maar ik vind het een must-see als je de Big Apple bezoekt. De honderden billboards verlichten de straat en tijdens de jaarwisseling is hier de beroemde Ball Drop. Tip: bezoek Times Square in het donker.

times-square-new-york

times-square-new-york

Brooklyn Bridge

Een van de meest iconische bruggen ter wereld, de Brooklyn Bridge! Wandelen over de Brooklyn Bridge is heerlijk om even uit te waaien en het geeft je ook nog eens het beste uitzicht over de skyline. Voor geweldige foto’s is de beste tijd tijdens zonsopkomst wanneer er weinig mensen zijn en de belichting prachtig is. Fotografen hier moet je wezen! Het duurt ongeveer 20 minuten om er volledig overheen te lopen. Aan de andere kant van de brug heb je de wijk Dumbo in Brooklyn waar je nog meer toffe fotospots hebt. Uiteraard is het bezoeken van de Brooklyn Bridge gratis. Vergeet onderweg ook zeker niet te stoppen bij één van de leuke restaurants in Soho.

doen-in-ny

doen-in-ny

The High Line

The High Line is een stuk verlaten spoorweg aan de westkant van Manhattan en een perfecte plek om de stad vanuit een ander perspectief te zien. Aan het einde kom je uit bij The Vessel en heb je uitzicht op de rivier de Hudson. Afhankelijk van de dag van de week kan de High Line behoorlijk druk zijn. Langs het wandelpad zie het stuk spoorweg lopen wat inmiddels omringt wordt door diverse planten. Tip: onder The High Line aan de zuidkant van het park bevindt zich de Chelsea Market, een marktzaal in de voormalige Nabisco-fabriek met allerlei eetkraampjes en restaurants.

activiteiten-new-york

highline-new-york

The Metropolitan Museum of Art

The Metropolitan Museum of Art of ook wel The Met genoemd is een van de grootste musea ter wereld, en als je maar één museum in New York kunt bezoeken dan raad ik je deze aan. Het museum heeft een breed scala aan kunst, foto’s en andere exposities. Het is vaak druk, vooral in het weekend, maar omdat het zo groot is merk je hier weinig van. De trappen voor het Metropolitan Museum of Art is de plek waar Blair vaak met haar vrienden luncht uit de hitserie ‘Gossip Girl’.

activiteiten-new-york

Ground Zero en het One World Trade Center

Een bezoek aan Ground Zero is naar mijn mening een must wanneer je New York bezoekt. Het is onwijs indrukwekkend om 9/11 memorial te zien. De plek waar de voormalige Twin Towers stonden die in 2001 geraakt werden door een aanslag. Ik raad je aan zo vroeg mogelijk te gaan om de drukte te voorkomen. Onderweg naar Ground Zero kom je langs Oculus. Dit treinstation verving het station dat werd vernietigd op 9/11. De architectuur van het station lijkt op een witte duif die wegvliegt. Inmiddels is er een nieuw World Trade Center gebouwd genaamd One World Trade Center omdat het er dit keer maar één is. Deze ook wel genoemde “Freedom Tower” heeft een panorama uitzicht over de stad.

ground-zero

ground-zero

Charging Bull

Lopen door financial district is al een attractie op zich. De gehaaste mannen in pakken waarvan je denkt dat alleen in films voorkomt. Dat zie je hier! Midden op straat staat de bekende Charging Bull in Lower Manhattan. De Bull heeft veel namen waaronder: de Wall Street Bull, de Raging Bull, de New York Bull, de Financial District Bull of de New York Stock Exchange Bull. Wie heeft deze stier gemaakt en hoe is het beeld daar terecht gekomen? Dat weet niemand. Het brengt geluk om de ballen van de stier aan te raken. Daarom staat er dagelijks een rij aan mensen die deze ervaring maar al te graag willen meemaken.

zien-en-doen-in-new-york

activiteiten-new-york

Stedentrips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *