0
Kiki Multem
8 mei 2020

Dit is dé perfecte vlog camera voor op reis!

In het digitale tijdperk van vandaag scrollt iedereen door Instagram en andere sociale mediakanalen om te kijken naar perfecte plaatjes. Social media en vooral Instagram is dan ook een geliefde plek voor fotografen en content creators. Iedereen kan op deze manier voor zichzelf naamsbekendheid generen en ja, ook jij!

perfecte-vlog-camera

Wil je beginnen met fotograferen of juist beter leren fotograferen dan alleen de automatische stand van je camera? Ben je op zoek naar een perfecte vlog camera die ook mooie foto’s kan maken. Dan is de Olympus PEN E-PL10 de perfecte camera. Heb je geen idee waar je moet beginnen met fotograferen?  Lees dan snel verder…

Maak gebruik van verschillende hoeken

Wees creatief met verschillende hoeken! Een onverwacht en uniek perspectief kan het verschil zijn tussen een goede foto en een foto die direct je aandacht trekt. Neem een ​​stap terug, opzij, of ga eens door je knieën. Bekijk wat het beste werkt voor de foto die je op dat moment wilt maken! Bij mijn nieuwe camera van Olympus Nederland, de Olympus PEN E-PL10 kun je gemakkelijk op het LCD-touchscreen scherm kijken en direct je foto’s via WiFi op je telefoon zetten zodat je de perfecte hoek direct kan uitkiezen. Het LCD-touchscreen van de Olympus camera kun je gemakkelijk naar beneden klappen, waardoor deze camera de perfecte vlog camera is.

perfecte-camera-voor-op-reis

Gebruik je ogen, kijk goed om je heen

Kijk altijd eerst even rond voordat je begint te klikken, om er zeker van te zijn dat je de omgeving kent en je precies weet welk plaatje je wilt schieten. Misschien groeien er een paar bloemetjes die je perfect op de voorgrond van jouw foto kan gebruiken of een gebouw met mooie deuren voor een stoere achtergrond. Zorg ervoor dat je deze kleine dingen niet mist!

Gebruik de regel van derden

Deze tip gaf ik ook al in mijn vorige fotografie-tips artikel en deze bekende fotografieregel geldt nog steeds. Zorg ervoor dat je regelmatig of zelfs bij iedere foto de regel van derden gebruikt. Zo kun je achteraf op je gemak rustig uitzoeken welk shot je het mooiste vindt. Bij de regel van derden plaats je het onderwerp niet in het midden, waardoor de foto een interessant effect krijgt. Je kunt op je camera gemakkelijk rasterlijnen instellen, die de regel van derden nog makkelijker maken.

Blijf oefenen

Zoals bij elke vaardigheid, hoe meer je oefent, hoe sneller je zult verbeteren. Maak op reis gebruik van een compacte camera die je overal mee naartoe kunt nemen. De Olympus PEN E-PL10 camera is zo’n camera en je kunt voor deze camera ook nog eens heel veel verschillende lenzen aanschaffen. Oefen zoveel mogelijk met het maken van foto’s en je zult snel zien dat je jezelf ontwikkelt. Wees niet bang, je kunt mislukte foto’s altijd weer verwijderen, dus schiet die SD kaart vol en bekijk wat wel en niet werkt.
perfecte-vlog-camera

Ga voorbereid op pad

Het ergste wat er kan gebeuren onderweg is een lege batterij of een volle geheugenkaart. Neem daarom altijd een extra batterij en SD kaart mee. In de Griekse stad Thessaloniki ben ik een uur opzoek geweest naar een SD kaart omdat de mijne vol was. Geloof me, dit wil je echt niet!!

Besteed aandacht aan het licht

Licht is waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van fotografie. Als je een foto maakt met goed licht, heb je een grote stap gezet in de richting van een goede foto. Maar wat is nou goed licht? Zorg er voor dat er voldoende licht is om ruis te voorkomen. Bekijk hoe het licht valt op het object dat je vast wilt leggen. Fotografeer je met tegenlicht, schiet de foto dan iets donkerder zodat je in de nabewerking de voorgrond iets kan oplichten. Licht draait niet alleen om zonsondergangen maar deze geven vaak wel een waanzinnig mooi licht!

Ik heb de Olympus Pen camera gekregen en ik ben echt mega enthousiast! Met deze camera kun je fotograferen, video’s maken, vloggen en alles via WiFi direct delen op je telefoon. Ideaal om altijd bij je te dragen voor de perfecte plaatjes.

perfecte-camera-voor-op-reis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *