0
Kiki Multem
19 november 2023

Auto huren op Ibiza, de beste tips om jouw huurauto te kiezen

Ibiza zonder huurauto is geen Ibiza. Het openbaar vervoer is schaars en een taxi is ook niet altijd handig.

Daarom is Ibiza een heerlijk eiland om met de auto te verkennen. De leukste stranden en restaurants zijn makkelijk bereikbaar of ga off road naar de geheime plekjes op het eiland. Tijdens een auto huren op Ibiza moet je denken aan verschillende factoren. Hoeveel ruimte heb je nodig, op welke terreinen wil je ermee rijden en wat heb je precies nodig om een auto te huren?

Is autorijden veilig op Ibiza?

Ibiza is een fijn eiland om met een huurauto te verkennen en auto rijden op Ibiza is geheel veilig. Auto rijden op Ibiza is niet heel anders dan in Nederland, de meeste verkeersregels zijn hetzelfde. Het verkeer is ook goed geregeld en de wegen zijn prima onderhouden. In Ibiza-Stad kan het nog wel eens druk zijn op de wegen, maar zodra je buiten de stad bent is het verkeer erg rustig.

Het enige waar je rekening mee moet houden is dat, zodra je van de doorgaande routes afwijkt, je soms op kleine smalle wegen komt met kronkelende, scherpe bochten. Deze vind je vooral in het noorden van het eiland. Het autorijden kan in dit gebied wat avontuurlijker zijn, zeker als er tegenliggers zijn op de smalle wegen. Rijd vooral rustig en op je gemak en dan gaat het helemaal goed komen.

auto-huren-op-ibiza-tips

Welke huurauto heb je nodig op Ibiza?

De wegen op Ibiza zijn goed begaanbaar en ook zijn er niet echt veel hoogteverschillen op het eiland. Een huurauto met 4×4 of veel vermogen is daarom niet echt noodzakelijk. Er zijn wel zandwegen op het eiland en de meeste huurauto’s kunnen hier gewoon prima overheen rijden, zolang je voorzichtig doet. Daarom raad ik aan om gewoon een normale huurauto te kiezen voor je vakantie op Ibiza. Welke soort huurauto je nodig hebt is ook afhankelijk van je reisgezelschap en budget. Ben je met twee personen dan is een kleine personenauto prima te doen. Maar ben je met meer of heb je veel bagage bij je, dan kan een wat grotere auto toch fijner zijn. Kies in ieder geval voor een huurauto met airco, zeker in de hete zomer op Ibiza is dit echt aan te raden.

autohuur Ibiza

stranden-ibiza

Wat kost een auto huren op Ibiza?

De kosten voor een auto huren op Ibiza zijn erg afhankelijk van de periode wanneer je gaat en hoe ver je van tevoren boekt. Wanneer je in het laagseizoen gaat (november – april) beginnen de prijzen vanaf €40 per dag inclusief verzekering. Zit je in het hoogseizoen dan kost een huurauto op Ibiza al snel tussen de €60 en €90 per dag. Over het algemeen geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper je huurauto is. Probeer daarom zo snel mogelijk te boeken. Vaak hebben de meeste huurmaatschappijen een gratis annulerings- of wijzigingsbeleid. Zo kun je al wel vroeg je huurauto boeken, maar mocht er onverwachts wat veranderen dan kun je dit ook weer kosteloos annuleren of omzetten.

Last Minute Zonvakanties Eliza Was Here

Hier denk je misschien niet direct aan bij het huren van een auto maar controleer de begin- en einddatum van je rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs krijg je echt geen huurauto mee. Om een auto te huren op Ibiza moet de hoofdbestuurder ouder zijn dan 21 jaar en een rijbewijs hebben van minimaal 2 jaar. Let goed op welke brandstof er in de huurauto moet! Dit is meestal hetzelfde voor alle voertuigen die worden aangeboden in die klasse. Alle huurauto’s moeten altijd volgetankt weer worden ingeleverd. Let hier op om te voorkomen dat je extra geld moet betalen. Let ook op dat je niet zomaar iemand anders in de auto laat rijden. Het toevoegen van bestuurders kan tijdens het ophalen van de auto. Het ophalen of afzetten van voertuigen buiten kantooruren kan ook extra kosten opleveren.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek de verborgen plekjes van Ibiza op de fiets.

auto-huren-op-ibiza

Wat heb je nodig voor het huren van een auto op Ibiza

Veel huurauto’s worden standaard aangeboden met een All Risk verzekering inclusief eigen risico dekking. Aan de balie van de verhuurmaatschappij zullen ze je diverse verzekeringen aanbieden. Kies de juiste maar laat je geen overbodige verzekeringen opdringen. Huur je een auto bij Sunny Cars dan is de auto volledig verzekerd, zelfs inclusief het eigen risico.

Voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. De meeste huurauto’s kunnen worden opgehaald en afgezet op dezelfde locatie. Er is ook een mogelijkheid om de auto af te laten leveren op bestemming. Bijvoorbeeld bij je accommodatie.

➸ Bekijk hier de mooiste stranden op Ibiza

huurauto-tips-ibiza

Waar kan je het beste een auto huren op Ibiza?

Ibiza is een populair en toeristisch eiland, dus je zult ook veel autoverhuurbedrijven tegenkomen in je zoektocht. Soms met hele goedkope prijzen. Maar niet elke maatschappij is altijd even transparant in de huurprijs en soms heb je nog veel bijkomende kosten. Lees je daarom zeker goed in om een goede huurauto te kiezen. Ik raad je aan om bij een van onderstaande verhuurmaatschappijen je auto te huren op Ibiza.

Sunny Cars

Met een huurauto van Sunny Cars rijd je zorgeloos tijdens je vakantie. De prijs  van Sunny Cars is namelijk supertransparant waarbij alles inbegrepen is. Zo weet jij vooraf precies waar je aan toe bent en is er bij het ophalen van de huurauto geen gedoe over extra toeslagen of verzekeringen.

 • All-in autohuurformule
  Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen
  Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade
  Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support
  Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunnycars

Easyterra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker op het gebied van autoverhuur. De prijzen van de bekende autoverhuur bedrijven worden in hun systeem vergeleken, zodat je altijd tegen een gunstig tarief jouw huurauto kunt boeken.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Wij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via Easyterra

auto-huren-ibiza

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Ibiza?

Elk verhuurbedrijf heeft zijn eigen eisen en voorwaarden, waardoor het verschilt vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren op Ibiza. Zo kun je bij sommige bedrijven op Ibiza al met 18 jaar een auto huren, maar moet je wel minimaal één (en soms twee) jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs. De meeste verhuurders hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar. Je betaalt daarnaast onder de 25 jaar ook een extra toeslag voor het huren van een auto als jonge bestuurder. Bestudeer goed de voorwaarden van het verhuurbedrijf waar je je auto wilt huren op Ibiza, hier kun je duidelijk alles teruglezen.

Auto huren op Ibiza zonder creditcard

Wil je een auto huren op Ibiza zonder creditcard, dan zul je online goed research moeten doen. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je namelijk wel een creditcard nodig die op naam van de hoofdbestuurder staat voor de borg. Heb je geen creditcard in bezit, dan is het aanbod wat kleiner maar zeker niet onmogelijk. Ik raad je aan om te kijken naar de huurauto’s van Sunny Cars. Hier heb je de optie om de borg contant te betalen of om zelfs geen borg te betalen met de ‘Geen Waarborg-service’. De huurprijs per dag ligt dan wel iets hoger, maar je hebt er geen creditcard voor nodig.

Auto huren vanaf Ibiza Airport

Ik vind een huurauto een must voor Ibiza. Het geeft je zoveel vrijheid om het eiland te verkennen. Het beste is om de huurauto direct op te halen vanaf het vliegveld. Ibiza Airport is niet groot, je bent zo bij de bagageband en vanaf daar loop je direct door naar de balies van de verhuurmaatschappijen waar je de sleutels kunt ophalen. In de aankomsthal vind je de kantoren van de meest bekende verhuurmaatschappijen. Nadat je de sleutels en benodigdheden hebt meegekregen, is het nog enkele minuten lopen naar de parkeerplaats. Dit is heel goed te doen met je bagage. En dan is het tijd om te genieten van het eiland!

autohuur Ibiza

Extra tips voor een auto huren op Ibiza

Parkeren in steden op Ibiza

Ibiza kent drie grote steden: Ibiza-Stad, San Antonio en Santa Eularia. In deze steden kan het druk zijn en is het soms lastig om een parkeerplek te vinden. Het is handig om te weten dat er verschillende gekleurde lijnen op de wegen zijn die aangeven of je er mag parkeren of niet. Een witte lijn betekent gratis parkeren, bij geel is het verboden om er te parkeren en zit er een blauwe lijn op de weg dan is het betaald parkeren. Bij de blauwe lijnen zit altijd een parkeerautomaat langs de straat waar je enkel met muntgeld kunt betalen. Zorg dat je daarom altijd wat contant geld in je portemonnee hebt.

Tank op tijd

Rondom de steden zul je genoeg tankstations vinden, maar vooral in het noorden van het eiland zijn er steeds minder tankstations. Probeer daarom altijd op tijd te tanken en niet te wachten totdat je je tank helemaal leeg hebt gereden. Je wilt namelijk niet zonder benzine langs de weg komen te staan. Bij de meeste tankstations kun je met pinpas of creditcard betalen, maar het is altijd aan te raden om ook genoeg contant geld mee te nemen mocht de kaart geen optie zijn.

Download navigatie vooraf

Download vooraf navigatie via Google Maps of Maps.me. Zeker wanneer je in de bergen bent en buiten de steden komt kan het weleens voorkomen dat je geen bereik hebt. Met offline navigatie heb je in ieder geval altijd de route bij de hand en kun je met een gerust hart van de doorgaande route afwijken.

auto-huren-op-ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *