0
Kiki Multem
27 februari 2020

Zo vier je kerst in New York

New York is één van de meest iconische steden ter wereld en terecht! Zeker tijdens de feestdagen in december is New York magisch. De kerstboom op Rockefeller Center en de versierde etalages van alle warenhuizen tot aan schaatsen in Central Park en de leukste kerstmarkten. Lees snel verder… dit zijn mooie bezienswaardigheden en de leukste dingen om te doen tijdens kerst in New York.

kerst-in-new-york

Wat te doen met kerst in New York

Wie droomt er nou niet van een stedentrip New York met kerst? December is een van de mooiste maanden om deze stad te bezoeken. Tijdens kerst is het erg druk in de stad en het is slim om je trip goed vooruit te plannen. Zo zijn er talloze festiviteiten. Benieuwd naar mijn tips en ervaringen met New York in kerst tijd?

Christmas magic op Rockefeller Center

Ieder jaar, begin december wordt de kerstboom op het Rockefeller Center onthuld. Officieel werd deze traditie gestart in 1933. Elk jaar wordt de boom getransporteerd door een speciale aangepaste trailer door de straten van New York. De ster bovenop de boom is een Swarovski ster bijna 3 meter doorsnee. Zowel inwoners als toeristen bezoeken New York speciaal voor deze gebeurtenis.

kerstmis-new-york

Radio City Music Hall in kerstsfeer

Veel winkels en andere attracties zijn op 25 december gesloten. Als je op eerste kerstdag in New York bent, is dit de perfecte dag om de show in Radio City Music Hall te zien. Misschien uitleg voor voor show?Ben je niet geïnteresseerd in de show dan is het ook echt een must om de Radio City Music Hall van buiten te aanschouwen.
kerst-in-new-york

Schaatsen in Central Park

Een van de leukste dingen om te doen in New York tijdens kerst is schaatsen! De mooiste en meest iconische ijsbaan in New York is voor mij de Wollman Rink in Central Park. Deze schaatsbaan betovert je niet alleen vanwege de ongelooflijke locatie omringt door wolkenkrabbers en het uitzicht op Central Park, maar ook omdat het een van de grootste ijsbanen is die New York te bieden heeft. Misschien ken je de ijsbaan wel uit films waaronder Home Alone 2.

TIP: Met de New York CityPass bespaar je veel geld op entreeprijzen van de bekende bezienswaardigheden in New York

kerst-central-park

Decoratie spotten & window shoppen

5th Avenue is misschien wel het meest bekende winkelstraat van New York, en niet zonder reden. De kerstsfeer en decoraties op 5th Avenue is een attractie op zichzelf. De etalages van Saks Fifth Avenue, Macy’s, Barney’s en Bloomingdales zijn ieder jaar waanzinnig creatief versierd.

warenhuizen-new-york

Ga op een lichtjes tour

Het is de mooiste tijd van het jaar en de kerstverlichting in New York is behoorlijk spectaculair. Ga mee tijdens een rondleiding of lichtjes route met een bustour door New York. Deze tours brengen je ‘s avonds langs alle mooie fonkelende lichtjes van de stad, wat een enorm magisch tafereel geeft. Zo kom je helemaal in de kerststemming!

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

kerstmis-new-york

Kerstmarkten in hartje Manhatten

Souvenirs kopen in het Winterdorp in Bryant Park terwijl je tussendoor ook nog even kunt schaatsen. The Winter Village in Bryant Park is één van de bekendste kerstmarkten van New York, met meer dan 170 kraampjes. De kraampjes verkopen handgemaakte artikelen en homemade lekkernijen. De kerstmarkt op Union Square is ook echt een aanrader om tijdens kerst in New York te bezoeken met meer dan 150 kraampjes.

kerstmarkten-new-york

Vanaf wanneer kerst in New York

Klaar om je vliegticket te boeken? Dan moet je wel weten vanaf wanneer New York echt in kerstsferen is. Vanaf begin december is de hele stad versierd met lampjes en kerstversiering. Je kunt prima al de eerste week van december naar de stad voor de kerstsfeer! Let er op de eerste kerstdag wel alle winkels gesloten zijn. De meeste versiering zal pas na nieuwjaarsdag weg worden gehaald.

kerst-in-new-york

Stedentrips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *