0
Eline Heeres
17 juli 2020

Zonnen zonder zorgen met deze golden SPF 50 zonnebrand

must-have-zonnebrand-spf-50

SPF 50 zonnebrand beschermd jouw huid uiteraard tegen felle zonnestralen maar wist jij dat je ook in de schaduw kan verbranden? Het zonnebrandlaagje beschermt op ieder moment van de dag tegen verbranding en zorgt er ook nog eens voor dat je huid minder snel veroudert. De vraag is altijd: welke beschermingsfactor moet je nu eigenlijk smeren?

Factor picture perfect

First things first! Dat je van SPF 50 zonnebrand minder snel bruin zou worden is een fabeltje. Crèmes met een hoger SPF gehalte beschermen beter tegen schadelijke zonnestralen maar je hoeft dus niet bang te zijn om geen lekker kleurtje te krijgen. Hoe snel en bruin je huid verkleurt in de zon, is erfelijk bepaald. Of je er nu een hele zomer over doet om jouw witte melkflessen een kleurtje te geven, of mensen je na het genieten van de eerste zonnestralen al vragen naar jouw vakantie in de tropen: smeren is belangrijk voor ieder huidtype! Het Zwitserse merk Louis Widmer adviseert dan ook minimaal factor 30 te gebruiken en het liefst zelfs factor 50.

Wist je dat SPF, SUN PROTECTION FACTOR betekent?

must-have-zonnebrand-spf-50

Hoge factor is belangrijk tegen bescherming

Waarvoor ik vroeger nog langs de apotheek moest om SPF 50 zonnebrand aan te schaffen, omdat ik enorm snel verbrand kan ik nu gewoon naar iedere drogist of supermarkt! Vooral voor je gezicht en de uitstekende delen van je gezicht, waaronder je neus en voorhoofd moeten goed worden ingesmeerd. De nieuwste Sun Protection Face crème 50+ voor het gezicht is vanaf nu mijn ultieme musthave voor in mijn handtas. De kleine tube is super handig om mee te nemen en shined ook nog eens dankzij zijn opvallende, gouden kleur. O en ladies niet te vergeten… deze zonnebrand is ook nog anti aging.

Zonnebrandtips:

Gebruik geen oude zonnebrand (grote kans dat deze de beschermingsfactor heeft verloren)
Smeer je ook in de schaduw in!

Smeer je minimaal 3 keer per dag in (‘s ochtends voordat je de deur uitgaat, na het zwemmen en regelmatig tussendoor)

Toch verbrand? Gebruik dan een kalmerende aftersun en blijf voorlopig uit de zon

must-have-zonnebrand-spf-50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *