0
Gina Veenis
30 november 2020

Dit zijn de leukste steden om het nieuwe jaar in te luiden!

Op 31 december viert iedereen ter wereld feest. Je neemt afscheid van het oude jaar en je verheugt je op een nieuw jaar vol nieuwe kansen.

een vsteden-om-het-nieuwe-jaar-in-te-luiden

Of je nu oud en nieuw nu thuis op de bank viert of met vrienden in de club, het is altijd een bijzondere avond. Heb je zin om eens iets anders te doen dan oliebollen eten op Nederlandse bodem? Vier oud en nieuw dan eens in het buitenland! Wij hebben dé leukste steden om het nieuwe jaar in te luiden voor je op een rijtje gezet!

Londen

Deze geweldige stad is altijd in elk oud en nieuw lijstje te vinden en dat is niet zo gek. Oud en nieuw vieren in Londen is nou eenmaal fantastisch! Duizenden mensen staan ’s middags al langs de oever van de Thames te wachten tot de Big Ben om middernacht het nieuwe jaar inluidt. De lucht boven de London Eye lijkt vervolgens wel in de fik te staan door de prachtige vuurwerkshow. Een mega spektakel inclusief licht, muziek en natuurlijk heel veel gezelligheid. Hierna kun je tot in de late uurtjes feesten in één van de vele clubs in de stad.

oud-en-nieuw-in-londen

New York

Oh New York. Altijd al één van de favoriete steden om het nieuwe jaar in te luiden, maar met oud en nieuw helemaal. De countdown en de ball drop op Times Square, de Emerald Nuts Midnight Run en de prachtige lichtshow op het Empire State Building. Op Times Square zijn ieder jaar duizenden mensen getuige van de grootste countdown in Amerika, een bijzonder spektakel. Het nadeel is dat je al vroeg op de dag aanwezig moet zijn voor een goede plek en de tickets zijn vrij prijzig. Maar, no worries, er zijn ook genoeg andere leuke plekken om vuurwerk te zien. In Central Park is wordt ook een grote vuurwerkshow gegeven, net als in Brooklyn. Vanaf de Brooklyn Bridge kun je overigens ook de shows van Staten Island en New Jersey zien. Een bijzondere ervaring!

➸ Bekijk ook eens: Tips voor kerst in New York

oud-en-nieuw-in-new-york

Berlijn

Berlijn staat bekend om zijn feesten en het bruisende nachtleven, niet zo gek dus dat de stad ook met oud en nieuw zijn naam eer aan doet. Samen met ongeveer een miljoen andere mensen sluit je het jaar af bij de Brandenburger Tor, op de enige echte Sylvesterparty. Een immens openluchtfeest met bekende dj’s, internationale artiesten en een spectaculaire vuurwerkshow. Nog energie over? Dan zijn er genoeg clubs en cafés waar het feest tot een uur of zes doorgaat.

Edinburgh

Een goed feestje vieren kunnen de Schotten wel. Oud en nieuw duurt hier niet één dag, maar gewoon drie! Tijdens Edinburgh’s Hogmanay (een van de grootste oud en nieuw feesten ter wereld) zijn er verschillende optochten, concerten en optredens die je bij kunt wonen. Op 31 december is er op Princess Street en in de Princess Street Gardens een groot openluchtfeest met allerlei dj’s en bandjes. Samen met duizenden anderen kun je hier genieten van de muziek, de fijne drankjes en het geweldige vuurwerk boven het Edinburgh Castle. Deze ervaring vergeet je nooit meer! De volgende dag kun je je kater wegdrinken bij één van deze leuke koffietentjes.

steden-om-het-nieuwe-jaar-in-te-luiden

Istanbul

Oud en nieuw in Istanbul is ook op culinair gebied een waar feestje. De meeste locals gaan eerst uitgebreid dineren in stadsdeel Beyoglu, waar je kunt genieten van lokale gerechten als kofte, kebab en baklava. Rond middernacht is de Galata brug de meest populaire plek. Vanaf hier kun je het vuurwerk op en rondom het Taksim plein het allerbest zien. Ook op het plein zelf is het natuurlijk een groot feest. Zin in dansjes en drankjes? In de Istikal straat vind je allerlei bars en discotheken die tot vroeg in de ochtend openblijven.

Lissabon

In Lissabon barst op meerdere plekken in de stad rond middernacht het feest los. De gemeente organiseert op een aantal plaatsen prachtige vuurwerkshows, zoals het Praça do Comércio, de Torre de Belém en Almada. Het is hier traditie om bij klokslag 12 uur op elke slag een rozijn te eten en een wens te doen. Hoe leuk! Over eten gesproken: de meeste locals gaan op oudejaarsavond met de hele familie eten, veelal in restaurants. Het is dus slim om van tevoren een plekje bij een restaurant te reserveren, mocht je ook buiten de deur willen eten.

steden-om-het-nieuwe-jaar-in-te-luiden

Hong Kong

Een beetje ver weg, maar wel een once in a lifetime ervaring! Hong Kong staat bekend om zijn vuurwerk in Victoria Harbour en boven de Zhujiang-rivier. Dit spektakel trekt vele toeschouwers en is absoluut de moeite waard. De Chinese mensen in Nederland hebben niet voor niets altijd het mooiste vuurwerk van de buurt… Ondanks dat de stad één grote chaos is de uren van tevoren, is de sfeer gemoedelijk en gezellig. Wil je niet in een grote mensenmassa belanden, zoek dan een hotel met dakterras of skybar. De prijzen voor die avond zijn niet niks, maar vanaf hier heb je wel het allerbeste uitzicht!

Sydney

Sydney staat bekend als één van de leukste steden om het nieuwe jaar in te luiden. Hier start het nieuwe jaar iets eerder dan in de rest van de wereld. Jaar na jaar trekken er meer dan een miljoen mensen naar Sydney om daar oud & nieuw te vieren. Het vuurwerk is hier adembenemend en echt een lust voor het oog. Hoewel de vuurwerkshows ongetwijfeld het hoogtepunt zijn, is er op oudejaarsavond nog veel meer te doen in Sydney. Maak bijvoorbeeld een cruise door de haven of ga luxe dineren met uitzicht op het vuurwerk.

steden-om-het-nieuwe-jaar-in-te-luiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *