0
Eline Heeres
17 april 2020

Dit zijn de zonnebrillen trends van deze zomer

Lettt the sunshine… We mogen alweer een aantal weken genieten van een heerlijke lentezon en de zomer is in aantocht.

Dit keer ging ik opzoek naar toffe, nieuwe zonnebrillen trends! Op vakantie, in de tuin of tijdens een weekendje weg, een zonnebril kan jouw outfit helemaal compleet maken! Naast dat een zonnebril een waar fashion item is moet deze natuurlijk ook je ogen beschermen tegen uv-straling. Van gekleurde glazen tot de gekste prints en vormen. Dit zijn ze…dé zonnebrillen trends van dit jaar!

Lekker Retro

De retro look is helemaal hot dit seizoen! Zo vliegen de jurken met polka dots al een aantal weken over de toonbank en mag een retro zonnebril in jouw koffer niet ontbreken. Met spiegel- of old school bruin/groene glazen, de retro pilotenbril combineert fijn met iedere outfit. Een andere retro look: de wing-glazen en (stevige) monturen. Afgewerkt met glitters zoals bij Jimmy Choo of à la Miss Hepburn zoals bij Max Mara. Durf je meer? Dan is het knalrode model van Just Cavalli echt iets voor jou.

Vrij doorzichtig

Het doorzichtige montuur voor ‘gewone brillen’ was al populair, iets wat zich nu door vertaalt naar de zonnebrillen mode. En dat is goed nieuws! Waarom? Een transparant brilmontuur staat bij iedere kleur haar of ogen en leidt niet alle aandacht af van jouw zomerse kleurtje.

Liefelijk pastel

Naast bruine, zwarte en rode zonnebrillen, zien we in de nieuwe collecties van dit jaar veel pastelkleuren terug. Van mint groen tot suikerspin roze. Het zijn kleuren die perfect passen bij een zongebruinde huid. Wil je een statement maken? Kies voor een outfit (of bikini?) geheel in dezelfde kleur als je bril. Maakt je look nog net iets stoerder!

Zwieren, zwaaien, rondjes draaien

Denk je aan ronde brillenglazen, dan denk je aan John Lennon. Het subtiele montuur met z’n kleine ronde glazen werd al gauw iconisch en door menig hippie omarmt. Alhoewel ronde glazen niet voor iedereen zijn weggelegd (denk insectenhoofd), is het zeker de moeite waard er één te proberen. Groot, klein, stevig montuur of juist subtiel.. De opties zijn eindeloos en voor ieder budget.

Out of the box

Last, but not least: de trend ‘afwijkende vormen, kleuren en prints’. De pastelkleuren werden hierboven al genoemd, maar echt opvallen doe je natuurlijk met een flitsende kleur, print en/of vorm. De panterbril van Kate Spade is mijn absolute favoriet met zijn opvallende retro wing en opzichtige print, helemaal matchend bij mijn bikini. Maar ook Hexagon en Shield vormen zul je veelvuldig voorbij zien komen. Think out of the box and rock that shit!

Welke trend neem jij mee in je koffer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *