0
Kiki Multem
15 september 2023

Op bezoek bij de kerstman in Fins Lapland. Santa Claus Village!

Fins Lapland staat bekend om zijn waanzinnige landschappen, wilde dieren en niet te vergeten de Kerstman! Het hele jaar door is het kerst op de luchthaven van Rovaniemi, ook wel genoemd “Santa’s Official Home Airport.”

Kerstman-finland

De kerstman woont in Fins Lapland, in het bekende Santa Claus Village. Waar je het hele jaar terecht kunt voor cadeautjes, meetings met de kerstman en je kunt zelfs op elke gewenste datum een kerstkaart versturen die pas rond kerstmis bezorgd wordt!

Rovaniemi, Santa’s Official Home Airport

Rovaniemi is één van de grootste steden in Finland en beschikt over de gelijknamige luchthaven Rovaniemi Airport, ook wel genoemd Santa’s Official Home Airport. De luchthaven van Rovaniemi ligt vrijwel op de poolcirkel en het hele jaar door is het hier kerst. De enige 2 bagagebanden die deze luchthaven heeft, zijn versiert met kerstdecoratie. Zelfs in de zomer! Daardoor blijkt maar weer dat de kerstman echt in Fins Lapland woont.

➸ Slaap in één van deze bijzondere accommodaties in Fins Lapland.

kerstman-finland

Santa Claus Village

Op nog geen 5 minuten rijden vanaf Rovaniemi Airport ligt Santa Claus Village. Dit magische kerstdorp is 365 dagen per jaar geopend en je kunt hier eindeloos shoppen. Hier zoekt de kerstman zijn cadeautjes uit, kun je hem ontmoeten en er zijn diverse restaurants aanwezig waar je jezelf kunt opwarmen. Voor het kantoor van de kerstman loopt een witte lijn over straat, de poolcirkel! Je kunt in Santa Clause Village de magische poolcirkel te voet oversteken.

➪ Bekijk hier: De 6 leukste en mooiste hotels in Helsinki

santa-claus-village

Overnachten op het terrein van de kerstman

Santa Claus Holiday Village ligt midden in het dorp van de Kerstman op de poolcirkel. De knusse, kerstrode chalets hebben een eigen sauna en terras. Vanuit je accommodatie kun je het gehele kerstdorp ontdekken of opzoek gaan naar rendieren en husky’s. Bij Restaurant & Coffee Christmas House kun je lekker opwarmen met traditionele gerechten en drankjes.

➸ Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid voor Santa Claus Holiday Village

santa-claus-village

Stuur elk moment van het jaar een kerstkaart

Op het kantoor van de kerstman in Santa Claus Village verkopen ze onder andere unieke postzegels en geschenken! Aan de gezellige tafels op het kantoor van de kerstman kun je plaatsnemen en een kaart schrijven voor het thuisfront. Of het nu Kerstmis is of midden in de zomer, je kunt altijd een kaart sturen aan je vrienden of familie over de hele wereld! Alle kaarten worden gestempeld met een speciale Poolcirkel postzegel. Als je de kaart in de gele brievenbus stopt, wordt je kaart direct verzonden. Maar je kunt ook gebruik maken van de rode brievenbus. De rode brievenbus is de speciale kerst-brievenbus. Alle kaarten hierin worden bewaard en verzonden rond Kerstmis.

santa-claus-village

Kerstcadeautjes kopen

De winkels van Santa Claus Village in Rovaniemi, Finland zijn elke dag geopend. Je vindt hier diverse boetiekjes met lokale ambachten, betaalbare cadeautjes, Finse designproducten en heel veel kerstartikelen. Mocht je ooit landen op de luchthaven van Rovaniemi of hier langskomen tijdens je rondreis door Finland, breng dan zeker een bezoek aan de kerstman. Deze magische ervaring wil je niet missen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *