0
Kiki Multem
23 augustus 2023

Auto huren op Malta. Tips en ervaringen!

Malta is een prachtig eiland vol historie, cultuur en mooie stranden. Als je meer dan alleen de steden op het eiland wilt zien, dan kun je het beste een auto huren.

Ik geef je in dit artikel alle tips en info voor een auto huren op Malta.

Is autorijden veilig op Malta?

Malta is lange tijd een Britse kolonie geweest waardoor er nog steeds veel Engelse invloeden te vinden zijn, zoals de Engelse taal en dat er aan de linkerkant van de weg gereden wordt. Dit is natuurlijk even wennen, dus houd hier zeker rekening mee wanneer je een auto gaat huren. Doe het de eerste dag rustig aan om het onder de knie te krijgen, kijk bij het afslaan voor de zekerheid beide kanten op en daarna gaat het eigenlijk vanzelf. De hoofdwegen in Malta zijn in goede staat, maar de kleinere wegen zijn vaak een stuk slechter met gaten en kuilen in het asfalt. Let daarom goed op tijdens het rijden op zulke wegen. Rondom de steden kan het ook druk zijn met de bussen, de locals en toeristen, dus let hier ook goed op wanneer je de steden gaat bezoeken.

auto-huren-aruba

Welke huurauto heb je nodig op Malta?

Op Malta rijden ze links en zit het stuur ook aan de andere kant van de auto. Daardoor moet je schakelen met je andere hand en dit is even wennen. Het kan daarom handig zijn om een huurauto met automaat te kiezen, zodat je hier niet over hoeft na te denken. Een 4×4 huurauto is niet nodig. De kleinere wegen zijn dan wel in slechtere staat, maar echt offroad rijden zul je als toerist op Malta niet doen, waardoor een normale huurauto goed te doen is. Welk type huurauto je precies nodig hebt is afhankelijk van je reisgezelschap, je persoonlijke voorkeur en budget.

➸ Waar verblijven op Malta: de beste plekken en hotels!

Wat kost een auto huren op Malta?

De uiteindelijke prijs van je huurauto is afhankelijk van de auto die je kiest en de periode wanneer je boekt. Over het algemeen geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de huurauto is. Zeker in het hoogseizoen kan het flink lonen om vroeg te boeken. Een kleine auto huren in Malta in het hoogseizoen kost je tussen de €50 en €80 per dag. In het laagseizoen betaal je voor een huurauto tussen de €20 en €40 per dag, afhankelijk van welk verhuurbedrijf je kiest.

auto-huren-malta

Waar kan je het beste een auto huren op Malta?

Malta heeft vele verhuurbedrijven op het eiland waar je een auto kunt huren, de een goedkoper dan de ander. Ga niet gelijk voor de goedkoopste verhuurder, maar check ook zeker de reviews van het bedrijf en of er een verzekering bij zit. Soms lijkt het goedkoop, maar tel er een verzekering en extra bestuurder bij op en je komt op een heel andere prijs uit. Onderstaande verhuurmaatschappijen zijn transparant over hun prijzen zodat je weet waar je aan toe bent.

Sunny Cars

Sunny Cars is een fijne en betrouwbare maatschappij. Het verhuurbedrijf is Nederlands en dat is extra fijn want er staat 24/7 Nederlandse support voor je klaar om je vragen te beantwoorden en te helpen met problemen. De prijzen zijn transparant en altijd inclusief goede verzekering.

 • All-in autohuurformule
 • Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
 • Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
 • Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
 • Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunny Cars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijk bedrijf waarbij je de prijzen van allerlei huurauto’s van de bekende bedrijven met elkaar kunt vergelijken. EasyTerra vergelijkt de prijzen voor jou zodat jij de gunstigste prijs hebt. Via EasyTerra boek je ook de huurauto en zij staan voor je klaar wanneer je support nodig hebt. Een fijn pluspunt van EasyTerra is dat je je huurauto tot 48 uur voor aanvang kosteloos kunt annuleren.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via EasyTerra

TUI Cars

Via TUI Cars kun je in meer dan 80 landen een auto huren, waaronder Malta. TUI Cars werkt als bemiddelaar van lokale verhuurmaatschappijen op de plaats van bestemming. Via TUI Cars huur je een huurauto altijd met allriskverzekering en heb je voor elke auto kosteloos een tweede bestuurder.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

huurauto-malta

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Malta?

In Malta is de minimumleeftijd om een auto te huren 21 jaar. Ben je jonger, dan is het helaas niet mogelijk om een auto te huren. Daarnaast vragen de verhuurmaatschappijen dat je minimaal één jaar in bezit bent van een geldig rijbewijs. Onder de 25 jaar betaal je als jonge bestuurder ook nog een extra toeslag. Afhankelijk van het verhuurbedrijf is de toeslag €5 tot €15 extra per dag. In de specifieke voorwaarden van het bedrijf kun je dit terugvinden.

Auto huren op Malta zonder creditcard

Wil je een auto huren op Malta zonder creditcard, dan is de keuze beperkt. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je namelijk wel een creditcard nodig die op naam van de hoofdbestuurder staat. De creditcard wordt gebruikt om je reservering te bevestigen en de borg van de auto te innen. Heb je geen creditcard in bezit, dan is het aanbod van huurauto’s online meer beperkt. Ik raad je aan om te kijken naar de huurauto’s van Sunny Cars. Hier heb je de optie om de borg contant te betalen of om zelfs geen borg te betalen met de ‘Geen Waarborg-service’. De huurprijs per dag ligt dan wel iets hoger, maar je hebt er geen creditcard voor nodig.

Auto huren vanaf Malta Airport

Een huurauto is echt een must op Malta om het eiland te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. Op Malta Airport kun je je huurauto direct ophalen bij een van de balies in de aankomsthal. Heb je al een reservering, dan hoef je enkel je gegevens te laten zien en de documenten te ondertekenen. Ook kun je hier last-minute een auto huren, maar dan kan het aanbod aan auto’s wat kleiner zijn. Vanaf de aankomsthal is het nog een klein stukje lopen naar de parkeerplaatsen van de huurauto’s. Daarna is het een kwestie van bagage in de achterbak leggen, de auto starten en je vakantie kan beginnen!

Extra tips voor een auto huren op Malta

Parkeer buiten de steden

Malta is een druk eiland, zeker qua verkeer rondom de steden. De meeste centra van steden zijn autovrij of hebben zeer smalle straatjes. Niet echt ideaal voor je huurauto. Het is niet aan te raden om met je huurauto de stad in te gaan. Er zijn nauwelijks parkeerplaatsen dus het is beter om buiten de stad te parkeren. Om in het centrum te komen kun je dan een stukje lopen, of de bus pakken.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Malta op de fiets.

Naar Gozo met huurauto

Wil je een dagtripje maken naar Gozo, dan kun je je huurauto meenemen op de ferry. Zo kun je ook op Gozo alle leuke plekjes bezoeken. Het is wel aan te raden om je ticket van tevoren te reserveren want er is beperkte plek op de boot.

huurauto-malta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *