0
Kiki Multem
10 februari 2023

Auto huren op Bonaire. Tips en ervaringen!

Bonaire zonder huurauto is geen Bonaire. Er is geen openbaar vervoer en een taxi is ook niet altijd handig.

De mooiste stranden en restaurants zijn met huurauto gemakkelijk bereikbaar of ga offroad naar de geheime plekjes van het eiland. In dit artikel geef ik je alle tips, info en ervaringen voor een auto huren op Bonaire.

Is autorijden veilig op Bonaire?

Autorijden op Bonaire is veilig. Er zijn weinig wegen en het is er meestal niet druk qua verkeer. Rondom Kralendijk is het eenrichtingsverkeer, waardoor het daar wat drukker kan zijn, maar nog steeds gaat autorijden op Bonaire erg relaxed. Let wel op geiten en wilde ezels langs de weg. Deze trekken zich niks aan van het verkeer en kunnen zomaar oversteken dus houd je ogen open. Vooral in de avond, er is namelijk weinig tot geen verlichting langs de weg.

Welke huurauto heb je nodig op Bonaire?

Op Bonaire heb je verharde en onverharde wegen. De meeste verharde wegen zijn in redelijke staat op wat gaten en kuilen na. De onverharde wegen zijn ook in goede staat met vlakke ondergrond, maar je zult regelmatig stenen en kuilen tegenkomen. Het is daarom handig om een wat hogere auto te huren, zoals een jeep, pick-up of SUV. Het rijden over de onverharde wegen gaat dan een stuk makkelijker. Een pick-up is ook fijn wanneer je van plan bent veel te gaan duiken, je natte spullen kun je achterin leggen. Wil je Washington Slagbaai Nationaal Park bezoeken, dan heb je wel echt een 4×4 huurauto nodig.

Goedkoop een auto huren op Bonaire?

De prijs van je huurauto is erg afhankelijk van welke soort auto je kiest en in welke periode je gaat. In het hoogseizoen betaal je meer dan in het laagseizoen en hoe vroeger je boekt hoe goedkoper de huurauto op Bonaire is. Voor een normale huurauto ben je ongeveer €50 per dag kwijt inclusief verzekering. Wil je een 4×4 huurauto of een pick-up dan betaal je wat meer, zo’n €80 tot €100 per dag.

➸ Bekijk hier de mooiste stranden op Bonaire

Waar kan je het beste een auto huren op Bonaire?

Een auto huren op Bonaire is een must om het eiland te verkennen. Er zijn genoeg verhuurmaatschappijen op het eiland om een goede auto te kiezen. Ik raad wel aan om van tevoren een reservering te maken zodat je zeker weet dat er een huurauto voor je klaar staat zodra je geland bent. Onderstaande maatschappijen zijn een goede keuze om een auto te huren op Bonaire.

Sunny Cars

Sunny Cars is een Nederlandse verhuurbedrijf en dat is ideaal. Mocht er iets met je huurauto aan de hand zijn, dan heb je altijd Nederlandstalig support en je kunt via het noodnummer zelfs 24/7 bij hen terecht. Sunny Cars heeft locaties over de hele wereld en is transparant over de huurprijzen, zo sta je niet voor onverwachte kosten. Als je een auto huurt bij Sunny Cars dan huur je deze altijd met alle verzekeringen inbegrepen.

 • All-in autohuurformule
 • Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
 • Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
 • Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
 • Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker die de huurprijzen van de grootste aanbieders ter wereld met elkaar vergelijkt. Hierdoor vind je altijd een huurauto met de meest gunstige prijs. Via EasyTerra loopt ook de boeking van je huurauto en bij hen kun je terecht voor vragen en problemen. Een groot voordeel van deze prijsvergelijker is dat je tot 48 uur voor aanvang je boeking kosteloos kunt annuleren.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

TUI Cars

TUI Cars is een tussenpartij waar je je huurauto boekt en het verhuurbedrijf werkt op bestemming samen met lokale verhuurmaatschappijen. Een huurauto van TUI Cars is altijd inclusief allriskverzekering en je hebt kosteloos de optie voor een tweede bestuurder.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Avis heeft het grootste verhuurkantoor op de luchthaven van Bonaire en daardoor heb je een ruime keuze aan auto’s. Avis is erg open over hun prijzen waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Tip: Studeer je nog? Dan kun je profiteren van een leuke studentenkorting op je Avis huurauto.

 • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
 • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
 • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Bonaire?

Om een auto te huren op Bonaire moet je minimaal 21 jaar oud zijn. Ben je jonger, dan zul je helaas geen auto kunnen huren. Sommige verhuurbedrijven vragen een minimumleeftijd van 23 jaar. Daarnaast betaal je tot 25 jaar vaak een extra toeslag als jonge bestuurder. Deze specificaties en mogelijke extra kosten vind je terug in de voorwaarden van het verhuurbedrijf. Lees dit dus goed door zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Auto huren op Bonaire zonder creditcard

Op Bonaire is het niet mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Deze wordt verplicht gesteld door de verhuurbedrijven. De creditcard wordt gebruikt voor de betalingen en borg en moet op naam van de hoofdbestuurder staan. Zorg dus dat je je creditcard niet vergeet mee te nemen of schaf er eentje aan voor vertrek.

Auto huren vanaf Bonaire vliegveld

Een huurauto op Bonaire is een must om het eiland te verkennen. Als je graag op pad gaat tijdens je vakantie, dan raad ik aan om direct je huurauto op te halen vanaf het vliegveld van Bonaire. Zo heb je je hele trip je eigen auto beschikbaar en heb je alle vrijheid om dit prachtige eiland te verkennen. Het ophalen van je huurauto vanaf het vliegveld gaat heel gemakkelijk. Zodra je de aankomsthal binnenloopt zie je gelijk de balies van de verhuurbedrijven. Meld je bij de balie waar jij jouw huurauto hebt gereserveerd, houd je documenten gereed en voor je het weet heb je de sleutels in je hand en kun je op pad gaan! Heb je niet online gereserveerd, dan kun je dit ook ter plekke doen. Afhankelijk van het seizoen kan de keuze in huurauto’s wel wat beperkter zijn.

Extra tips voor een auto huren op Bonaire

Tanken op Bonaire

Tanken op Bonaire gaat iets anders dan je gewend bent. Je betaalt namelijk vooraf. Bij de kiosk geef je aan hoeveel je wilt tanken en je rekent gelijk af. Daarna kun je je tank volgooien. Wanneer je je huurauto moet inleveren, moet dit altijd met een volle tank. Je kunt dan bij de kiosk aangeven dat je een volle tank nodig hebt. Vaak laat je je pinpas of creditcard achter als borg en wanneer je getankt hebt, kun je achteraf betalen.

Download navigatie vooraf

Google Maps of Maps.me werkt het beste als navigatie op Bonaire. Het is aan te raden om, voordat je het eiland gaat verkennen, in Google Maps de kaart van Bonaire te downloaden zodat je offline kunt navigeren. Zonder lokale simkaart heb je namelijk geen internet op het eiland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *