0
Kiki Multem
19 februari 2023

Auto huren op Curacao, de beste tips om jouw huurauto te kiezen

Curacao is het perfecte eiland om een auto te huren. Tour langs de mooiste stranden, het prachtige Willemstad en de leukste restaurants.

Als je op Curaçao bent zul je al snel merken dat taxi’s duur zijn en dat je dus beter een auto kunt huren. Het is een stuk goedkoper en je krijgt de kans om het hele eiland rond te rijden en de tofste plekken te ontdekken.

Welke huurauto kies je op Curacao?

Je kunt op internet zoeken en vooraf een auto huren of je kunt een auto huren bij lokale bedrijven. Ik raad altijd aan om de auto vooraf te huren zodat je niet voor een verrassing komt te staan Het kan namelijk voor komen dat er geen auto’s meer beschikbaar zijn. Afhankelijk van het budget kun je kiezen voor een kleine en betaalbare huurauto of een grotere SUV.  Dit is een keuze op basis van jouw voorkeur en hoeveel ruimte je nodig hebt voor bijvoorbeeld bagage en het aantal personen. Voor de wegen maakt het niet uit welke keuze je maakt, met een kleine of grote auto kom je overal op Curacao.

Hier denk je misschien niet direct aan bij het huren van een auto maar controleer de begin- en einddatum van je rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs krijg je echt geen huurauto mee. Om een auto te huren op Curacao moet de hoofdbestuurder ouder zijn dan 21 jaar en minimaal 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Wat kost een auto huren op Curacao?

Voor een kleine huurauto betaal je gemiddeld $40 per dag. Wil je liever een grotere auto huren zoals een jeep of pick-up dan liggen de prijzen wat hoger. Ook verbruiken kleine auto’s minder benzine, wat de reiskosten weer kan minimaliseren.

Heb je een keuze gemaakt welke auto je wilt huren op Curacao, let dan goed op welke brandstof er in de huurauto moet! Dit is meestal hetzelfde voor alle voertuigen die worden aangeboden in die klasse. Alle huurauto’s moeten altijd volgetankt weer worden ingeleverd. Let hier op om te voorkomen dat er achteraf extra kosten in rekening worden gebracht. Let ook op dat je niet zomaar iemand anders in de auto laat rijden. Het toevoegen van een extra bestuurders kan gemakkelijk aan het loket van de verhuurmaatschappij.

Extra kosten:

 • extra bestuurder
 • volle tank bij inleveren
 • accessoires (bijv. kinderzitje)
 • aanvullende verzekering (niet nodig bij Sunnycars)

Wat heb je nodig voor het huren van een auto op Curacao

Veel huurauto’s worden standaard aangeboden met een All Risk verzekering inclusief eigen risico dekking. Aan de balie van de verhuurmaatschappij zullen ze je diverse verzekeringen aanbieden. Kies de juiste maar laat je geen overbodige verzekeringen opdringen. Als je een auto huurt bij Sunnycars dan is de auto altijd volledig All Risk verzekerd

Voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. De meeste huurauto’s kunnen worden opgehaald en afgezet op dezelfde locatie, bijvoorbeeld de luchthaven. Er is ook een mogelijkheid om de auto af te laten leveren op bestemming. Bijvoorbeeld bij je accommodatie.

➸ Bekijk hier de mooiste stranden op Curacao

Verhuurmaatschappijen

Sunny Cars

Met een huurauto van Sunnycars rijd je zorgeloos tijdens je vakantie. De prijs  van Sunnycars is namelijk supertransparant waarbij alles inbegrepen is. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent en is er bij het ophalen van de huurauto geen gedoe over extra toeslagen of verzekeringen.

 • All-in autohuurformule
  Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
  Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
  Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
  Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

 

Easyterra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto kunt boeken.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *