0
Kiki Multem
3 mei 2023

Auto huren op Zakynthos. Tips en ervaringen!

Een auto huren op Zakynthos is een must wanneer je veel van dit prachtige eiland wilt zien. De bezienswaardigheden liggen verspreid over het eiland en met een huurauto kun je ze zo één voor één afvinken. 

Ga over het eiland toeren en kom op verlaten stranden, onontdekte plekken en wees de toeristen voor door op je eigen tempo het mooie eiland te ontdekken. In dit artikel geef ik je alle tips en info voor een auto huren op Zakynthos.

Auto of scooter huren op Zakynthos?

Wil je graag eigen vervoer hebben op Zakynthos en twijfel je om een auto of scooter te huren op het eiland? Ik raad je aan om een auto te huren in plaats van een scooter. Dit omdat de wegen op Zakynthos door hitte erg glad kunnen worden in combinatie met rubber- en olieresten op de wegen. Ook tijdens een regenbui kan het wegdek glad worden. Een ongeluk met een scooter kan zo snel gebeuren. Door een auto te huren heb je een stukje meer veiligheid en rijd je comfortabeler op de Griekse wegen. Bovendien kun je met een auto meer kilometers maken op een dag en zo kun je een stuk meer zien tijdens je roadtrip.

auto-huren-zakynthos

Is autorijden veilig op Zakynthos?

Autorijden op Zakynthos is heel goed te doen. De verkeersregels zijn nagenoeg hetzelfde als in Nederland, de verkeersdrukte valt (buiten de hoofdstad) ontzettend mee en de hoofdwegen zijn goed begaanbaar. Zodra je hiervan afwijkt kun je wel onverharde wegen van grind of zand tegenkomen, rijd hier vooral rustig overheen zodat je je huurauto niet beschadigt. Wanneer je een roadtrip op Zakynthos maakt, kom je ook langs typische bergdorpjes. De wegen in deze dorpjes zijn nogal smal, wanneer je een tegenligger passeert is het verstandig om wat langzamer te rijden.

Unieke vakanties, weg van de massa

Welke huurauto heb je nodig op Zakynthos?

Op Zakynthos heb je weinig extreme hoogteverschillen waardoor een huurauto met veel vermogen niet per se nodig is. Je komt prima vooruit met een kleine huurauto. Een 4×4 huurauto is ook niet nodig. Er zijn weinig offroad wegen waar je als toerist komt, op een paar zandwegen na richting kleine strandjes. Hier kun je, zolang je voorzichtig doet, goed met een normale huurauto overheen rijden. Voor welk type huurauto je moet gaan, is ook afhankelijk van je reisgezelschap, je budget en je persoonlijke voorkeuren. Ben je met z’n tweeën dan is een kleine huurauto prima te doen. Zodra je met meer personen reist, kan een grotere auto toch wat fijner zijn. Je moet immers ook al je bagage meenemen.

➼ Ga mee met Baja Bikes op een fietstour over Zakynthos, de perfecte kennismaking met dit schitterende eiland!

auto-huren-zakynthos

Wat kost een auto huren op Zakynthos?

Wie wil er geen goedkope auto huren op Zakynthos? Zakynthos is een van de populairste Griekse eilanden en daarom liggen de prijzen voor een auto huren op Zakynthos wat hoger dan bij andere eilanden. Een auto huren op Zakynthos in het laagseizoen kost tussen de €35 en €50 per dag inclusief verzekering. Zit je in het hoogseizoen op Zakynthos dan betaal je voor een huurauto tussen de €60 en €100 per dag inclusief verzekering. De uiteindelijke prijs van je huurauto is afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard is de periode wanneer je gaat de grootste factor, maar daarnaast is de prijs ook afhankelijk van hoe vroeg je boekt. Over het algemeen geldt: hoe eerder, hoe goedkoper. Probeer daarom zo vroeg mogelijk te boeken. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je gratis de optie om je boeking tot 24 of 48 uur van tevoren te annuleren of te wijzigen. Mocht er toch wat veranderen aan je reisplannen, dan kun je dit dus kosteloos omzetten.

➼ Dit zijn de mooiste stranden van Zakynthos

Waar kan je het beste een auto huren op Zakynthos?

Een auto huren op Zakynthos is populair en daarom heb je ook de keus uit talloze bedrijven waar je een auto kunt huren. Niet alle bedrijven zijn even zuiver en transparant over de kwaliteit van hun auto’s en de prijzen. Doe daarom goed research naar het verhuurbedrijf en probeer vooraf online te boeken. Zo weet je zeker dat je een goede auto krijgt en dat deze voor je klaarstaat zodra je op Zakynthos aankomt. Als je bij een van onderstaande verhuurmaatschappijen je huurauto op Zakynthos boekt, dan hoef je je geen zorgen te maken.

Sunny Cars

Sunny Cars is een Nederlandse verhuurmaatschappij met verhuurlocaties over de hele wereld. Dat het een Nederlands bedrijf is, is een groot pluspunt. Er staat namelijk altijd Nederlandstalige ondersteuning voor je klaar, mocht er iets met je huurauto zijn. Deze kun je via het noodnummer zelfs 24/7 contacten als het nodig is. Alle huurprijzen van Sunny Cars zijn altijd inclusief alle verzekeringen waardoor je geen bijkomende kosten meer hebt.

 • All-in autohuurformule: heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen: zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade: dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support: uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunny Cars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijke prijsvergelijker die de prijzen van de meeste bekende maatschappijen ter wereld vergelijkt en de beste prijs voor jou vindt. Ook op Zakynthos. Via EasyTerra reserveer je ook je huurauto en zij helpen je via hun klantenservice wanneer je dit nodig hebt. Bij EasyTerra kun je tot 48 uur voor aanvang kosteloos je huurauto annuleren of de datum wijzigen.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via EasyTerra

auto huren

TUI Cars

TUI Cars hoort bij TUI en werkt als tussenpartij tussen jou en het lokale verhuurbedrijf waar je je auto gaat huren. Wanneer je een huurauto bij TUI Cars boekt, zit de allrisk verzekering altijd bij de huurprijs inbegrepen. Ook kun je bij TUI Cars kosteloos een tweede bestuurder aanmelden.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Het Amerikaanse verhuurbedrijf Avis heeft verhuurlocaties over de hele wereld en ook op Zakynthos. De huurprijzen zijn transparant en je hebt de optie om verschillende verzekeringen af te sluiten waardoor je er altijd een hebt naar jouw voorkeur. Tip: Studeer je nog? Via Avis kun je dan profiteren van een leuke studentenkorting!

 • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
 • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
 • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

auto-huren-zakynthos

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Zakynthos?

Elk verhuurbedrijf en land heeft zijn eigen eisen en voorwaarden, waardoor het verschilt vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren op Zakynthos. De meeste verhuurbedrijven op het eiland hanteren een minimumleeftijd van 20 of 21 jaar. Ook vragen ze dat je je rijbewijs minimaal één jaar in bezit hebt. Als je onder de 25 jaar bent, dan betaal je nog extra kosten als jonge bestuurder. Afhankelijk van de verhuurder is de toeslag tussen de €5 en €10 per dag. Lees goed de voorwaarden van de verhuurder door, hierin lees je alle specificaties terug.

Auto huren op Zakynthos zonder creditcard

Wil je een auto huren op Zakynthos zonder creditcard, dan is de keuze aan auto’s beperkter. De meeste verhuurmaatschappijen vragen namelijk wel een creditcard die op naam van de hoofdbestuurder staat om de borg te innen. Wanneer je een auto wilt huren zonder creditcard, dan raad ik je aan om te kijken naar de huurauto’s van Sunny Cars. Hier heb je de optie om de borg contant te betalen op het kantoor op Zakynthos of om zelfs geen borg te betalen met de ‘Geen Waarborg-service’. De huurprijs per dag ligt dan wel iets hoger, maar je hebt geen creditcard nodig.

Auto huren vanaf Zakynthos Airport

Met een huurauto kun je het beste van Zakynthos zien. Ik raad je zeker aan om de gehele periode een auto te huren en deze direct op te halen op het vliegveld. Zo rijd je comfortabel naar je accommodatie met je bagage en heb je daarna alle vrijheid om al het moois van het eiland te zien. In de aankomsthal van Zakynthos vind je de verhuurbedrijven waar je je auto kunt ophalen. Vanaf de aankomsthal naar de parkeerplaats van de huurauto’s is het maar een klein stukje lopen, dus dit is goed te doen met je bagage.

Extra tips voor een auto huren op Zakynthos

Verkeersregels op Zakynthos

De verkeersregels op Zakynthos (en heel Griekenland) zijn hetzelfde als in Nederland, met één uitzondering: op rotondes heeft het voertuig dat de rotonde opgaat voorrang ten opzichte van de voertuigen die al op de rotonde zitten. Dit is een groot verschil en kan voor de nodige verwarring zorgen, zeker bij andere toeristen die niet op de hoogte zijn van de verkeersregel. Kom je op een rotonde dan is het belangrijk om even extra goed op te letten en voorzichtig te zijn.

Ga voor een huurauto met airco

Op Zakynthos kan het tropisch warm worden. Zeker wanneer je van juni tot september gaat heb je kans dat de temperaturen boven de 30 graden uitkomen. Een huurauto met airco is dan wel zo verfrissend en zeker geen overbodige luxe. Tegenwoordig hebben de meeste huurauto’s wel airco, maar het is handig om dit even extra te controleren zodra je een huurauto gaat boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *