0
Kiki Multem
23 februari 2022

De meest bijzondere en lekkere restaurants van Les Menuires

Les Menuires is een fantastisch dorp in de Franse Alpen wat onderdeel uitmaakt van het skigebied Les Trois Vallées. Naast dat je hier waanzinnig kunt skiën kun je hier ook fantastisch eten op een hele unieke manier.

restaurants-les-menuires

Ontbijten bovenop de berg of kaasfonduen in een hut. Dat kan allemaal in Les Menuires! Dit zijn de meest bijzondere en lekkere restaurants van Les Menuires.

Le Chalet du Sunny

Le Chalet du Sunny ligt op de piste en behoort zeker tot bijzondere restaurants van Les Menuires. Je kunt hier overdag heerlijk lunchen tussen de afdalingen door maar ‘s avonds kun je hier niet komen aangezien de skiliften dan dicht zijn. Maar op donderdag en vrijdag maken ze een uitzondering. Je kunt dan je deelnemen aan de zo gehete Sunny Night.

Deze waanzinnige ervaring kost €75,00 per volwassenen. Wat houdt deze ervaring in? Je wordt met een super stoere Piste Bully binnen 25 minuten de berg op gebracht waar je vervolgens uitstapt bij Le Chalet du Sunny. Eenmaal aangekomen geniet je hier van een driegangen menu met voorafje, kaasfondue en een dessert waarna je je weg weer terug vervolgt met de Piste Bully.

restaurants-les-menuires

Restaurant d’Altitude Le 2800

Op woensdag ochtend kun je voor maar €15,00 deelnemen aan de First Track in Les Menuires. Dit houdt in dat je als allereerste ‘s ochtends vroeg de piste op mag. Met een select groepje ga je met de gondel omhoog tot het hoogst gelegen punt van Les Menuires waar je vervolgens start met een ontbijtje bij Restaurant d’Altitude Le 2800. Dit waanzinnige restaurant heeft naast een super stijlvolle inrichting ook een waanzinnig panorama uitzicht over het hele skigebied van Les Menuires.

restaurants-les-menuires

Roc Seven

Restaurant Roc Seven is the place to be van Les Menuires! Pizza’s, pasta’s en traditionele Italiaanse gerechten worden allemaal bereid door het 100% Italiaanse team. Ook de wijnkaart bestaat voornamelijk uit Italiaanse wijnen. Vraag aan de bar naar een van de kenmerkende cocktails: een Bellini of Negroni!

restaurants-les-menuires

La Folie Douce (Méribel)

Wil je een toffe skitocht maken, ski dan naar het naast gelegen resort: Méribel en schuif aan voor een lunch vol entertainment bij La Folie Douce. Je kunt kiezen uit het a la carte restaurant “La Fruitiere” met een authentieke en lokale gastronomie of het “La Petite Cuisine”. Een restaurant met een self-service buffet waarvan de kwaliteit net zo goed is als van het La Fruitiere Restaurant.

restaurants-les-menuires

Là Haut

Restaurant Là Haut ligt in het centrum van Les Menuires en heeft een onwijs warme inrichting incl. lounge met openhaard. Geniet van een aperitief bij het knapperende haardvuur en schuif later aan tafel voor een heerlijke, Franse maaltijd.

➸ TIP: De geitenkaassalade is een dikke aanrader!

restaurants-les-menuires

La Terrasse de l’Ours Blanc

Het restaurant van het l’Ours Blanc Hotel & Spa ligt aan de piste en is te bereiken via ski-in/ski-out. Het restaurant heeft een hoogwaardige keuken en het interieur is volledig gemaakt van hout.

Schijnt de zon? Ga dan lekker buiten lunchen met het prachtig besneeuwde berglandschap als uitzicht. Na de lunch kun je heerlijk uitbuiken in de prachtige spa die dit hotel rijk is!

restaurants-les-menuires

Mocht je een bezoek brengen aan Les Menuires of verblijf je in een ander dorp wat onderdeel is van Les Trois Vallées maak dan zeker een uitstapje naar minimaal één van deze fijne restaurants voor een unieke ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *