0
Kiki Multem
31 januari 2021

Auto huren op Ibiza, de beste tips!

Ibiza is een heerlijk eiland om met de auto verkennen. De leukste stranden en restaurants zijn makkelijk bereikbaar of ga off road naar de geheime plekjes op het eiland.

auto-huren-ibiza

Tijdens een auto huren op Ibiza moet je denken aan verschillende factoren. Hoeveel ruimte heb je nodig, op welke terreinen wil je ermee rijden en wat heb je nodig om een auto te huren?

Welke huurauto kies je op Ibiza?

Afhankelijk van het budget kun je kiezen voor een kleine en betaalbare huurauto of een grotere SUV. Kijk naar je verblijf en de plekken die je wilt bezoeken. Overnacht je in een hotel met een parkeerterrein op slaap je in een afgelegen vakantiehuis dat alleen te bereiken is via een zandweg. Kijk naar comfort en gemak om het eiland te verkennen. Er zijn diverse plekken op Ibiza waaronder Es Vedra waarbij je best wel eens tukje off road aflegt. Denk hier over na voordat je een auto huurt. Hier denk je misschien niet direct aan bij het huren van een auto maar controleer de begin- en einddatum van je rijbewijs. Met een verlopen rijbewijs krijg je echt geen huurauto mee. Om een auto te huren op Ibiza moet de hoofdbestuurder ouder zijn dan 21 jaar en een rijbewijs hebben van minimaal 2 jaar.

autohuur Ibiza

Let op welke brandstof er in de huurauto moet! Dit is meestal hetzelfde voor alle voertuigen die worden aangeboden in die klasse. Alle huurauto’s moeten altijd volgetankt weer worden ingeleverd. Let hier op om te voorkomen dat je extra geld moet betalen. Let ook op dat je niet zomaar iemand anders in de auto laat rijden. Het toevoegen van bestuurders kan tijdens het autohuren. Het ophalen of afzetten van voertuigen buiten kantooruren kan ook extra kosten opleveren.

stranden-ibiza

Wat heb je nodig voor het huren van een auto op Ibiza

Verzeker de auto op bestemming. Veel huurauto’s worden standaard aangeboden met een All Risk verzekering inclusief eigen risico dekking. Aan de balie van de verhuurmaatschappij zullen ze je diverse verzekeringen aanbieden. Kies de juiste maar laat je geen overbodige verzekeringen opdringen.

Voor het huren van een auto heb je een creditcard nodig op naam van de hoofdbestuurder. De meeste huurauto’s kunnen worden opgehaald en afgezet op dezelfde locatie. Er is ook een mogelijkheid om de auto af te laten leveren op bestemming. Bijvoorbeeld bij je accommodatie.

Bij Sunny Cars kun je heel gemakkelijk een navigatie huren en je auto laten afleveren bij een stadskantoor in de buurt.

Verhuur locaties:

Cala Tarida

Playa den Bossa

Playa Portinatx

San Antonio

San Jose

Santa Eulalia

auto-huren-ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *