0
Kiki Multem
28 april 2019

De 3 meest bijzondere restaurants van Les Menuires

Les Menuires is een fantastisch dorp in de Franse Alpen wat onderdeel uitmaakt van het skigebied Les Trois Vallées. Naast dat je hier waanzinnig kunt skiën kun je hier ook fantastisch eten op een hele unieke manier.

restaurants-les-menuires

Ontbijten bovenop de berg of kaasfonduen in een Yourt Dat kan allemaal in Les Menuires! Dit zijn de meest bijzondere restaurants van Les Menuires.

Les Yourtes des Belleville

Je hebt vast wel eens eerder gehoord van een Yourt tent. In Les Menuires staan 2 van deze gave tenten midden in de sneeuw naast de gondel waar je elke avond kunt genieten van een uitgebreid diner. Als je bij Les Yourtes des Belleville een reservering maakt, wordt je onderaan de piste opgehaald door een sneeuwscooter die je vervolgens naar het restaurant brengt. Deze rit is al een onwijs toffe ervaring op zichzelf. Ze verwarmen de yourt voor en tijdens het diner met houtkachels zodat het de hele avond een aangename temperatuur is. Na afloop van deze fantastische ervaring wordt je weer netjes afgezet in het dorp met de sneeuwscooter.

uiteten-les-menuires

Le Chalet du Sunny

Le Chalet du Sunny ligt op de piste en behoort zeker tot bijzondere restaurants van Les Menuires. Je kunt hier overdag heerlijk lunchen tussen de afdalingen door maar ‘s avonds kun je hier niet komen aangezien de skiliften dan dicht zijn. Maar op donderdag en vrijdag maken ze een uitzondering. Je kunt dan je deelnemen aan de zo gehete Sunny Night. Deze waanzinnige ervaring kost €75,00 per volwassenen. Wat houdt deze ervaring in? Je wordt met een super stoere Piste Bully binnen 25 minuten de berg op gebracht waar je vervolgens uitstapt bij Le Chalet du Sunny. Eenmaal aangekomen geniet je hier van een driegangen menu met voorafje, kaasfondue en een dessert waarna je je weg weer terug vervolgt met de Piste Bully.

uiteten-les-menuires

Restaurant d’Altitude Le 2800

Op woensdag ochtend kun je voor maar €15,00 deelnemen aan de First Track in Les Menuires. Dit houdt in dat je als allereerste ‘s ochtends vroeg de piste op mag. Met een select groepje ga je met de gondel omhoog tot het hoogst gelegen punt van Les Menuires waar je vervolgens start met een ontbijtje bij Restaurant d’Altitude Le 2800. Dit waanzinnige restaurant heeft naast een super stijlvolle inrichting ook een waanzinnig panorama uitzicht over het hele skigebied van Les Menuires.

restaurants-les-menuires

Mocht je een bezoek brengen aan Les Menuires of verblijf je in een ander dorp wat onderdeel is van Les Trois Vallées maak dan zeker een uitstapje naar minimaal één van deze prachtige restaurants inclusief unieke ervaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *