0
Kiki Multem
12 mei 2024

Tips en info voor een auto huren in Albanië

Albanië is het perfecte land voor een roadtrip. Het land is ruig, mooi en nog veelal onontdekt. Met een huurauto zoek je de mooiste plekjes van Albanië op.

En het fijne is: een auto huren in Albanië is erg goedkoop! In deze blog geef ik je alle tips en info om een auto te huren in Albanië.

 Hoe is het autorijden in Albanië?

Autorijden in Albanië is goed te doen en veilig. Buiten de steden en toeristische hotspots zul je weinig verkeer tegenkomen. De verkeersregels in Albanië komen nagenoeg overeen met die van Nederland. Echter nemen de Albanezen het niet zo nauw met de verkeersregels, dus blijf altijd goed opletten. Het is beter om ‘s avonds zo weinig mogelijk te rijden wanneer het donker is. Er is weinig tot geen straatverlichting, dus een overstekend schaap of koe zie je makkelijk over het hoofd.

huurauto-albanie

Welke huurauto heb je nodig in Albanië?

De hoofdwegen in Albanië zijn van goede kwaliteit, maar zodra je hiervan afwijkt zul je veel ongeasfalteerde en slecht onderhouden wegen met veel kuilen tegenkomen. Er wordt gelukkig hard gewerkt om ook deze wegen te verbeteren! Je komt hier ook veel smalle en steile wegen tegen, dus een wat kleinere huurauto is een handige optie. Ben je van plan echt de bergen in te gaan, dan heb je een huurauto nodig die dit aan kan. Een 4×4 huurauto is dan de beste optie zodat je op een relaxte manier kunt blijven rijden over onverharde wegen en door slechte weersomstandigheden. Blijf je vooral aan de kust, op de hoofdwegen en ga je af en toe de bergen in, dan volstaat een normale huurauto. Wel wil ik je als tip meegeven om een automaat te kiezen, dit rijdt zoveel fijner op alle steile en smalle wegen waar je vaak moet stoppen voor tegenliggers.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren in Albanië?

In elk land is het verschillend wat de minimumleeftijd is om een auto te huren. Ook kan het autoverhuurbedrijf zelf nog eisen stellen aan de leeftijd. In Albanië kun je een auto huren vanaf 18 jaar. De meeste maatschappijen stellen dan wel als voorwaarde dat je minimaal één jaar in bezit bent van een geldig rijbewijs. Daarnaast betaal je een extra toeslag wanneer de leeftijd van de bestuurder onder de 25 jaar is, de zogeheten ‘jonge-bestuurderstoeslag’. Deze toeslag ligt tussen de €3 en €10 per dag. Lees goed de specifieke voorwaarden door van het verhuurbedrijf, hier kun je alles terugvinden met betrekking tot de minimumleeftijd en andere eisen.

➸ Dit zijn de 8 mooiste plekken in de Algarve, Portugal!

Wat kost een auto huren in Albanië?

De kosten voor het huren van een auto in Albanië zijn afhankelijk van meerdere factoren. De grootste factor die de prijs beïnvloedt is het seizoen waarin je gaat. In het laagseizoen huur je een auto in Albanië al vanaf €15 per dag. In het hoogseizoen beginnen de prijzen vanaf €40 per dag. Probeer zo vroeg mogelijk te boeken want dat loont. Hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de prijzen. Bij de meeste verhuurmaatschappijen is er de optie om kosteloos te annuleren of wijzigen tot 48 uur voor vertrek, mochten je reisplannen toch veranderen.

auto-huren-albanie

Waar kan je het beste een auto huren in Albanië?

In Albanië vind je genoeg verhuurbedrijven. Het is aan te raden online research te doen naar een betrouwbare maatschappij en om van tevoren je huurauto te regelen, vooral wanneer je in het hoogseizoen gaat. Zo weet je zeker dat er een huurauto voor je beschikbaar is bij aankomst. Onderstaande maatschappijen zijn aanraders om een auto bij te huren.

Sunny Cars

Sunny Cars is een Nederlands verhuurbedrijf en dat is een groot pluspunt: alle communicatie is in het Nederlands. Als je vragen hebt, dan worden deze snel beantwoord en eventuele problemen worden altijd netjes opgelost. Je kan bij Sunny Cars zelfs 24/7 terecht via het noodnummer.

 • All-in autohuurformule. Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen. Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade. Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support. Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunny Cars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijk prijsvergelijker waar je de prijzen van auto’s met elkaar kunt vergelijken. Hier vindt de meest gunstige prijs voor jou en je maakt direct de reservering via hen. Heb je vragen of problemen? Dan staan zij voor je klaar om je verder te helpen.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een nog betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via EasyTerra

TUI Cars

TUI Cars werkt samen met de lokale verhuurbedrijven op bestemming. Het is de tussenpartij bij wie je je huurauto boekt en zij staan ook voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Als je via dit bedrijf een huurauto boekt, dan zit de allriskverzekering in de prijs inbegrepen en betaal je niets extra voor een tweede bestuurder.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Avis is een autoverhuurbedrijf uit de Verenigde Staten met locaties over de hele wereld, waaronder Albanië. De huurprijzen van Avis zijn transparant, zo zie je duidelijk wat erbij inbegrepen is en wat niet. Tip: Als je nog studeert, dan profiteer je van een leuke studentenkorting op je Avis huurauto.

 • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
 • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
 • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

auto-huren-albanie

Auto huren in Albanië zonder creditcard

Helaas is het in Albanië niet mogelijk een auto te huren zonder creditcard. Het is in het land verplicht om een creditcard te hebben die op naam van de hoofdbestuurder staat. Daarnaast heb je de creditcard nodig om de borg te betalen. De hoogte van de borg verschilt per verhuurbedrijf, dus zorg ervoor dat je genoeg limiet hebt op je creditcard.

Auto huren in Albanië vliegveld

Het openbaar vervoer in Albanië is erg beperkt dus het is absoluut aan te raden om een auto te huren voor je gehele vakantie. Op het vliegveld van Tirana kun je direct je huurauto ophalen bij de kantoren van de verhuurbedrijven in de aankomsthal. Zo hoef je niet met je bagage te slepen naar je eerste accommodatie en kun je direct op pad.

Extra tips voor een auto huren in Albanië

Tanken in Albanië

In Albanië hoef je niet zelf te tanken, dit wordt altijd door de pompbediende van het tankstation gedaan. Ga je naar wat afgelegen gebieden in de bergen, zorg dan dat je met een volle tank erheen rijdt. Soms kom je voor kilometers geen tankstation tegen en je wilt niet in the middle of nowhere stil komen te staan met een lege tank.

Navigeer via Google Maps

In Albanië gaat het navigeren het beste met Google Maps. Omdat Albanië niet in de EU zit, kun je vaak geen gebruik maken van het internet met je Nederlandse bundel. Download daarom de kaart van Albanië vooraf via Google Maps zodat je geen internet nodig hebt om te navigeren. Dit is overigens ook aan te raden wanneer je wel internet hebt, je gaat op plekken komen waar je geen bereik hebt en dan is een offline kaart wel zo handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *