0
Kiki Multem
5 juli 2020

De leukste fietsroute in en rondom Volendam

Volendam is een bekende trekpleister in Nederland en vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan het naastgelegen Marken.

fietsroute-volendam

Ik moet dus opbiechten dat ik vóór deze dagtrip nog nooit in Volendam was geweest. Ja, shame on me! Maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. Ik maakte eerder deze maand een super leuke dagtrip van Volendam, naar Monnickendam, Marken en weer terug naar Volendam. Je kunt deze route per fiets, scooter of e-bike/scooter afleggen. Ik ging voor dat laatste en ik neem jullie mee langs deze fietsroute.

Fietsroute van Volendam naar Monnickendam

Laten we bij het begin beginnen. Ik kwam met de auto aan in Volendam om vervolgens bij Rent & Event in de haven onze elektrische choppers (ook wel e-scooter genoemd) op te halen. Na een korte uitleg kun je direct van start. We begonnen onze route in de haven van Volendam waar we aan het eind van deze route ook weer terug zullen keren. De locatie van de verhuurmaatschappij is direct aan de haven van Volendam. De ideale locatie van deze route. Je kunt diverse routes maken maar wij kozen ervoor om als eerste te stoppen in Monnickendam. Met je e-scooter of fiets kom je langs de bekende molen, kaasboerderij de Jacobs Hoeve en eindeloze groene weiden.

Bij aankomst in het centrum van Monnickendam maakte we onze eerste stop. We namen plaats op het zonnige terras van lunchtent Bob & Co. Je kunt hier heerlijk genieten aan het water met uitzicht op alle bootjes.

Tijd om op de e-scooter te stappen, onderweg naar de volgende stop… Marken!

fietsroute-volendam

De vuurtoren en haven van het pittoreske Marken

Na de lunch reden we vanaf Monnickendam over de lange dijk naar Marken. Een heerlijke fietsroute om uit te waaien op een warme zomerdag! Bij aankomst in Marken stopte we als allereerste bij de beroemde vuurtoren “het paard van Marken”. Neem plaats op het bankje of het strand en geniet van het uitzicht!

Vervolgens reden we terug om het pittoreske centrum van Marken te ontdekken. De traditionele Marken-huizen zijn geverfd in vrolijke kleurtjes waaronder geel, groen en blauw. Ik kreeg direct een vakantiegevoel. Stop in de haven, neem plaats op een terrasje of bestel kibbeling bij één van de foodstands. Je hebt hier een waanzinnig uitzicht op alle boten van dagjesmensen die ook een bezoek brengen aan het gezellige Marken.

In plaats van terug te rijden kozen wij ervoor om het Markenmeer over te steken met de Marken Express-veerboot. Je mag op de veerboot ook de e-scooter of fiets meenemen. De vaart duurt ongeveer een half uur en je kunt op het bovendek zitten om van het uitzicht te genieten.

e-scooter-volendam

Terug naar Volendam

Het einde van de fietsroute door Volendam is aangebroken. De veerboot komt aan in de haven van Volendam waar je direct je e-scooter kunt inleveren. Zin om daarna Volendam te voet te verkennen? Maak dan een wandeling langs de haven, over de dijk.

Doen in Volendam:

  • Laat een foto maken in klederdracht
  • Koop een stroopwafel bij Woltje’s Backerij
  • Eet poffertjes bij Haak
  • Koop een souveniertje
  • Spot alle bronzen beelden onderweg

Wil jij een elektrische chopper (ook wel e-scooter genoemd) huren in Volendam voor een super leuke dagtrip? Neem dan eens een kijkje op de website van Rent Event om op een relaxte manier Monnickendam, Marken en Volendam te bezoeken.

e-scooter-volendam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *