0
Kiki Multem
18 mei 2022

Dit zijn de mooiste stranden van Zakynthos

Zakynthos is een eiland in het westelijke deel van Griekenland, tegenover Italië. Tussen april en mei is een perfecte periode om naar Griekenland af te reizen. Het weer is goed voor buitenactiviteiten en je hebt de eilanden bijna helemaal voor jezelf voordat de zomervakantie start.

mooiste-stranden-van-zakynthos

Wat het Griekse eiland Zakynthos uniek maakt, zijn de magische stranden met het blauwe zeewater, de verscheidenheid aan watersporten en natuurlijk de kleine geïsoleerde stranden. Zakynthos is beroemd om het Navagio strand en de Caretta Caretta schildpadden maar daarnaast heeft het eiland nog veel meer prachtige stranden te bieden. Dit zijn de mooiste stranden van Zakynthos!

Makris Gialos

Makris Gialos ligt op 7,5 km afstand van Alykes en 25 km van de stad Zakynthos. Het zeewater is helder blauw en zeer geschikt om te duiken. Er zijn kleine steentjes, een beetje zand en talloze grotten om te verkennen. Sommige tavernes bevinden zich langs het strand dat toegankelijk is via een stijve helling. Makris Gialos is ideaal voor stellen, ervaren zwemmers en natuurliefhebbers.

➼ Tips en info voor een auto huren op Zakynthos

Unieke vakanties, weg van de massa

Xigia Beach

Xigia ligt 6 km ten noordwesten van Alykes aan de hoofdweg naar Skinari en 20 km rijden van de stad Zakynthos. Dit strand staat ook bekend als het zwavelstrand van Zakynthos en ligt op korte afstand van verschillende tavernes die een grote verscheidenheid aan gerechten serveren samen met de beroemde zeevruchten van het eiland. De toegang is vrij eenvoudig via de hoofdweg waar ook een kleine parkeerplaats gelegen is. Het pad dat naar het strand is echter behoorlijk stijl.

mooiste-stranden-zakynthos

Dafni Beach

In het zuidwesten van Laganas Bay is het strand van Dafni, een aangenaam zandstrand. Het strand heeft ondiep, helderblauw water en is ideaal om te zwemmen. Ook kun je hier genieten van lange wandelingen langs de kust en een prachtige zonsondergang.

mooiste-stranden-van-zakynthos

Porto Limnionas

Porto Limnionas ligt naast het dorp Agios Leon en op 25 km rijden van de stad Zakynthos. Er is geen zandstrand maar rotsen omringen de kust. Het zeewater is diep en daardoor perfect om te duiken. Op een afstand van 30 meter serveert een taverne verse vis en andere traditionele gerechten. Porto Limnionas is gemakkelijk met de auto bereikbaar.

Navagio

Oké, dit artikel kan natuurlijk niet bestaan zonder het bekendste strand van Zakynthos genaamd Navagio of ook wel bekend als het Shipwreck-strand. Je kunt dit strand alleen per boot bereiken waardoor het extra bijzonder is. Het strand is vrij ver weg van alle resorts en hierdoor is het vrij duur om een ​​privéboot te huren. Maar je kunt het strand ook waanzinnig goed zien vanaf het uitzichtpunt. Wanneer je de top bezoekt, zorg er dan voor dat je naar het einde van de klif loopt en niet stopt bij de eerste plek, waar de meeste toeristen zijn.

De mooiste stranden op Zakynthos om schildpadden te spotten

De Caretta Caretta schildpad is een grote zeeschildpad met een roodbruin schild. Hij weegt gemiddeld 90 kg en kan een lengte van één meter bereiken. Het belangrijkste eierleggende strand van de hele Middellandse Zee ligt in het gebied van Sekania op Zakynthos.

schildpadden-zakynthos

Gerakas

Houd je meer van lange zandstranden, dan is Gerakas een echte aanrader. Dit strand staat vooral bekend als een van de broedplaatsen voor zeeschildpadden, dus wees niet verbaasd als je een nest ziet en blijf er vooral bij uit de buurt! Het strand is groot en uitgestrekt genoeg om een ​​ander plekje te vinden. Gezien het belang voor de zeeschildpadden, is het strand een half uur voor zonsondergang en voor zonsopgang verboden terrein, waardoor je nog steeds genoeg tijd hebt om er overdag van te genieten.

Marathonisi

Marathonisi is een eiland met twee stranden aan de voorkant en de andere aan de achterkant. Het eiland ligt op ongeveer 1,5 km afstand van de stad Zakynthos en is alleen per boot te bereiken. Het maakt deel uit van het National Marine Park van Zakynthos en wordt dus beschermd terwijl de schildpadden hun eieren leggen. Het strand aan de achterkant is wel toegankelijk voor strandgasten en is ideaal voor natuurliefhebbers.

Heb jij weleens een zeeschildpad in de natuur gezien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *