0
Kiki Multem
8 december 2022

3x schaatsen in New York City

De winters kunnen streng zijn in New York maar de stad kent talloze leuke winteractiviteiten. Struin rond op de kerstmarkten, ga op lichtjes tour of schaats rondjes in Central Park.

schaatsen-new-york

Schaatsen is één van mijn favoriete bezigheden in New York. Er zijn tal van plekken om te schaatsen in de stad, waarbij elke locatie uniek is. Midden in het shopping gebied of omringt door eekhoorns in Central Park. Hieronder vind je een lijst met de 3 populairste plekken om te schaatsen in New York City.

The Rink op Rockefeller Center

Rockefeller Center is een van de meest bezochte bezienswaardigheden in New York City. Tijdens het kerstseizoen komen dagelijks meer dan 500.000 mensen naar het Rockefeller Plaza, niet alleen om de kerstboom van het Rockefeller Center te bekijken die op 4 december feestelijk werd onthult maar ook voor het jaarlijkse schaatsseizoen. Het is onwijs leuk om een kerstboomroute af te leggen langs alle mooie kerstbomen in New York. Lees hier meer over de 5 mooiste kerstbomen in New York.

De ijsbaan is beperkt tot 150 schaatsers per keer, voor een schaatssessie van 90 minuten. De kosten zijn afhankelijk van de tijd van het jaar en tijdens drukke periodes zoals thanksgiving is het misschien de moeite waard om de extra VIP-toegang te betalen om te besparen dat je in de kou moet wachten.

Waar: Rockefeller Center, New York

Kosten: Volwassenen $ 25, kinderen onder de 11 jaar en Senioren $ 15

Huur schaatsen: $ 12,50

Openingstijden: 08.30 uur – 00.00 uur

Open tot: 15 april 2020

➸ 5-daagse citytrip New York (+ dagplanning)

schaatsen-new-york

Wollman Rink in Central Park

De mooiste en meest iconische ijsbaan in New York is voor mij de Wollman Rink in Central Park. Deze schaatsbaan betovert je niet alleen vanwege de ongelooflijke locatie omringt door wolkenkrabbers en het uitzicht op Central Park, maar ook omdat het een van de grootste ijsbanen is die New York te bieden heeft. Misschien ken je de ijsbaan wel uit films waaronder Home Alone 2. Als je hier wilt schaatsen dan ben je goedkoper uit dan op Rockefeller Center. Prijzen variëren van $ 12 tot $ 19 voor volwassenen afhankelijk van de dag van de week en $ 6,00 voor minder dan 11 jaar.

Waar: Central Park, New York

Kosten: Weekdagen Volwassenen $ 12, kinderen jonger dan 11 $ 6 | Weekend volwassenen $ 19, kinderen tot 11 $ 6 (groepstarieven beschikbaar)

Huur schaatsen: $ 10

Openingstijden: 10.00 uur – 23.00 uur

Open tot: begin april 2020

➼ Bekijk hier hotels in New York om in de buurt van de schaatsbanen te verblijven

schaatsen-central-park

Winter Village Bryant Park

Winter Village in Bryant Park is de enige gratis schaatsbaan in New York! Naast de enorme ijsbaan in het midden van Manhattan, biedt Bryant Park ook vele andere leuke activiteiten. Als je wilt opwarmen, kun je een heerlijke warme chocolademelk kopen op de markt naast de ijsbaan.

Bryant Park is omgetoverd tot een volledig Winterdorp. Let wel op: omdat de schaatsbaan gratis is moet je wel je eigen schaatsen meenemen. Dit is ook de enige ijsbaan in Manhattan die de huur van pinguïns of sneeuwmannen biedt. Deze leuke hulpmiddelen maken het schaatsen voor minder ervaren een stuk makkelijker.

Het kan erg druk zijn, dus ik raad je aan om vroeg te komen. De ijsbaan opent om 8 uur ‘s ochtends. In Winter Village Bryant Park kun je ook unieke kerstcadeaus kopen wat deze schaatsbaan extra feestelijk maakt.

Waar: Bryant Park, New York

Kosten: gratis

Openingstijden: 08.00 uur – 22.00 uur

Open tot: 3 maart 2020

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek New York op de fiets.

schaatsen-ny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *