0
Kiki Multem
10 februari 2023

Auto huren op Bonaire, de beste tips om jouw huurauto te kiezen

Bonaire zonder huurauto is geen Bonaire. Er is geen openbaar vervoer en een taxi is ook niet altijd handig.

Eilanden zoals Bonaire zijn de beste plek om met de auto verkennen. De mooiste stranden en restaurants zijn makkelijk bereikbaar of ga off road naar de geheime plekjes van het eiland. Tijdens een auto huren op Bonaire moet je denken aan verschillende factoren. Hoeveel ruimte heb je nodig, op welke terreinen wil je ermee rijden en wat heb je precies nodig om een auto te huren?

Welke huurauto kies je op Bonaire?

Afhankelijk van het budget kun je kiezen voor een kleine en betaalbare huurauto of een grotere SUV. Kijk naar je verblijf en de plekken die je wilt bezoeken. Overnacht je in een hotel met een parkeerterrein op slaap je in een afgelegen vakantiehuis dat alleen te bereiken is via een zandweg. Kijk naar comfort en gemak om het eiland te verkennen. Er zijn diverse plekken op Bonaire waar de wegen slecht geasfalteerd zijn en plekken waarbij de weg helemaal niet geasfalteerd is. Denk hier over na voordat je een auto huurt.

Hier denk je misschien niet direct aan bij het huren van een auto maar controleer de begin- en einddatum van je rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs krijg je echt geen huurauto mee. Om een auto te huren op Bonaire moet de hoofdbestuurder ouder zijn dan 21 jaar en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Wat kost een auto huren op Bonaire?

Heb je een keuze gemaakt welke auto je wilt huren op Bonaire, let dan goed op welke brandstof er in de huurauto moet! Dit is meestal hetzelfde voor alle voertuigen die worden aangeboden in die klasse. Alle huurauto’s moeten altijd volgetankt weer worden ingeleverd. Let hier op om te voorkomen dat je extra geld moet betalen. Let ook op dat je niet zomaar iemand anders in de auto laat rijden. Het toevoegen van bestuurders kan tijdens het autohuren. Het ophalen of afzetten van voertuigen buiten kantooruren kan ook extra kosten opleveren. Een auto huren op Bonaire kost gemiddeld €70,- per dag.

Wat heb je nodig voor het huren van een auto op Bonaire

Verzeker de auto op bestemming. Veel huurauto’s worden standaard aangeboden met een All Risk verzekering inclusief eigen risico dekking. Aan de balie van de verhuurmaatschappij zullen ze je diverse verzekeringen aanbieden. Kies de juiste maar laat je geen overbodige verzekeringen opdringen. Als je een auto huurt bij Sunnycars dan is de auto altijd volledig All Risk verzekerd

Voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. De meeste huurauto’s kunnen worden opgehaald en afgezet op dezelfde locatie, bijvoorbeeld de luchthaven. Er is ook een mogelijkheid om de auto af te laten leveren op bestemming. Bijvoorbeeld bij je accommodatie.

Bij Sunnycars kun je heel gemakkelijk accessoires huren waaronder een kinderzitje of een navigatie.

➸ Bekijk hier de mooiste stranden op Bonaire

Verhuurmaatschappijen

Sunny Cars

Met een huurauto van Sunnycars rijd je zorgeloos tijdens je vakantie. De prijs  van Sunnycars is namelijk supertransparant waarbij alles inbegrepen is. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent en is er bij het ophalen van de huurauto geen gedoe over extra toeslagen of verzekeringen.

 • All-in autohuurformule
  Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
  Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
  Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
  Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

 

Easyterra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto kunt boeken.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

 

Avis

Avis heeft het grootste verhuurkantoor op de luchthaven van Bonaire en daardoor een ruime keuze aan auto’s. Bij Avis vind je kleine personenauto’s, pick-ups en jeeps.

 • De juiste auto én prijs voor ieder moment
 • Ophalen op de luchthaven
 • Transparante prijzen en voorwaarden
 • Geen verrassingen achteraf. Geen kleine lettertjes.
 • Voertuig grondig gereinigd

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *