0
Kiki Multem
5 april 2023

Dit is waarom je op wintersport wilt met pasen

Voor iedereen die niet genoeg kan krijgen van skiën, snowboarden en genieten van de sneeuw: Ga op wintersport met Pasen!

wintersport-pasen
Wintersport met pasen is niet alleen een heerlijke afsluiter van de winter maar zorgt er ook voor dat je met een lekker bruin kleurtje het Nederlandse voorjaar in gaat!

Zon liefhebbers opgelet!

Pasen valt laat in het wintersportseizoen en daarom is de kans op zon heel groot. Ook verdwijnt de zon in april pas veel later achter de bergen, waardoor je met Pasen kunt rekenen op de hele dag zonnig weer. Dat is heerlijk tijdens de lunch op het terras in de zon. Toen ik zelf op wintersport was met pasen, kon ik zelfs in een hemdje buiten zitten zo zonnig was het. Dat is ideaal om alvast een mooi bruin kleurtje op te doen voor de zomer in Nederland. Vergeet niet om goede wintersport-proof zonnebrand mee te nemen, want je kan snel verbranden op de piste.

wintersport-pasen

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Je zou denken dat er door de zon juist minder sneeuw is, maar niets is minder waar! Het heeft de hele winter gesneeuwd en al die sneeuw ligt nu nog op de pistes van Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland. Zeker in de hooggelegen gebieden zoals op gletsjers zijn de sneeuwcondities met pasen nog steeds erg goed.

skien-pasen

Bespaar veel geld

Omdat pasen zo’n beetje het einde van het skiseizoen is, zijn er veel aanbiedingen rond deze tijd. Sowieso zijn de skipassen vaak goedkoper omdat het buiten het hoogseizoen is, maar ook op hotels en appartementen kun je veel besparen door met Pasen op wintersport te gaan. Dat is lekker, want dan blijft er meer geld over voor drankjes op de piste!

wintersport-pasen

De pistes helemaal voor jezelf

Geen voorjaarsvakantie-taferelen met lange rijen bij de liften en geen plek kunnen vinden in het restaurant. Met Pasen is het relatief rustig op de piste, omdat het buiten het hoogseizoen valt. Ook als je nog moet leren skiën of snowboarden is Pasen het ideale moment om op wintersport te gaan. De ski-les is vaak goedkoper en de skiklas veel minder druk.

skien-pasen

Het is je laatste kans!

De meeste skigebieden blijven open tot Pasen, maar sluiten daarna hun liften. Dat betekent dat Pasen het laatste weekend is dat je nog op wintersport kunt gaan! Hierna is het weer wachten tot de kerst. Dus pak die kans om nog één keer op de latten te staan en van die piste af te knallen. En daarna te genieten van een welverdiend drankje op het terras in de zon!

Waar kun je naartoe?

Er zijn vrij veel wintersportgebieden die hun liften openhouden tot pasen. Een paar tips voor sneeuwzekere gebieden met pasen:

  • Oostenrijk: Obertauern, Kaprun en Sölden
  • Frankrijk: Val Thorens
  • Zwitserland: Zermatt en Verbier

wintersport-pasen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *