0
Kiki Multem
20 maart 2020

Tips: goedkoop parkeren op de luchthaven

Je gaat met het vliegtuig op vakantie maar hoe kom je op de luchthaven? Op sommige tijdstippen rijden er geen treinen of er is helemaal geen treinstation bij jou in de buurt. Je bent druk bezig met inpakken en leuke dingen aan het bedenken wat je als eerste op bestemming gaat doen maar de parkeerplaats reserveren op de luchthaven staat vrij laag op de to-do lijst. Lees onderstaande tips om gemakkelijk en voordelig een parkeerplaats op de luchthaven te boeken.

parkeren-luchthaven

Wanneer je gaat vliegen en je wilt je privé auto gebruiken om op de luchthaven te komen, dan zijn er verschillende dingen waar je aan moet denken. Je moet een parkeerplaats reserveren om te parkeren op de luchthaven. Er zijn diverse parkeerbedrijven rondom de luchthavens, maar welke is het beste of juist het goedkoopste? Voor veel reizigers is het uitzoeken van een parkeerplaats op de luchthaven een stressvolle ervaring. Waar moet ik zijn? Hoe laat moet ik parkeren om mijn vlucht te halen? En ga zo maar door.

Via Airportdeal kun je dit heel gemakkelijk vergelijken. Hier kun je alle parkeeraanbieders bij jouw gewenste luchthaven direct opgesomd onder elkaar zien incl. prijzen.

parkeren-eindhoven-airport

Reserveer van tevoren een parkeerplaats

Ik raad altijd aan om van tevoren een parkeerplaats te reserveren om te parkeren op de luchthaven. Doe je dit niet dan is het soms moeilijk om een ​​vrije plek te vinden in de parkeergarages en moet je misschien eindeloos rondjes rijden opzoek naar een plekje. Het absolute noodscenario is dat alle parkeerterreinen op de luchthaven vol zijn en dat je alleen nog de mogelijkheid hebt om gebruik te maken van een privé parkeergelegenheden. Hier wordt je portemonnee niet blij van!

Houd er rekening mee dat je zelf je bagage van de auto naar de luchthaven moet vervoeren. Dit kan soms lopend maar ook vaak door gebruik te maken van een pendelbus naar de luchthaven.

TIP: Wil je gebruik maken van een koffer trolley, zorg er dan voor dat je een muntje in je zak hebt.

parkeren-eindhoven-airport

Extra parkeertips:

De Luchthaven

Check uiteraard eerst vanaf welke luchthaven je vliegt. Dit klinkt vanzelfsprekend maar geloof me, als je regelmatig vliegt zit een foutje in een klein hoekje. ;) Vlieg je bijvoorbeeld vanaf Eindhoven dan kun je gemakkelijk alle parkeergelegenheden op Eindhoven Airport parkeren met elkaar vergelijken.

Boek vroeg

Profiteer van de beste deals door zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe meer parkeerplek er nog is hoe goedkoper het reserveren. Probeer dus zo vroeg mogelijk te boeken, aangezien de prijzen stijgen wanneer de parkeergarages vol raken.

Kies hoe, wat waar

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor shuttle parking: met shuttle parking parkeer je zelf de auto en word je vervolgens met een shuttlebus naar het vliegveld gebracht. Shuttle parking is de goedkoopste manier van parkeren bij het vliegveld.

Valet parking: met valet parking rijd je met de auto direct naar de vertrekhal van het vliegveld. Hier staat een medewerker van de parkeeraanbieder op je te wachten om vervolgens de auto voor je te parkeren. Bij terugkomst op het vliegveld staat de auto ook weer bij de aankomsthal voor je klaar.

Park, sleep & fly: er bestaat zelfs een park, sleep en fly arrangement. Kies een hotel in de omgeving van het vliegveld en je boekt vervolgens de hotelovernachting inclusief een parkeerplaats.

Controleer of de auto veilig is

Zorg ervoor dat de parkeergelegenheid die je boekt beveiligd is. De parkeerterreinen van de aanbieders op Airportdeal zijn allemaal beveiligd. Niemand wil namelijk met een onaangename verrassing thuiskomen!

parkeren-luchthaven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *