0
Kiki Multem
27 januari 2021

Wat is de beste reistijd voor Egypte (tips & klimaat)

Egypte is één van de meest mysterieuze bestemmingen ter wereld. Ik heb het geluk gehad deze bestemming al twee keer te mogen bezoeken maar staat bovenaan mijn lijstje om naartoe terug te gaan. Vooral Caïro en de piramides staan op mijn bucketlist.

Het landschap In Egypte bestaat voor een groot deel uit woestijn, waardoor het lastig kan zijn om de beste reistijd voor Egypte te bepalen. Ik neem je mee langs alle vier de seizoenen waarna jij kan bepalen wat voor jouw de beste tijd is om af te reizen naar Egypte.

Lente

De lente is één van de meest populaire seizoenen om Egypte te bezoeken. Het weer is warm, maar het is nog steeds aangenaam en niet te heet. April en mei worden ook beschouwd als de beste maanden om van de Rode Zee te genieten. De temperaturen zijn fijn om te duiken, zwemmen en te genieten van de zon.

➵ De leukste vakantiebestemmingen aan de Rode Zee

activiteiten-taba-egypte

Zomer

In de zomer bereiken de temperaturen gemiddeld 39 graden en de luchtvochtigheid is extreem hoog. Als je bereid bent de hitte te trotseren, is dit de beste reistijd om het land te bezoeken. Maar ik behoor zeker tot de groep mensen die ervoor kiest om deze hete periode te vermijden.

Laten we eerlijk zijn, een jeep-safari of lopen in de brandende zon, rondom de piramides bij 35 graden is behoorlijk uitputtend.

Mocht je toch besluiten om in de zomer af te reizen naar Egypte, zorg er dan voor dat je een hotel boekt dat beschikt over airconditioning en een zwembad.

Van vakantiegangers wordt niet verwacht dat ze deelnemen aan het vasten, maar houdt er rekening mee dat veel winkels en restaurants het grootste deel van de dag gesloten zijn in deze periode.

activiteiten-taba-egypte

Herfst

Net als de lente brengt de herfst in Egypte, koelere temperaturen en betaalbare prijzen met zich mee. Hoewel het buiten nog steeds warm is, trekt er een lekker briesje uit zee langs, waardoor het veel draaglijker wordt. De Middellandse Zee is nog steeds warm waardoor de strandomstandigheden ideaal zijn voor wateractiviteiten.

vakantie-taba-egypte

Winter

De winter is het hoogseizoen voor toerisme in Egypte. De kou ontvluchten en overwinteren in Egypte is dan ook wat veel Nederlandse vakantiegangers doen. Omdat het weer in Egypte ook koeler is dan in de andere seizoenen, is dit de beste periode voor sightseeing.

Let op: tijdens kerst en oud en nieuw zijn de prijzen vaak hoger dus zorg dat je op tijd je vakantie boekt. Naar mijn mening is de winter de perfecte reistijd voor Egypte.

vakantie-taba-egypte

Eén reactie op “Wat is de beste reistijd voor Egypte (tips & klimaat)”

  1. […] Sicilië en Cyprus. Iets verder vliegen kun je warmte vinden in bijvoorbeeld Tel Aviv, Madeira, Egypte, Marokko en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *