0
Kiki Multem
20 november 2020

Zo kies je de perfecte winterjas

Weten hoe je de juiste winterjas moet kiezen, is iedere winter weer essentieel. Niet alleen om in de sneeuw te overleven maar ook voor het alledaagse leven is een goede winterjas van levensbelang. Zorg ervoor dat je dit seizoen klaar bent voor de winter. Hoe je de juiste winterjas kiest? Wij leggen het je uit!

goede-winterjas-kiezen

Sommigen van jullie hebben misschien een selectie jassen in de kast hangen die je de hele winter kunt afwisselen, terwijl anderen misschien trouw zijn aan één winterjas. Maar hoe kies je de perfecte winterjas? Om daarachter te komen, moet je eerst uitzoeken voor welke soorten activiteiten je de jas wilt gaan gebruiken. Ben je veel buiten en actief dan heb je een andere winterjas nodig dan iemand die opzoek is naar een winterjas voor in de stad. Wij hebben de tips en tricks om de juiste winterjas te vinden, om je door de koude wintermaanden heen te helpen.

goede-winterjas-kiezen

Een winterjas moet weerbestendig zijn!

Om goed te presteren onder winterse omstandigheden, moet een winterjas vooral weerbestendig zijn. De buitenlaag van een winterjas is de bescherming tegen weer en wind en moet dus water en winddicht zijn. De Expedition Pack Down Hoodie is een goed voorbeeld van een lichte, flexibele winterjas met capuchon.

Lichaamswarmte heeft ook een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste winterjas. Het is echt een must om een winterjas te kiezen die een aantal luchtgaten heeft. Zo blijft de lichaamswarmte binnen de jas maar heb je goede ventilatie tegen het zweten.

Of je nu op zoek bent naar een casual winterjas voor in de stad of een meer technische winterjas voor de wintersport, het is in alle gevallen belangrijk dat de jas weerbestendig is. Denk hierbij aan een verstelbare capuchon zodat deze helemaal langs je gezicht kunt afsluiten en geïsoleerde zakken met een rits tegen koude vingers. Voor de wintersport is een winterjas met sneeuwrok echt een aanrader! Zo komt er geen ongewenste sneeuw in de jas.

perfecte-winterjas-kiezen

Een goede winterjas moet je passen.

Maak eerst een selectie van een paar modellen waar je oog op is gevallen. Dan is het moment aangebroken om te passen. Een goede winterjas moet natuurlijk goed zitten. Als je op zoek bent naar een winterjas voor in de stad, zorg dan dat je een jas past die nauwsluitend zit. Ben je op zoek naar een jas voor de wintersport of extreem koud weer? Dan moet je rekening houden met ruimte voor laagjes.

Zorg er tijdens het passen voor dat je diverse dikte kleding bij je hebt. Denk hierbij aan een dikke trui, die onder de jas moet passen. Draag jij veel dunne kleding naar het werk of wil je de jas over je sportkleding dragen, van en naar de sportschool? Zorg ervoor dat je de jas past met diverse outfits eronder. Passen, passen, passen, alleen zo kies je de perfecte winterjas!

winterjas-kiezen

Kies de winterjas waar jij je prettig in voelt.

Nadat je op alle technische snufjes hebt gelet en een aantal jassen hebt gepast is het natuurlijk helemaal aan jou om de jas te kiezen waar jij je prettig bij voelt. Langere winterjassen en parka’s voor dames kunnen goede opties zijn om in de winter warm en modieus tegelijkertijd te blijven.

Als je een extra laag comfort en warmte wilt, koop dan een gewatteerde winterjas met warme zakken om je vingers lekker warm te houden. Er zijn veel winterjassen met de functionaliteit van een praktische jas zonder in te leveren op stijl. Winterjassen zijn er ook met taille en vrouwelijke vormen dus laat dat je niet tegenhouden om een winterjas te kiezen.

Een winterjas kan een dure uitgave zijn dus zorg ervoor dat je de tijd neemt om de perfecte winterjas te kiezen. Dan is een kwalitatief goede winterjas het zeker waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *