0
Kiki Multem
31 oktober 2022

De leukste dingen om te doen tijdens kerst in Londen

Londen gaat helemaal uit zijn dak tijdens kerst, en dit jaar is geen uitzondering. De lichtjes zijn helderder, de bomen zijn groter en de decoraties zijn glanzender dan ooit tevoren.

doen-in-londen-tijdens-kerst

Londen is één van mijn favoriete steden om het kerstseizoen te beleven. Op iedere hoek van de straat kun je de lekkerste kerstkoekjes kopen, de mooiste versiering spotten en ga shoppen in de mooiste warenhuizen. O ja, en vergeet niet te kroelen met eekhoorntjes in Hyde Park. Dit zijn de leukste dingen om te doen in Londen tijdens kerst.

Kerstkoekjes Kopen

Op veel plekken in Londen kun je kerstkoekjes kopen maar de allermooiste zijn toch wel verkrijgbaar bij Peggy Porschen. Deze schattige bakery verkoopt naast koekjes ook prachtig gedecoreerde cupcakes en taarten en zelfs de koffie en thee is hier helemaal in kerstsfeer.

doen-in-londen

Eekhoorntjes in Hyde Park

Hyde Park is één van de grootste en bekendste parken van Londen. Hyde Park is één van de Royal Parks of London en in het bezit van de Koninklijke Familie. Het is een openbaar park en je kunt hier dus altijd een heerlijke wandeling maken of genieten van de vele schattige eekhoorntjes. Deze lieve diertjes zijn onwijs nieuwsgierig en laten zich dan ook graag zien.

doen-in-londen

Kerstshoppen in Harrods

Harrods is het bekendste warenhuis van Londen en misschien wel de bekendste van de hele wereld. Harrods heeft 330 afdelingen welke tijdens de kerst periode allemaal fantastisch versierd zijn. Eind augustus begint Harrods al aan de kerstversiering en de buitenkant is omgeven met duizenden lichtjes.

kerst-in-londen

Oxford Street en Regent Street zijn magisch versierd

De bekendste winkelstraten in Londen waaronder Oxford Street en Regent Street zijn ook versierd met duizenden fonkelende lichtjes die de stad compleet doen verlichten. De magische kerstsfeer is op iedere hoek te vinden. Als je hier doorheen loopt voel je het direct… Londen is de ultieme kerststad van Europa! Naast shoppen kun je ook gewoon heerlijk genieten van de sfeer en de rode dubbeldekker bussen maken het plaatje in deze kerststad helemaal af!

kerst-in-londen

Winter Wonderland, de grootste kerstmarkt in Londen

Winter Wonderland is een enorm kerstfestival en de grootste van heel Londen. Winter Wonderland bestaat al 13 jaar en zit vol met alles wat je je kunt voorstellen van een festival. De toegang tot het kerstfestival is gratis en er is onder andere een schaatsbaan, tientallen kraampjes om te shoppen, diverse eettentjes en zelfs een aantal achtbanen. Of je nu met kinderen gaat of op een date of met je vrienden het is leuk voor jong en oud.

kerst-in-londen

Breng een bezoek aan Covent Garden

Covent Garden is de ultieme bestemming voor een magische ervaring, met de beste restaurants en de leukste, unieke gift-shops. De kersttijd begint officieel op 12 november in Covent Garden en er is zelf een hele kerstwinkel met ornamenten. Op het plein staat de grootste kerstboom van Londen met wel 30.000 lichtjes. Al met al dus zeker een bezoek waard.

kerst-in-londen

Shoppen in de warenhuizen van Londen

Een bezoek aan warenhuizen in Londen is iets dat je op elke reis moet doen, maar vooral met Kerstmis. De bekende warenhuizen waaronder Selfridges en Liberty hebben speciale kerstafdelingen en prachtige, gedetailleerde etalages. Kerst wordt naar een nieuw niveau gebracht in de warenhuizen in Londen.

citytrip-in-londen

Struin Notting Hill af opzoek naar de Bookshop

Notting Hill zit vol vintage winkels, kunst en leuke restaurantjes. Gelegen in het hart van Notting Hill, op enkele minuten van de levendige Portobello Market is de wereldberoemde Notting Hill Bookshop. Deze prachtige boekenwinkel is bekend uit de gelijknamige film “Notting Hill” met als hoofdrolspelers Hugh Grand en Julia Roberts.

doen-in-londen

Window shopping in de mooiste kerst etalages van Londen

Wandelen is waarschijnlijk toch mijn favoriete bezigheid in Londen. Ik heb nog nooit zoveel versierde winkels gezien tijdens een wandeling door Londen in de kerstperiode. Loop langs Regent Street en Oxford Street voor prachtige, twinkelende lichtjes. Onderweg hier naartoe kom je diverse winkels tegen die van de buitenkant al prachtig gedecoreerd zijn. Je kijkt je ogen uit!

doen-londen-tijdens-kerst

Ritje in het reuzenrad de Londen Eye

De Southbank biedt een aantal van de beste uitzichten op The Globe-theater, St. Paul’s Cathedral, Millennium Bridge, Tate Modern Art en natuurlijk The London Eye. Het enorm grote reuzenrad wat altijd magisch verlicht is. Onderaan het reuzenrad vind je een typische Europese kerstmarkt, met wafels, glühwein en leuke cadeautjes. Loop rond over de kerstmarkt of maak een ritje in het reuzenrad voor het beste uitzicht.

bezienswaardigheden-in-londen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *