0
Kiki Multem
4 januari 2023

Dit zijn dé 12 leukste Instagram fotospots in Parijs

Parijs, de stad van de liefde en een topbestemming voor alle Instagrammers en fotografen. Parijs is een stad met prachtige straten zoals in de wijk Montmartre, de bekende Eiffeltoren, het Louvre en nog veel meer…

fotospots-parijs

Dames en heren: Opgelet! Ik heb een lijst samengesteld met de leukste fotospots in Parijs die je als Instagrammer of fotograaf niet mag missen!

De Eiffeltoren

Uiteraard beginnen we met de meest iconische fotospots in Parijs, rondom de Eiffeltoren. De Eiffeltoren kun je vanuit verschillende locaties onwijs goed fotograferen en ik noem hieronder mijn favorieten.

Trocadéro

Één van de beste plekken om foto’s van de Eiffeltoren te maken, is vanuit Trocadéro. De gelijk genaamde metrohalte stopt hier direct en je vind hier een groot plein met een waanzinnig uitzicht. Ook op de trap naar de Eiffeltoren toe kun je hele goede foto’s maken zonder al te veel toeristen op je achtergrond.

fotospots-parijs

Avenue de Camoëns

Deze straat was voor mij even een zoektocht maar na 3 citytrips Parijs toch eindelijk gevonden! Na al deze moeite verwacht ik wel dat deze tip tussen ons blijft. ;) Het uitzicht op de Eiffeltoren is zeer Insta-waardig en door het hoogte verschil heb je geen last van andere mensen in je shot. Perfect dus!!!

➸ Voordelig overnachten vlakbij de Eiffeltoren doe ik altijd bij Villa des Ambassadeurs

instagram-spots-parijs

228 Rue de l’Universite

Één van mijn lievelingsplekken rondom de Eiffeltoren is 228 Rue de l’Universite. Je kunt hier de Eiffeltoren vanaf de voet bekijken en fotograferen en daardoor is dit straatje een hotspot voor vele Instagrammers. Zorg dat je er vroeg bij bent want het kan hier erg druk zijn met foto-liefhebbers.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Parijs op de fiets.

instagram-spots-parijs

fotospots-parijs

Aan de waterkant van de Seine

Langs de gehele seine zijn er trappen naar beneden om vanaf de waterkant het uitzicht te bekijken of eventueel zelfs een boottocht te maken. Het meest magische moment vind ik tijdens zonsondergang waarbij de Eiffeltoren om het uur gaat knipperen met fonkelende lichtjes. Picture perfect gegarandeerd!

Rue Saint-Dominique

Last but not least, iets verder van de Eiffeltoren af, vind je dit schattige straatje met Franse terrasjes en uitzicht op de Eiffeltoren. Voor mij een perfecte foto-spot om een tof beeld van de stad Parijs te maken.

fotospots-parijs

Montmartre

De wijk Montmartre is één van mijn favoriete locaties om te fotograferen als ik in Parijs ben. De restaurants zijn allemaal gekleurd en op het plein zijn schilders druk aan het schilderen. Op zoek naar een kleurrijke foto? Montmartre is the place to be voor jou!

➸ Bekijk hier de leukste restaurants in Montmartre

fotospots-parijs

fotospots-parijs

Sacré-Cœur

De Sacré-Cœur ligt ook in Montmartre en is een prachtige rooms-katholieke kerk die tevens een goede achtergrond is voor je foto. Je kunt foto’s maken met de Sacré-Cœur op de achtergrond of naar de top klimmen voor een panorama uitzicht over heel Parijs.

fotospots-parijs

Arc de Triomphe

Place Charles de Gaulle

Om foto’s te maken van de Arc de Triomphe raad ik je aan om naar Place Charles de Gaulle te gaan. Place Charles de Gaulle is een drukke rotonde aan het begin van de bekende winkelstraat Champs-Élysées en in het midden van die rotonde staat… je raad het al! De Arc de Triomphe.

foto-locaties-parijs

Palais royal

Deze zwart-wit gestreepte zuilen op het plein van Palais Royal zijn nog zo’n bekende trekpleister voor Instagrammers en fotografen en ik snap helemaal waarom. Zeg nou zelf? Dit ziet er toch fantastisch uit.

foto-locaties-parijs

Rue Cremieux

Rue Cremieux is waarschijnlijk de meest kleurrijke straat van Parijs. Elk huis heeft een andere kleur waardoor het perfect in dit rijtje fotospots past. Het is een straat met woonhuizen dus let er wel op als je hier foto’s gaat maken dat je het privé-eigendom van de bewoners respecteert.

Museum het Louvre

Het Louvre is het bekendste museum van Parijs en de thuisbasis van de Mona Lisa. De glazen pyramide aan de buitenkant maken het Louvre een gewenste plek voor fotografen. Overdag, tijdens zonsopkomst/zonsondergang of zelfs in het donker. Deze plek weet je altijd verrassen!

foto-locaties-parijs

Pont Alexandre III

De Pont Alexandre III is naar mijn mening de mooiste brug van de stad. De indrukwekkende sculpturen en de gouden details maken dit een prachtig plaatje. Vanaf de brug heb je uitzicht op de Eiffeltoren en op alle bootjes die varen over de Seine.

Wil je nog meer foto’s maken?
➼ Bekijk hier nog 8 Instagrammable hotspots in Parijs

instagram-spots-parijs instagram-spots-parijs

Dat was het dan, al mijn fotospots in de prachtige stad Parijs. Ik hoop dat het je helpt als je net als ik, dol bent op het maken van foto’s. Ik ben erg benieuwd naar jullie creaties dus laat zeker even je website of Instagram account hieronder achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *