0
Kiki Multem
15 januari 2023

8x de mooiste stranden van Aruba

Aruba is in het hele Caribisch gebied beroemd om zijn paradijselijke stranden met hagel wit zand en helder blauw water. Dankzij het droge klimaat is de zee meestal niet vertroebeld en daardoor geweldig om te duiken en snorkelen.

mooiste-stranden-aruba

Ben jij een vakantie naar Aruba aan het plannen? Dan mogen deze mooie stranden zeker niet ontbreken op je lijstje. Bijna alle stranden op Aruba zijn openbaar en daardoor voor iedereen toegankelijk om heerlijk te genieten van de zon en het helder blauwe water. Met een beetje geluk spot je zelfs een zeeschildpad of cushion zeester. Dit zijn de 8 mooiste stranden van Aruba!

Waar vind je de mooiste stranden van Aruba?

Eagle Beach

Laten we beginnen met Eagle Beach. Dit strand is zeker één van de mooiste en bekendste stranden van Aruba. Het strand wordt zelfs gezien als het mooiste strand van de hele Caribbean. Aan Eagle Beach liggen meerdere hotels en aan het einde van het strand staan de twee beroemde Fofoti bomen, die veel te zien zijn in de promotiebeelden voor het eiland. De bomen hebben een gedraaide stam en groeien met de wind mee, richting de zee.

beste-stranden-aruba

mooiste-stranden-aruba

Baby Beach

Baby Beach is een baai die aangelegd is in de jaren 30. Dit strand ligt helemaal in het zuidoosten van Aruba en is zeer kindvriendelijk. Dit komt omdat de zee de eerste 20 meter niet meer dan 1 meter diep is. Je kunt ook goed snorkelen bij Baby Beach en er worden regelmatig prachtige zeeschildpadden gezien op deze plek. Huur een strandbedje en geniet onder de vaste parasols. Tip: rechts van het strand vind je Restaurant Rum Reef. Dit restaurant heef teen infinity pool met uitzicht over Baby Beach.

mooiste-stranden-aruba

Tres Trapi

Mijn persoonlijke favoriet: Tres Trapi. Tres Trapi is een kleine zand cove tussen de rotsen. Het trappetje naar het strand is uit de originele rotsen gehakt en hierdoor kan je makkelijk de zee bereiken. Tres Trapi is een 10 meter lang strand wat zeer bekend staat om het snorkelen. Er liggen hier tientallen Red Cushion zeesterren op de bodem en er zwemmen regelmatig schildpadden. Dit maakt Tres Trapi de meest geliefde snorkelplek van het eiland.

➼ Naast snorkelen kun je nog veel meer toffe dingen doen op Aruba.

mooiste-stranden-aruba

Arashi Beach

Arashi Beach is een prachtig wit zandstrand vlakbij Tres Trapi en favoriet bij de lokale bevolking. Ook hier kun je waanzinnig snorkelen, met kans op schildpadden! Je komt hier automatisch langs als je onderweg bent naar de California Lighthouse. Het is een ruim strand met voldoende parkeergelegenheid

beste-stranden-aruba

Mangel Halto

Mangel Halto ligt direct naast de mangroves van Aruba en is de beste snorkel- en duikplek op het eiland. Alle kleine snorkel excursies en kayak tochten gaan langs Mangel Halto voor het prachtige koraalrif dat hier net iets uit de kust ligt. Het rif gaat tot een diepte van zo‘n 30 meter maar ook in ondiep water kom je al prachtige vissen tegen én wie weet de bekende Mangel Halto octopus.

➸ Auto huren op Aruba. Tips en info!

doen-op-aruba

Palm Beach

Palm Beach is niet alleen een heel mooi strand maar ook de plek waar vele hotelketens, winkels en restaurants te vinden zijn. Het strand wordt ook wel de “Highrise-area” genoemd omdat hier de meeste luxe hotels gevestigd zijn. Deze hotels geven prachtig uitzicht over het strand van Palm Beach. Op het strand zelf kan je deelnemen aan verschillende wateractiviteiten zoals kitesurfen, varen met een catamaran en snorkelen. Het fijne aan dit strand is dat alles te voet bereikbaar is en vergeet ook zeker niet te ontbijten bij Eduardo’s Beach Shack!

mooiste-stranden-aruba

Andicuri Beach

Andicuri Beach is één van de mooiste stranden van Aruba in het ruige noorden. Dit strand wordt omringd door grote kliffen waardoor er perfecte golven ontstaan voor bodyboarden. Dit strand is net als Tres Trapi een stuk rustiger dan de bekende, grote stranden zoals Eagle- en Baby Beach. Schildpadden kiezen dan ook regelmatig voor het strand van Andicuri om hun eieren te leggen. Deze gebieden worden dan direct gemarkeerd zodat de eieren niet per ongeluk beschadigd of verstoord worden.

Wil je weten wat de beste tijd van het jaar is om Aruba te bezoeken? Neem dan een kijkje op www.waarschijntdezonwel.nl

stranden-aruba

Renaissance Private Island

Als je Googled op Aruba zie je direct een overvloed aan foto’s met flamingo’s. Daarvoor moet je naar het Renaissance Private Island. Je kunt dagelijks met een bootje vanaf het Renaissance Hotel naar het Renaissance Private Island. Dit privé eiland met helder blauw water en prachtige stranden is op zo’n 10 minuten varen vanaf het hotel. Het eiland kent twee delen. Flamingo Beach en Iguana Beach. Rechts is een prachtig strand met strandbedjes en de beroemde flamingo’s. Ook staan hier 4 cabana’s welke je van te voren kunt huren. Links op Iguana beach wordt je omringt door pelikanen en leguanen die net als jij willen genieten van de prachtige omgeving. Let op: laat de dieren met rust en bewonder ze op afstand.

mooiste-stranden-aruba mooiste-stranden-aruba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *