0
Kiki Multem
28 november 2018

6x de mooiste stranden van Aruba

Aruba is in het hele Caribisch gebied beroemd om zijn paradijselijke stranden met hagel wit zand en helder blauw water. Dankzij het droge klimaat is de zee meestal niet vertroebeld en daardoor geweldig om te duiken en snorkelen.

mooiste-stranden-aruba

De mooiste stranden van Aruba vind je terug in dit artikel. Bijna alle stranden op Aruba zijn openbaar en dus toegankelijk om optimaal te genieten!

Eagle Beach

Eagle Beach is zeker één van de mooiste stranden van Aruba en tevens ook het bekendste strand op het eiland! Het strand wordt zelfs gezien als het mooiste strand van de Caraïben. Aan Eagle Beach liggen meerdere hotels en aan het einde van het strand staan de twee beroemde Fofoti bomen die veel te zien zijn in de promotiebeelden voor het eiland. De bomen hebben een gedraaide stam en groeien met de wind mee richting de zee.

stranden-aruba

Baby Beach

Baby Beach is een baai die aangelegd is in de jaren 30 van de 20e eeuw. Dit strand ligt helemaal in het zuidoosten van Aruba en is zeer kindvriendelijk. Dit komt omdat de zee de eerste 20 meter niet meer dan 1 meter diep is. Je kunt ook goed snorkelen bij Baby Beach en er worden regelmatig prachtige zeeschildpadden gezien op deze plek. Je kunt hier strandbedjes huren en heerlijk genieten onder de vaste parasols.

mooiste-stranden-aruba

Tres Trapi

Tres Trapi is een kleine zand cove tussen de rotsen. Het trappetje naar het strand is uit de originele rotsen gehakt en hierdoor kun je makkelijk de zee bereiken. Tres Trapi is een 10 meter lang strand wat zeer bekend staat om het snorkelen. Er liggen hier honderden Red Cushion zeesterren op de bodem en dit maakt Tres Trapi de meest fotogenieke snorkelplek van het eiland. Naast snorkelen kun je nog veel meer toffe dingen doen op Aruba.

stranden-aruba

Palm Beach

Palm Beach is niet alleen een mooi strand maar ook een plaats met hotelketens, winkels en restaurants. Het strand wordt ook wel de “Highrise-area” genoemd omdat hier de meeste luxe hotels gevestigd zijn. Deze hotels geven prachtig uitzicht over het strand van Palm Beach. Je kunt hier deelnemen aan verschillende wateractiviteiten zoals kitesurfen, varen met een catamaran en snorkelen. Het fijne aan dit strand is dat je alles te voet te bereiken is en vergeet ook zeker niet te ontbijten bij Eduardo’s Beach Shack!

beste-stranden-aruba

Andicuri Beach

Andicuri Beach is een prachtig strand in het ruige noorden van Aruba. Dit strand wordt omringd door grote kliffen waardoor er perfecte golven ontstaan voor bodyboarden. Dit strand is net als Tres Trapi een stuk rustiger dan de bekende stranden zoals Eagle- en Baby Beach. Schildpadden kiezen dan ook regelmatig voor het strand van Andicuri om hun eieren te leggen. Deze gebieden worden dan direct gemarkeerd zodat de eieren niet per ongeluk beschadigd of verstoord worden.

stranden-aruba

Renaissance private Island

Als je googled op Aruba zie je direct fantastische foto’s met flamingo’s. Daarvoor moet je naar het Renaissance Privat Island. Je kunt dagelijks met een bootje vanaf het Renaissance Hotel naar het Renaissance private island. Dit privé eiland met helder blauw water en prachtige stranden is op zo’n 10 minuten varen vanaf het hotel. Het eiland kent twee delen. Flamingo Beach en Iguana Beach. Rechts is een prachtig strand met strandbedjes en de 6 beroemde flamingo’s. Ook staan hier 4 strandhuisjes welke je kunt huren. Links op Iguana beach wordt je omringt door pelikanen en leguanen die net als jij willen genieten van de prachtige omgeving.

flamingos-aruba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *