0
Kiki Multem
30 oktober 2020

Auto huren op Kreta, de beste tips!

Griekenland is het land van de eilanden, het lekkere eten en de helder blauwe zee. Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden en je hebt eigenlijk maar één optie om Kreta te verkennen en dat is met een huurauto.

auto-huren-kreta

Een auto huren op Kreta geeft je de vrijheid en flexibiliteit om het gehele eiland op eigen tempo te ontdekken. Openbaar vervoer is niet geweldig op het eiland en je hebt natuurlijk wel een vervoersmiddel nodig om alle mooie stranden en steden te verkennen.

Wat heb je nodig om een ​​auto te huren op Kreta?

Om een ​auto te huren op Kreta heb je een standaard internationaal rijbewijs nodig en in de meeste gevallen een creditcard. Je kunt in Griekenland bijna geen auto huren met een contante waarborg. De borg kan variëren van een paar honderd euro tot duizend euro. Dit bedrag wordt tijdelijk gereserveerd op de creditcard. Veel Griekse autoverhuurbedrijven zullen je proberen ervan te overtuigen om een extra verzekering toe te voegen maar let op dat je niet teveel verzekeringen aan je laat opdringen. Voor de meeste autoverhuurbedrijven op Kreta moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Als je jonger dan 25 jaar bent kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

huurauto-kreta

Waar kun je de huurauto ophalen op Kreta?

Het beste is om de huurauto op te halen op het vliegveld. Zowel de luchthaven van Heraklion als Chania hebben autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Zo kun je direct aan je road-trip beginnen. Wil je de huurauto ophalen op locatie A en inleveren op lokatie B dan kost dit altijd extra. Let er bij het ophalen van de huurauto op welke brandstof de huurauto nodig heeft en houd er rekening mee dat er niet heel veel tankstations aanwezig zijn op Kreta. Controleer de auto goed voordat je er mee op pad gaat. Je wilt niet opdraaien voor de schade van een ander!

huurauto-kreta

Wat kost het huren van een auto op Kreta?

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om online alle huurprijzen te vergelijken. Ik huur bijna al mijn huurauto’s via Sunny Cars. Zij bieden voor ieder budget een toepasselijke auto. Een kleine standaard auto kost ongeveer €25,00 per dag. Ik vind het zelf erg prettig om de auto al te reserveren vanuit Nederland. Zo ben je ervan gegarandeerd dat de auto ook echt beschikbaar is. Hoe minder auto’s er over zijn op de luchthaven, hoe duurder het is om deze op bestemming pas te huren. Je betaalt niet alleen een hoger tarief voor precies dezelfde auto maar je staat uiteindelijk ook een stuk langer aan de balie van het verhuurbedrijf.

autohuur Griekenland

auto-huren-kreta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *