0
Eline Heeres
31 juli 2020

Let’s go green beauty edition: ZERO Skin Academy

ZERO tolerance; dat zouden we moeten hebben als het gaat om het vervuilen van onze natuur en omgeving. Draag positief bij aan een beter milieu. Thuis, maar ook zeker op reis!

skin-academy-zero

We weten dat reizen niet als duurzame activiteit wordt gezien maar tijdens het reizen kunnen we zeker meehelpen aan een beter milieu. De ZERO lijn van Skin Academy helpt hieraan bijdragen.

Duurzaam reizen

Laten we simpel beginnen: Ruim je afval op! Wat kun je nog meer doen op reis om je vakantie iets duurzamer te aken? Je kunt ook energie besparen op reis. Laat het licht niet branden op je hotelkamer, zet de airco uit als je je kamer verlaat en gebruik je handdoeken iets vaker dan maar 1 keer.

Als echte reizigers weten we als geen ander dat het belangrijk is om zuinig op onze aarde te zijn, om de mooiste plekjes op deze wereld te behouden. Raap dus plastic van de stranden, besteed je geld bij de locals en kies voor 100% natuurlijke en veganistische verzorgingsproducten die het milieu niet schaden. Want zeg nu zelf, we gunnen iedereen toch nog een blik op het magische Great Barrier Reef!?

skin-academy-zero

Verpakkingen van suikerrietethanol en bamboe

Zoals hierboven al aangegeven, moeten we – als het aankomt op huidverzorging – ook stil staan bij de effecten van onze producten op het milieu. Zeker op reis, wanneer we maar al te graag een duik nemen op zoek naar tropische vissen en spectaculair koraal. Het merk Skin Academy heeft hierom een een nieuwe lijn op de markt gebracht genaamd ZERO. Deze nieuwe huidverzorgingslijn is 100% natuurlijk en veganistisch. Dit betekent natuurlijke verzorging met minimale effecten op het milieu. Daar worden we blij van!

Wie hierbij denkt aan saaie crèmepjes heeft het mis. Het assortiment bestaat uit gezichtsscrubs tot dagcrème, van oog- tot nachtcrème. Neem als voorbeeld de ZERO Skin Academy nachtcrème. Deze is verrijkt met natuurlijke ingrediënten zoals sheabutter en kokosolie die de huid intens hydrateren en kalmeren. Heel fijn na een dag zon op je gezicht!

Zelfs de verpakkingen van deze producten zijn gemaakt met een ‘groene visie’. De tubes zijn gemaakt van biologisch afbreekbaar suikerrietethanol, de doosjes van gerecycled karton en de bamboe doppen van de tubes en de glazen potten zijn volledig recyclebaar. Én zeg nou zelf, deze verpakkingen met al die verschillende blaadjes zijn toch megaaaa cute!

Kortom, dit zijn verantwoorde producten voor op jouw paklijst.

skin-academy-zero

Draag allemaal je steentje bij

It’s no rocket science! Hoewel een aantal zaken voor de hand liggen, noem ik ze nog maar eens op. Ga zuinig om met water, neem je eigen drinkfles mee en boek een duurzame accommodatie. Reis met het openbaar vervoer, eet lokale gerechten en kies voor duurzame bestemmingen. Aan het wandelen en geen prullenbak te bekennen? Knoop klein afval aan je schoenveter tot je er uiteindelijk één tegen het lijf loopt.

Stem je outfit zo goed mogelijk af op het weer, geniet bij kaarslicht van de verrassende sterrenhemelen en gebruik zonneproducten die geen negatieve impact hebben op de onderwaterwereld. Wees een voorbeeld voor anderen, want goed doen, doet goed volgen. Iets wat in dit geval alleen maar goed kan uitpakken en verder natuurlijk lekker blijven smeren!

skin-academy-zero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *