0
Kiki Multem
19 augustus 2019

De leukste vakantiebestemmingen aan de Rode Zee, Egypte

Egypte is de afgelopen tijd weer enorm populair als vakantiebestemming. Aan de Rode Zee liggen meerdere, luxe badplaatsen waar je kan genieten van een geheel verzorgde All Inclusive vakantie die je kunt combineren met toffe excursies. Maak een jeepsafari door de woestijn of breng een bezoek aan Petra, Jordanië.

vakantie-rode-zee

Vakantie aan de Roze Zee in Egypte gaat gepaard met snorkelen en duiken. De prachtige onderwaterwereld van Egypte trekt jaarlijks duizenden onderwaterliefhebbers!

Hurghada

Hurghada is misschien wel de bekendste badplaats van Egypte. Dit komt mede omdat Hurghada ook voorzien is van een luchthaven. Hurghada ligt net als alle andere plaatsen uit dit artikel, aan de Rode Zee en wordt omringd door een waanzinnig woestijnlandschap. De Rode Zee staat bij de meeste vakantiegangers bekent om de prachtige onderwaterwereld. Je kunt hier fantastisch duiken en snorkelen. Hurghada heeft een groot centrum waar je kunt winkelen, dineren of cultuur kunt snuiven bij de moskee Al Mina Masjid.

vakantie-egypte

Marsa Alam

Ook Marsa Alam wordt omringd door een uitgestrekt woestijnlandschap waar je bijvoorbeeld een hele toffe quad tour kunt doen. Marsa Alam ligt in het zuidoosten van Egypte op 271 km afstand van Hurghada en is ook voorzien van een eigen luchthaven. Deze badplaats is voorzien van de meest waanzinnige All Inclusive resorts waar je van alle gemak voorzien bent en kunt genieten van pure luxe.

vakantie-rode-zee-egypte

El Gouna

El Gouna is een bijzondere badplaats aan de Rode Zee. Deze vakantie bestemming bestaat namelijk pas sinds de begin jaren 90 en werd gecreëerd door bedrijf Orascom Hotels. De eigenaar van dit bedrijf heeft op een lege zandvlakte deze badplaats uit de grond gestampt en tot nieuwe vakantie bestemming omgedoopt. Omdat deze plaats helemaal nog niet zo oud is, is alles hier heel netjes, nieuw en schoon. Vakantie in Egypte gaat gepaard met water. Ga met een boot opzoek naar dolfijnen of ga gezellig iets drinken in het knusse centrum.

vakantie-rode-zee

Taba

Voor de Nederlandse toeristen misschien nog onbekend maar Taba is een upcoming vakantiebestemming direct aan de grens van Israël. De toeristen die naar Taba afreizen landen op Eilat in Israël en komen vooral voor de prachtige koraalriffen en de onderwaterwereld. De reizen naar Taba zijn op dit moment onwijs voordelig en omdat het dichtbij de grens van Israël ligt kun je fantastische excursies maken naar bijvoorbeeld Petra in Jordanië of Jeruzalem in Israël. Vanaf het strand in Taba kun je Israël, Jordanië en Saudi-Arabië al zien liggen. De woestijn omgeving maakt dit een adembenemende bestemming!

vakantie-egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *