0
Kiki Multem
8 maart 2022

De 7 leukste restaurants in Montmartre, Parijs

Je kijkt je ogen uit in Montmartre, Parijs. De kunstenaars die in deze Franse wijk op straat de mooiste tekeningen maken, de schattige straatjes en de prachtig beschilderde restaurants.

 

restaurants-montmartre

Lunchen tussen de kunstenaars of dineren in een roze restaurant! In dit artikel neem ik je mee naar mijn favoriete restaurants in Montmartre, Parijs. Hotspots waar je heerlijk kunt lunchen, dineren of gewoon iets kunt drinken.

Le Consulat

Le Consulat is het allereerste restaurant dat je ziet als je Montmartre binnen komt lopen. Dit jaren oude restaurant staat midden op de kruising en het is hier altijd gezellig druk. Je kunt binnen of buiten op het terras plaatsnemen om te genieten van een kopje koffie of een lekkere maaltijd. Neem plaats, geniet van alles wat er om je heen gebeurt en ga daarna weer verder met al dat leuks wat er in Parijs te doen valt.

18 Rue Norvins, 75018 Paris, Frankrijk

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Parijs op de fiets.

restaurants-montmartre-parijs

Le Basilic

Le Basilic is een prachtig restaurant wat overigens net als Le Consulat midden op een kruising in Montmartre staat. Dit authentieke restaurant begroeit met mooie, groene planten is een lust voor het oog. De uitgebreide menukaart biedt onder anderen lekkere franse kaasjes en heerlijke toetjes. Het perfecte restaurant voor een Frans diner!

33 Rue Lepic, 75018 Paris, Frankrijk

➼ Bekijk hier 9 leuke en goedkope hotels in Parijs centrum

montmartre-parijs

La Maison Rose

La Maison Rose is één van de bekendste restaurants in Montmartre. Door zijn roze en groene kleur is dit een echte Instagram hotspot geworden. La Maison Rose opende in 1905 voor het eerst haar deuren en is sindsdien een begrip voor Parijs. Let op, La Maison Rose is alleen in het weekend geopend voor lunch en diner.

2 Rue de l’Abreuvoir, 75018 Paris, Frankrijk

➼ Dit zijn dé 12 leukste Instagram fotospots in Parijs

restaurants-montmartre

La Moulin de la Galette

La Moulin de la Galette is een plaatje om te zien. De prachtige molen voorzien van groene beplanting en een bloesemboom maakt dit één van mijn favoriete plekjes in Montmartre. Naast de klassieke Franse keuken werken ze hier ook veel met verse seizoensproducten. Heerlijke lunch gegarandeerd!

83 Rue Lepic, 75018 Paris, Frankrijk

➸ Maak een wandelroute langs kaas, wijn en patisserie 

restaurants-montmartre

Trattoria Tentazioni

Naast Le Moulin de la Galette ligt Trattoria Tentazioni. Dit geel geschilderde Italiaanse restaurant is de beste Italiaan van Montmartre. Het kan hier erg druk zijn dus het is geen gek idee om van te voren even te reserveren. Trattoria Tentazioni is dinsdag t/m zondag geopend van 11:00 tot 23:00 uur.

26 Rue Tholozé, 75018 Paris, Frankrijk

restaurants-montmartre

La Bonne Franquette

La Bonne Franquette ligt samen met Le Consulat aan het begin van Montmartre. Door de gouden letters op de gevel is dit misschien vanaf de buitenkant wel het mooiste restaurant van Montmartre. Je kunt hier heerlijk buiten genieten van een wijntje terwijl er binnen live muziek wordt gespeeld. La Bonne Franquette is 7 dagen in de week geopend.

18 Rue Saint-Rustique, 75018 Paris, Frankrijk

montmartre-parijs

La Mère Catherine

La Mère Catherine is een echt Frans restaurant met een onwijs schattig terras. Dit restaurant ligt midden op het schildersplein “Place du Tertre”. Het is zelfs het oudste restaurant op het plein en ligt aan de voet van de Sacré Coeur. Je kunt hier rustig binnen plaatsnemen maar ook op het terras of in de waanzinnige binnentuin. Geniet van het uitzicht op alle kunstenaars!

6 Place du Tertre, 75018 Paris, Frankrijk

restaurants-montmartre-parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *