0
Kiki Multem
25 februari 2023

10 bezienswaardigheden in Parijs die je niet mag missen

Parijs is één van de bekendste steden in Europa en zeer geliefd onder de Nederlanders. Kerst op de Champs-Élysées, zomer in Jardin des Tuileries of herfst in de knusse straatjes van Montmartre. Parijs is ieder seizoen prachtig!

bezienswaardigheden-parijs

Parijs, ook wel de stad van de liefde genoemd, is perfect voor een leuke, korte citytrip aangezien het redelijk dicht bij huis is. In dit artikel lees je alle bezienswaardigheden die je niet mag missen tijden je eerste bezoek aan Parijs.

Eiffeltoren

Natuurlijk is de Eiffeltoren het meest bekende monument dat je moet zien als je Parijs bezoekt. De Eiffeltoren is het symbool van Parijs geworden en is gebouwd in 1889. De Eiffeltoren is 312 meter hoog waardoor je een waanzinnig panorama uitzicht over de hele stad hebt. Op de eerste verdieping vind je winkels en een prachtig gastronomisch restaurant op de tweede verdieping. Onderaan de Eiffeltoren heb je de Champ de Mars en de tuin waar je heerlijk kunt relaxen of picknicken. Koop van te voren je tickets om eventuele wachtrijen te ontlopen. Dit doe je gemakkelijk via hier.

➸ Voordelig overnachten vlakbij de Eiffeltoren doe ik altijd bij Villa des Ambassadeurs

bezienswaardigheden-parijs

Louvre

Het Louvre in Parijs is één van de beroemdste musea ter wereld en was vroeger het paleis van de koning van Frankrijk. Tegenwoorden vindt je er belangrijke beeldhouwwerken, zoals de Gevleugelde Overwinning van Samothrace of de Venus de Milo, of schilderijen zoals The Raft of the Medusa of Géricault. Ik raad je aan om vooraf kaartjes te kopen aangezien het altijd erg druk is bij het Louvre en dit komt voor een groot deel door de bekende Mona Lisa, van Leonardo da Vinci.

highlights-parijs

Arc de Triomphe

De Arc De Triomphe mag niet ontbreken in het lijstje bezienswaardigheden in Parijs. Dit beroemde monument staat op de Place de l’Etoile, aan het uiteinde van de Champs-Elysées. wat veel mensen niet weten is dat je ook de Arc de Triomphe kan beklimmen voor een waanzinnig uitzicht. De kosten hiervoor bedragen ongeveer 13,00 euro per persoon en tickets kun je eenvoudig, online van te voren kopen.

TIP: Verblijf in Hotel Splendid Etoile voor een waanzinnig uitzicht op de Arc De Triomphe

zien-in-parijs

Notre Dame

Gelegen in het historische centrum van Parijs, aan het einde van l’Ile de la Cité, is de kathedraal Notre-Dame het meest bezochte monument van Parijs. Na de verwoestende brand in april 2019 was de Notre Dame wereldnieuws en kwamen er donaties vanuit alle hoeken van de wereld. Door de eeuwen heen was de Notre Dame vaak het hart van belangrijke historische gebeurtenissen zoals het huwelijk van Henry IV van Frankrijk en Marguerite de Valois. Tijdens je bezoek een de kathedraal ga je weer even terug in de tijd.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Parijs op de fiets.

notre-dame-parijs

Sacré Coeur

Boven op de heuvel van Montmartre staat de basiliek Sacré-Coeur, een karakteristiek monument van Parijs. Na 222 treden heeft dit gebouw heeft een verbazingwekkend uitzicht over Parijs. De route naar boven is niet geschikt voor mensen met claustrofobie of een laag uithoudingsvermogen maar de klim naar boven is het meer dan waard. De Sacré Coeur bestaat uit vier kleine koepels en een centrale koepel met een hoogtepunt van 83 meter. De toegang is gratis.

➼ Niet te missen bezienswaardigheden in Parijs met kinderen

highlights-parijs

Place Vendome

Dit plein is heel typerend voor de klassieke Franse bouw, met de beroemde Vendôme pilaar in het midden. Place Vendome wordt beschouwd als een van de meest luxueuze pleinen van Parijs en is omringt door luxe designer winkels van de meest bekende Franse couturiers. Zo kun je hier winkelen of window shoppen bij Chanel, Louis Vuitton en nog veel meer.

highlights-parijs

Montmartre

Montmartre één van de meest iconische wijken van Parijs. Je kijkt hier je ogen uit. De kunstenaars die in deze Franse wijk op straat de mooiste schilderen maken, de schattige straatjes en de prachtig geschilderde restaurants. Omdat het een historische en zeer levendige wijk is, kun je hier alles vinden, bars en restaurants, maar ook veel musea en zelfs de Moulin Rouge!

highlights-parijs

Moulin Rouge

De Moulin Rouge is een Frans cabaret dat in 1889 in Parijs werd geopend. Dit iconische theater is gelegen onderaan de wijk Montmartre. De Moulin Rouge is tegenwoordig nog steeds één van de trekpleisters van Parijs, dankzij de zang en dansshows met beroemde artiesten in prachtige outfits. Bekijk hier de agenda en ticketprijzen.

bezienswaardigheden-parijs

Pont Alexandre III

Pont Alexandre III is naar mijn mening de mooiste brug van Parijs. De brug ligt over de Seine en is versierd met prachtige lantaarnpalen, gouden en marmeren details. Vanaf de brug heb je uitzicht op de Eiffeltoren vanaf de ene kant en vanaf de andere kant kun je genieten van de zonsopgang.

TIP: Bezoek Pont Alexandre III tijdens zonsopkomst

zien-in-parijs

Grand Palais

Vanaf de Pont Alexandre III loop je direct door naar Grand Palais. Grand Palais werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1900 en het is nu één van de belangrijkste tentoonstellingsplaatsen van Parijs. Het mooiste van Grand Palais vind ik het gigantische glazen dak van 45 meter hoogte en daardoor is Grand Palais een van de mooiste bezienswaardigheden in Parijs.

doen-in-parijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *