0
Kiki Multem
3 augustus 2020

Een luxe zomer in de Franse Alpen – Megève

Megève is een gemeente in het Franse departement Haute-Savoie en telt 3868 inwoners.

zomer-in-megeve

Op zoek naar een luxe verblijf in de bergen? Dan is Megève dé bestemming die al je dromen waarmaakt. Zowel in de winter als in de zomer heeft Megève geen gebrek aan luxe en toffe activiteiten en ik had het geluk om dit met eigen ogen te zien. Kaasfonduen tijdens zonsondergang, overnachten in een 5-sterren hotel en windowshoppen bij de mooiste merken. Megève is zon, bergen en luxe!

Shoppen in het centrum van Megève

Het centrum van Megève is prachtig in de zomer. Je word omringt door balkons vol bloemen en kan plaatsnemen op één van de knusse terrasjes. Shoppen in het autovrije centrum van Megève bij de luxe, bekende merken of opzoek gaan naar een betaalbaar souvenir voor thuis. Het middelpunt in Megeve is het centrale plein waar regelmatig leuke activiteiten worden georganiseerd. De beroemde kerk Eglise Saint Jean-Baptiste steekt boven de rest van het centrum uit en is gratis toegankelijk. Megève heeft een aantal geweldige restaurants en bars waar je uren kunt genieten van Franse hapjes en drankjes.

zomer-in-megeve-frankrijk

Unique centrum

In en rondom het centrum is nog veel meer te zien en te beleven. Iedere zaterdag kun je op het plein deelnemen aan een gratis workshop om je eigen beauty product te maken en staat er regelmatig een houtbewerker zijn kunsten te vertonen. Tijdens je reis naar Megève mag je ook zeker niet vergeten om langs het rode gondeltje op de rotonde te lopen. Achter de kerk vind je een historisch museum met een daarnaast gelegen moestuin die gratis toegankelijk is voor iedereen. Trek in frisse aardbeien op een zomerse dag? Pluk maar raak!

zomer-in-megeve-frankrijk

Wildlife in de Franse bergen

Zoals velen van jullie weten ben ik gek op dieren en ben ik iedere reis die ik naar de bergen maak op zoek naar vossen, berggeiten en het allerliefst: schattige marmotten! Tijdens de zomer in Megève keek ik mijn ogen uit want tijdens mijn zoektocht naar marmotten kwamen we uit bij een groene grashelling waar wel 3 marmottenfamilies ons aanstaarde. Op dit moment baalde ik dat ik nog geen telelens in mijn assortiment heb want oh, wat was dit leuk om te zien! Al die kleine marmottenhoofdjes die boven het gras uitstaken. Én alsof dat nog niet genoeg was, reden we langs de mooiste Alpen koeien in de bergen en op de terugweg van ons avontuur kwamen we in het donker ook nog 2 kleine vossen tegen. Mijn dierenhart maakte een sprongetje! Tijdens een wandeling of hike in Megève valt er dus genoeg te zien.

zomer-in-megeve

Kaasfondue tijdens zonsondergang

Kaasfondue tijdens zonsondergang klinkt niet alleen magisch, dat is het ook! Als ik in de Franse bergen ben dan eet ik tijdens mijn verblijf minimaal 1 keer kaasfondue. Met de nadruk op minimaal, haha! Normaal gesproken in een fijn restaurant maar toen ik uitgenodigd werd om te kaasfonduen tijdens zonsondergang boven op de berg, heb ik geen seconde getwijfeld. Genieten van het prachtige uitzicht in combinatie met kaas en wijn. Ja, dit kun jij ook doen! Loop in het centrum even binnen bij het tourisme kantoor van Megève voor de mogelijkheden. Naast kaasfondue kan je ook kiezen voor een hele fijne picknick.

zomer-in-megeve

zomer-in-megeve-frankrijk

Luxe hotels in Megève

Tijdens mijn verblijf in Megève verbleef ik in Grand Hotel Soleil d’Or. Dit nieuwe 5-sterrenhotel ligt direct aan het centrum van Megève. Het hotel heeft een luxe bar, privéparkeergelegenheid en een heerlijk terras waar je optimaal kunt genieten in de zomermaanden. Oh, laten we het ontbijt niet vergeten! Die almond croissant zal ik nooit vergeten… ;) Megève heeft naast luxe 5-sterrenaccommodaties ook vele betaalbare chalets, voor ieder wat wils!

hotels-in-megeve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *