0
Kiki Multem
13 november 2023

De leukste ski resorts tijdens kerst. Dit zijn ze!

Op wintersport met kerst is magie op en top! Gezellig bij het haardvuur van je chalet, omringt door een wit besneeuwd landschap. Dat wil je toch!

Feestelijke hapjes en drankjes, cadeautjes openen onder de prachtige kerstboom en overdag de bergen in voor een heerlijke sportieve ski-dag. Een culinair kerstdiner en daarna naar het hart van het skiresort om te genieten van alle festiviteiten. Dit zijn de leukste ski resorts tijdens kerst!

Les Gets

Les Gets is het eerste resort op de lijst van leukste ski resorts tijdens kerst. Met alle magie en charme moet Kerstmis in Les Gets bovenaan je verlanglijstje staan. Er wordt zelfs gezegd dat de kerstman samen met zijn elfjes, hier in het bos woont. Het traditionele bergdorp heeft een scala aan feestelijke activiteiten, waaronder een knusse fakkeltocht, spectaculair vuurwerk, dorpsfeesten, kerstmarkten, de bekende ijsbaan en natuurlijk de aankomst van de Kerstman himself op kerstavond.

➸ Bekijk hier leuke accommodaties in Les Gets

leukste-ski-resorts-met-kerst

Val d’Isere

Val d’Isere staat hoog op de lijst van ski resorts die wel een feestje kunnen bouwen en zo ook met kerst. Zo vind je hier onder andere livemuziek waarbij je uren kunt dansen op straat, traditionele kerstliederen, spectaculair vuurwerk, kerstmarkten en unieke, met de hand gesneden ijssculpturen. Bovendien is een witte kerst in Val d’Isere gegarandeerd!

➸ De leukste ski resorts voor Après-Ski in Frankrijk

leukste-ski-resorts-met-kerst

Lech

Hierboven hadden we het over 2 resorts in Frankrijk maar Lech is één van de leukste ski resorts tijdens kerst in Oostenrijk. Ook de Koninklijke familie komt ieder jaar terug naar dit resort voor hun jaarlijkse wintersportvakantie. In Lech vind je traditionele festiviteiten zoals de authentieke kerstmarkt, koren die de leukste kerstliederen zingen, lekker eten & drinken en genoeg kinderanimatie. Ook de kerstman komt een kijkje nemen…

➸ Bekijk hier leuke accommodaties in Lech

skien-met-kerst

Courchevel

Wil je op en top luxe tijdens kerst dan moet je naar Courchevel. Dit ski resort staat bekend om zijn glitter en glamour en haalt alles uit de kast om een ​​magische sfeer te creëren. Ga naar één van de kerstmarkten of naar allemaal… Geniet van de livemuziek, concerten, feestelijk vuurwerk en voor de skiliefhebbers een echte fakkel afdaling. Op kerstavond komt zelfs de kerstman op bezoek in het dorp. Neem ‘s avonds plaats in één van de knusse restaurants voor een culinaire kerst beleving.

leukste-ski-resorts-met-kerst

Megève

Megève is kerstmis op en top. Het grote kerstboomverlichtingsevenement en concert op het plein trappen alle festiviteiten af. Vergeet ook zeker niet naar het kerstdorp te gaan, waar je misschien het geluk hebt de kerstman tegen het lijf te lopen. Ook zijn elfjes zijn aanwezig in het dorp en die geven echte kerst-workshops! De festiviteiten eindigen met een fakkel verlichte parade waarbij de kerstman ook weer wordt vergezeld door zijn elfjes.

➸ Bekijk hier leuke accommodaties in Megève

skien-met-kerst

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *