0
Kiki Multem
11 mei 2020

Dit zijn de mooiste natuurgebieden van Ierland

Het groene eiland, Ierland heeft zoveel te bieden dat je het beste een volledige rondreis kan maken om de schoonheid van dit land te ontdekken.

mooiste-natuurgebieden-ierland

Op Instagram kan je regelmatig genieten van prachtige bestemmingen en landschappen zo ook van de adembenemende Ierse landschappen. Van ruige rotspartijen aan de kust tot groene heuvels in het binnenland van Ierland. In dit artikel deel ik de mooiste natuurgebieden en landschappen van Ierland met jullie.

Ballybunion

Ballybunion is een kustplaats en badplaats gelegen in het zuidwesten van Ierland in County Kerry aan de Wild Atlantic Way. Wist je dat er diverse bekende films zijn opgenomen in Ierland?

mooiste-natuur-ierland

Glencar Lough

Lough betekent meer in het Iers. Glencar Lough is een zoetwatermeer in het noordwesten van Ierland. Het meer heeft een oppervlakte van 1,15 vierkante kilometer en ligt vooral in County Leitrim met een kleiner deel in County Sligo.

natuurgebieden-ierland

Kilcar

Kilcar, lokaal bekend als Cill Chárthaigh, is een Gaeltacht-dorp (dorp waar Iers de hoofdtaal is) in het zuidwesten van County Donegal in Ierland.

➪ Bekijk hier: de 5 leukste en mooiste hotels in Dublin, Ierland

mooiste-natuurgebieden-ierland

Lough Eske

Lough Eske of Lough Eask is een klein meer in het graafschap Donegal in het westen van Ulster in Ierland. Het meer ligt ten noordoosten van de stad Donegal en is verbonden met rivier de Eske. De schapen in het hoge gras vind ik een ultiem Iers plaatje en daarom is dit ook zeker één van de mooiste natuurgebieden in Ierland.

mooiste-natuur-ierland

Newgrange

Newgrange is de bekendste prehistorische vindplaats van Ierland en ouder dan de pyramides in Egypte. Het is een van de graftombes van het Brú na Bóinne-complex in het landsdeel County Meath, zo’n 50 kilometer ten noorden van de stad Dublin, en staat sinds 1993 op de UNESCO Culturele Werelderfgoedlijst.

natuurgebieden-ierland

Lough Erne

Lough Erne is de naam van twee met elkaar verbonden meren in County Fermanagh in Noord-Ierland. Het is het op één na grootste meersysteem in Noord-Ierland.

natuurgebieden-ierland

Monea Castle

Monea Castle is een kasteel in het dorp Monea in County Fermanagh gelegen in Noord-Ierland.

mooiste-natuur-ierland

De Fairy Glen

De Fairy Glen is een bizar en heerlijk miniatuurlandschap van met gras begroeide, kegelvormige heuvels in County Down in Noord-Ierland.

De Mourne Mountains of Mournes

De Mourne Mountains of Mournes zijn een granieten gebergte in het zuidoosten van Noord-Ierland, in het district Newry, Mourne and Down. De Mountains omvatten de hoogste bergen van Noord-Ierland. De hoogste is de Slieve Donard met een hoogte van 850 meter.

mooiste-natuurgebieden-ierland

Rock of Dunamase

Rock of Dunamase is een rots in het stadje Stradbally in County Laois. De rots, 46 meter boven een vlakte, heeft de ruïnes van Dunamase Castle, een verdedigingsbolwerk uit de vroege Hiberno-Normandische periode met uitzicht over de Slieve Bloom Mountains.

natuurgebieden-ierland

The Sugarloaf

The Sugarloaf is een bergpiek van 552 meter in het westen van Wicklow, dat aan de noordrand van de Glen of Imaal ligt.

natuurgebieden-ierland

De Tranarossan baai

De Tranarossan baai is een pittoreske baai op het schiereiland Rosguill beschut door twee landtongen. De Atlantic Drive biedt een bijzonder mooi uitzicht over de baai, die gelegen is in het noorden van Ierland in County Donegal bij de Wild Atlantic Way.

mooiste-natuurgebieden-ierland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *