0
Kiki Multem
21 november 2018

Doen op Aruba: dit zijn dé leukste dingen en bezienswaardigheden

Aruba, ook wel One Happy Island genoemd en de A van de ABC eilanden. Je waant je hier in een tropische omgeving waar het altijd lekker weer is en waar je ultiem kunt genieten en relaxen. Take it easy!

doen-op-aruba

Naast relaxen kan je op Aruba nog veel meer doen. Lees snel verder want dit zijn de leukste dingen om te doen op dit heerlijke eiland!

Snorkelen

Snorkelen is één van de grootste trekpleisters van Aruba. Dit komt uiteraard door de zee rondom het eiland. De turquoise blauwe zee zit vol tropische vissen en ander leven. Zo kun je op verschillende plekken grote zeesterren en zeeschildpadden tegenkomen. Vanaf Pelican Pier op Palm Beach kun je een catamaran tocht reserveren welke onderweg drie keer stopt om te snorkelen. Één van die plekken is bij het Antilla Shipwreck. Toeristen vanuit de hele wereld komen speciaal naar Aruba om te snorkelen en te duiken rondom dit Duitse scheepswrak.

snorkelen-op-aruba

Flamingo’s bewonderen

Als je googled op Aruba zie je direct fantastische foto’s met flamingo’s. Dat wilde ik natuurlijk ook zien! Je kunt dagelijks met een bootje vanaf het Renaissance Hotel naar het Renaissance private island. Dit privé eiland met helder blauw water en prachtige stranden is op zo’n 10 minuten varen vanaf het hotel. Laat de flamingo’s hun eigen gang gaan. Als ze in de buurt komen kun je foto’s maken zo niet, lekker met rust laten!

doen-op-aruba

Oranjestad bezoeken

Oranjestad is de hoofdstad van Aruba. Je vindt hier allerlei verschillende winkels van souvenirshops tot high-end merken. De koloniale architectuur heeft iets weg van onze eigen Amsterdamse grachtenpanden maar dan in zoete pastelkleuren.

Oranjestad ligt tegen de jachthaven aan waar dagelijks enorm grote cruiseschepen aanmeren. Wil je een dagje shoppen of een wandeling maken langs de jachthaven met een prachtig uitzicht? Breng dan zeker een bezoekje aan Oranjestad.

bezienswaardigheden-aruba

Street-Art bewonderen

San Nicolas is de tweede grote stad in het zuid-oosten van Aruba. San Nicolas was vroeger een echte arbeidersstad vanwege de olieraffinaderij. Sinds 2016 is de olieraffinaderij gesloten en daardoor werd de stad steeds stiller. San Nicolas staat nu vooral bekend om de vele street-art. Vanaf 2016 zijn ze hier begonnen om bijna elk gebouw te versieren met ware kunstwerken van artiesten vanuit over de hele wereld. Jaarlijks wordt hier de Aruba Art Fair georganiseerd. Met zo’n 25.000 bezoekers en 200 artiesten is dit de beste plek van de Caribbean om kunst te bekijken en te kopen.

street-art-aruba

Windsurfen

Windsurfen is een watersport die wordt beoefend met behulp van een surfplank waarop een zeil is gemonteerd. Bij Aruba Active Vacations kun je lessen volgen bij ervaren windsurfers die je als beginner kunnen helpen om alle technieken goed onder de knie te krijgen. Omdat Aruba omringd is door water is dit de perfecte bestemming voor wateractiviteiten. Er zijn op Aruba verschillende stations waar je kunt wind en kitesurfen en door het vlakke water en de passaatwinden is Aruba the place to be. Of je nu beginner of expert bent, iedereen kan genieten van deze rustgevende watersport met een fantastisch uitzicht.

doen-op-aruba

Aloë Vera

De Aloë Vera winkels zie je overal op Aruba. Dit komt omdat de Aloë Vera afkomstig is van de lokale plantages. In Hato bij de originele Aloë Vera Factory vindt je naast de winkel ook een museum en de nog dagelijks werkende fabriek. Alle aloë vera bladeren worden nog steeds met de hand geoogst omdat ze allemaal een ander formaat hebben. Je kunt hier elke dag terecht voor een gratis rondleiding door het museum en de fabriek waar nog altijd alle artikelen worden geproduceerd. Ook zonder rondleiding kun je het museum bezoeken. Dagelijks worden hier body, haar en doucheproducten geproduceerd van hoge kwaliteit die je in de winkel naast het museum kunt uitproberen en kopen.

doen-op-aruba

Jeep Safari Tour

ABC Tours is het meest populaire tour bedrijf van Aruba. Je kunt hier verschillende tours boeken die je rondleiden over het eiland. Zo ontdekte ik het ruige noorden van dit eiland. Met een stoere jeep reden we offroad door een prachtig landschap vol cactussen en bomen richting het Aruba’s Arikok National Park om vervolgens een bezoek te brengen aan the Natural Bridge en the Natural Pool. Naast de paradijselijke stranden heeft Aruba nog veel meer te bieden wat je dankzij een Jeep Tour van dichtbij kunt zien.

jeep-safari-aruba

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *