0
Kiki Multem
16 november 2020

De mooiste stranden van Ibiza, dit zijn ze!

Het Spaanse eiland Ibiza kent talloze mooie stranden. Van ruime zandstranden tot aan verborgen plekjes en baaien waar je bijvoorbeeld kunt snorkelen.

mooiste-stranden-ibiza

Aigua Lanques en Cala Xarraca zijn enkele populaire stranden op Ibiza. Allemaal hebben ze in elk geval een ding gemeen: het water is er blauwer dan blauw! Hieronder deel ik een aantal van de mooiste stranden op Ibiza als je van relaxen en zwemmen houdt!

Cala Salada

Cala Salada is een strand, gelegen aan de westkust van Ibiza, op 15 minuten rijden van Sant Antoni. Je kunt hier alleen komen via een lange houten trap naar beneden. Nadat je tussen de dennenbomen je weg hebt afgelegd kom je aan op Cala Salada. Het magische blauwe water lijkt oneindig want je kunt via de rotsen tussen de bomen door nog verder lopen naar Cala Saladeta. Het strand van Cala Saladeta is niet via een normale weg of pad te bereiken en is dus zeker geen aanrader voor mensen die slecht ter been zijn. Mocht je de weg af kunnen leggen is het zeker een aanrader. Het behoort namelijk tot de leukere verborgen stranden van Ibiza. Beide stranden zijn beschermd en hierdoor heb je op Cala Salada en Cala Saladeta geen last van toeristen boten.

mooiste-stranden-ibiza

Cala d’Hort

Elke keer als ik op Ibiza ben breng ik een bezoek aan het mooie strand van Cala d’Hort. Dit waanzinnige strand ligt in het zuiden van Ibiza en heeft een prachtig uitzicht op de magische rots Es Vedrà, één van de mooiste plekjes op Ibiza! Es Vedrà bestaat voor een groot gedeelte uit een bepaald soort stenen waardoor er een enorm magnetisch veld om de rots hangt. Hierdoor werken kompassen en drones niet in de buurt van het onbewoonde eiland. Cala d’Hort heeft veel plek om te relaxen en bovenaan ligt het restaurant El Carmen waar je heel fijn kunt dineren met hetzelfde waanzinnige uitzicht. Tip: bestel hier gezamenlijk één van de heerlijke paella’s! Naast El Carmen heeft Ibiza natuurlijk nog veel meer fijne restaurants!

stranden-ibiza

Cala Tarida

Op zoek naar een plek met leuke strandtenten? Cala Tarida is een bekend familiestrand in het zuid-westen van Ibiza. Cala Tarida staat vooral bekend om zijn luxe beach clubs waaronder Cotton Beach Club en het inmiddels gesloten XaXa. Je kunt op Cala Tarida een strandbedje huren voor €10,- en mocht je opzoek zijn naar een beetje schaduw dan staan er verschillende rieten parasols aan het begin van het strand. De grote rotsen in het water maken Cala Tarida extra speciaal en ’s avonds kun je hier genieten van de waanzinnige zonsondergang.

stranden-ibiza

Cala Benirras

Cala Benirras is naar mijn mening het mooiste strand op Ibiza en is gelegen aan de noordelijke kustlijn van het eiland. Dit prachtige strand ligt in een baai waar bootjes af en aan plaatsnemen op het helder blauwe water. Op het strand staat de bekende strandtent Elements Beach Club waar je kunt genieten van een waanzinnig uitzicht op het strand van Cala Benirras. Het is tevens een van de mooiste stranden op Ibiza waar je kunt snorkelen. Aan de rechterkant van de baai staat een houten stellage tegen de rotsen gebouwd met 2 lange houten tafels waar je kunt plaatsnemen om van het uitzicht te genieten.  Elke zondag is er live muziek want dan spelen de locals hier trommel en dagelijks staan er ook een aantal marktkramen met leuke locale producten.

Tip: neem zelf iets lekkers te eten en te drinken mee en ga hier lekker picknicken.

mooie-stranden-ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *