0
Kiki Multem
17 augustus 2020

Saint Gervais, een zomer aan de Mont Blanc

Saint Gervais, ook wel bekend als Saint-Gervais-Les-Bains, is een bergdorp in Frankrijk met een authentieke Franse manier van leven.

saint-gervais-zomer-aan-de-mont-blanc

Saint Gervais is gelegen in de regio Haute-Savoie en tijdens de zomer fleuren de gekleurde huizen en hotels je helemaal op. De Mont Blanc, een prachtig landschap en de thermal spa zijn een aantal highlights van het dorp.

Het kleurrijke centrum

Saint Gervais is één van de best bewaarde geheimen van Frankrijk. Dit komt mogelijk vanwege de beroemde naastgelegen dorpen Megève en Chamonix. Het dorp beschikt over een gratis parkeergarage waar vrijwel altijd plek is. Op het dak van de garage kun je neerploffen in gekleurde zitzakken en relaxed genieten van het uitzicht. Goed eten mag natuurlijk ook niet ontbreken. Neem deze zomer plaats op een terras in het centrum en laat je verrassen door de lekkerste gerechten uit de Savoie.

zomer-in-saint-gervais

zomer-in-saint-gervais

Hiken met uitzicht op de Mont Blanc

De bergen zijn in de zomer natuurlijk altijd geschikt om te hiken en in Saint Gervais heb je de mogelijkheid om diverse paden gemakkelijk te koppelen aan nabijgelegen resorts, waardoor bijna grenzeloze mogelijkheden ontstaan. Familiewandelingen tot extreem technische meerdaagse tochten zijn allemaal mogelijk in de bergen van Saint Gervais.

saint-gervais-zomer-aan-de-mont-blanc

zomer-in-saint-gervais

Mountainbiken

Saint Gervais is niet alleen tof als winterbestemming maar de zomer hier is net zo aantrekkelijk. Mountainbikers eat your heart out. Je hebt hier namelijk de epische Tour du Mont Blanc van maar dan 160 km voor de deur maar ook directe toegang tot 180 km aan lokale paden. Charlotte de Marmotte is de mascotte van Saint Gervais en deze kom je tijdens het hiken en mountainbiken overal tegen.
saint-gervais-zomer-aan-de-mont-blanc

Met een antieke trein door de bergen

Één van mijn favoriete dingen die ik gedaan heb in Saint Gervais is een rit met een antieke trein. Er rijden 3 antieke treinen genaamd Anne, Marie en Jeanne die in de jaren vijftig gekocht en vernoemd zijn naar de drie dochters van de toenmalige eigenaar.

Tijdens deze adembenemende treinrit heb je uitzicht op de Mont Blanc en de omliggende bergen. De trein biedt iedereen een kans om van het ​​waanzinnige uitzicht te genieten. De trein begint in Le Fayet of Saint-Gervais-Les-Bains en eindigt in de zomer bij Nid d’Aigle. Onderweg kun je bij diverse stations uitstappen om aan je hike te beginnen. Uiteraard kun je ook weer naar beneden met de trein.

saint-gervais-zomer-aan-de-mont-blanc

Thermale spa

Één van de grootste trekpleisters van Saint Gervais is de Thermes de Saint Gervais. Deze 19e-eeuwse spa met natuurlijk bronwater is een must see in de regio. De spa beschikt over baden met thermaal water van 38 graden, stoombad, sauna en nog veel meer. De beste plek om te relaxen na een dag in de bergen.

doen-in-saint-gervais

Hotels in Saint Gervais

In het hart van het dorp Saint Gervais ligt het hotel La Féline Blanche, een charmant boutique hotel met Scandinavische sfeer. Een aantal kamers hebben uitzicht op het Aravis- en Mont-Joly-gebergte. Ruime kamers, centrale ligging en een prachtig uitzicht. Wat wil je nog meer?

doen-in-saint-gervais

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *