0
Kiki Multem
9 november 2020

Vakantie in Kotor, Montenegro (incl. bezienswaardigheden)

De middeleeuwse oude binnenstad van Kotor, gelegen aan de rand van de baai, omringt door bergen is een echte trekpleister in Montenegro. Kotor is geen grote stad maar wel heel authentiek. De meeste mensen slaan de Balkan over en kiezen voor meer bekende bestemmingen in de buurt, zonde!

vakantie-kotor-montenegro

Kotor in Montenegro was ooit het best bewaarde geheim van Europa, maar de afgelopen jaren ook ontdekt door toeristen. Waarom deze bestemming een vakantie waard is….

Oude stad Kotor

De oude binnenstad van Kotor, Montenegro is klein maar vol charme. Het is één van de best bewaarde oude steden in de Middellandse Zee. Er zijn talloze kathedralen en kerken. Gezien de nabijheid van Dubrovnik, zijn er grote overeenkomsten tussen de oude binnenstad van Dubrovnik en de oude binnenstad van Kotor. Je hebt niet heel veel tijd nodig om Kotor te bezoeken. 1,5 uur is meer dan genoeg om de hele oude stad te zien. Tocht is er geen tekort aan wat er te zien is in Kotor, daardoor is het een populaire tussenstop voor cruiseschepen.

bezienswaardigheden-kotor-montenegro

San Giovanni het fort van Kotor

Een wandeling naar het fort San Giovanni is één van de hoogtepunten van Kotor. Deze vestingmuren dateren uit de middeleeuwen, gebouwd tussen de 9e en 19e eeuw. Voor mensen die Kotor bezoeken tijdens een dagtour vanuit Dubrovnik, is er waarschijnlijk niet genoeg tijd om naar de top van San Giovanni te wandelen. De wandeling duurt minimaal twee uur heen en terug. De wandeling naar het kasteel van San Giovanni is niet heel moeilijk maar er zijn wel heel veel trappen, maar liefst 1300. Met elke meter die je dichterbij komt worden de uitzichten alleen maar beter. Het kasteel zelf is niet overdreven indrukwekkend, maar de uitzichten zijn adembenemend.

bezienswaardigheden-kotor-montenegro

Vermijd overdag wandelen, omdat de zon extreem sterk kan zijn en ga ook niet wandelen met regen. De stenen worden enorm glad. Eenmaal bovenaan zijn er tal van goede plekken om van de zonsondergang te genieten. Er zijn locals die bier en water verkopen tijdens de wandeling. Het uitzicht op de oceaan, de oude stad en de bergen maken deze klim het meer dan waard. Kotor staat bekend om zijn vele katten en ik als kattenliefhebber word hier heel erg blij van! “Cats of Kotor” staat overal op de lokale souvenirs en alle bewoners en winkeliers zorgen goed voor deze lieve dieren.

bezienswaardigheden-kotor-montenegro

Our Lady of the Rocks

Vlak voor de kust van Perast zijn twee kleine eilandjes te zien met een aantal prachtige bezienswaardigheden erop. Genaamd Sveti Đorđe en Our Lady of the Rocks. De eilandjes zien er heel bijzonder uit door het kleine formaat en dan toch bebouwd. Met een privé boot en een gids vertrokken we richting de eilanden. Op Our lady of the Rocks staat een rooms-katholieke kerk die gebouwd is in 1632. De kerk wordt tegenwoordig tentoongesteld als museum. Geen reis naar Kotor in Montenegro is compleet zonder een bezoek aan deze eilandjes.

vakantie-kotor-montenegro

Loop langs de baai van Kotor naar Dobrota

Voor een beetje ontsnapping is een wandeling langs de baai heel erg fijn! Weinig toeristen en een prachtig uitzicht op de bergen met een lekker windje. Zeker als je in de richtig van Kotor loopt, dan zie je de mooie stad steeds dichterbij komen. Onderweg kom je langs authentieke restaurantjes en kleine strandjes waar de lokale bevolking aan het zonnebaden is.

vakantie-kotor-montenegro

Boottocht op de Adriatische Zee

Ga met een boot via de baai van Kotor de Adriatische Zee op en maak een stop bij de Blue Cave. Cruisen langs de baai van Kotor, omringd door de immense bergen en het blauwe water is zeker een hoogtepunt. De baai van Kotor kan erg druk zijn in de zomer. Daarom zou ik aanraden om een ​​boot vooraf te boeken om teleurstelling te voorkomen. Wil je het nog spectaculairder maken dan het al is. Maak dan de boottocht tijdens zonsondergang!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *