0
Kiki Multem
30 oktober 2020

Auto huren op Kreta, de beste tips!

Griekenland is het land van de eilanden, het lekkere eten en de helder blauwe zee. Kreta is het grootste eiland van de Griekse eilanden en je hebt eigenlijk maar één optie om Kreta te verkennen en dat is met een huurauto.

auto-huren-kreta

Een auto huren op Kreta geeft je de vrijheid en flexibiliteit om het gehele eiland op eigen tempo te ontdekken. Openbaar vervoer is niet geweldig op het eiland en je hebt natuurlijk wel een vervoersmiddel nodig om alle mooie stranden en steden te verkennen.

Wat heb je nodig om een ​​auto te huren op Kreta?

Om een ​auto te huren op Kreta heb je een standaard internationaal rijbewijs nodig en in de meeste gevallen een creditcard. Je kunt in Griekenland bijna geen auto huren met een contante waarborg. De borg kan variëren van een paar honderd euro tot duizend euro. Dit bedrag wordt tijdelijk gereserveerd op de creditcard. Veel Griekse autoverhuurbedrijven zullen je proberen ervan te overtuigen om een extra verzekering toe te voegen maar let op dat je niet teveel verzekeringen aan je laat opdringen. Voor de meeste autoverhuurbedrijven op Kreta moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Als je jonger dan 25 jaar bent kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

➸ Paleochora, de geheime parel van Kreta

huurauto-kreta

Waar kun je de huurauto ophalen op Kreta?

Het beste is om de huurauto op te halen op het vliegveld. Zowel de luchthaven van Heraklion als Chania hebben autoverhuurbedrijven in de aankomsthal. Zo kun je direct aan je road-trip beginnen. Wil je de huurauto ophalen op locatie A en inleveren op lokatie B dan kost dit altijd extra. Let er bij het ophalen van de huurauto op welke brandstof de huurauto nodig heeft en houd er rekening mee dat er niet heel veel tankstations aanwezig zijn op Kreta. Controleer de auto goed voordat je er mee op pad gaat. Je wilt niet opdraaien voor de schade van een ander!

huurauto-kreta

Wat kost het huren van een auto op Kreta?

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om online alle huurprijzen te vergelijken. Ik huur bijna al mijn huurauto’s via Sunny Cars. Zij bieden voor ieder budget een toepasselijke auto. Een kleine standaard auto kost ongeveer €25,00 per dag. Ik vind het zelf erg prettig om de auto al te reserveren vanuit Nederland. Zo ben je ervan gegarandeerd dat de auto ook echt beschikbaar is. Hoe minder auto’s er over zijn op de luchthaven, hoe duurder het is om deze op bestemming pas te huren. Je betaalt niet alleen een hoger tarief voor precies dezelfde auto maar je staat uiteindelijk ook een stuk langer aan de balie van het verhuurbedrijf.

autohuur Griekenland

Verhuurmaatschappijen

Sunny Cars

Met een huurauto van Sunny Cars rijd je zorgeloos tijdens je vakantie. De prijs  van Sunny Cars is namelijk supertransparant waarbij alles inbegrepen is. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent en is er bij het ophalen van de huurauto geen gedoe over extra toeslagen of verzekeringen.

 • All-in autohuurformule
  Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
  Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
  Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
  Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

Easyterra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto kunt boeken.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

auto-huren-kreta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *