0
Kiki Multem
5 mei 2020

Deze bekende filmlocaties in Griekenland kan jij bezoeken

Bij iedere film draait het om de perfecte locatie en wat is een betere locatie dan Griekenland. Het helder blauwe water en de eindeloze zon maken Griekenland een perfecte locatie voor filmproducenten.

filmlocaties-griekenland

Meimaand is Griekenland filmmaand! Dus heb je Netflix en Videoland al uitgespeeld? Ga lekker zitten en geniet van de films die in Griekenland zijn opgenomen. Meteen inspiratie voor een volgende reis, die wellicht dichterbij is dan je denkt want deze bekende filmlocaties in Griekenland kan ook jij bezoeken!

Mamma Mia

Gefilmd in: Skiathos, Skopelos en Pilion

Wie houdt van ABBA houdt van MAMMA MIA! Dit betekent maar één ding: heerlijk meezingen vanaf de bank. In deze film zie je hoe de vrijgezelle moeder Donna een hotel heeft in Griekenland. Haar verloofde dochter Sophie wil voor het huwelijk graag weten wie haar vader is maar daarover laat haar moeder niets los. In het dagboek van haar moeder blijkt dat drie mannen haar mogelijke vader zijn. Sophie nodigt ze allemaal uit voor haar bruiloft en… Ja, nu wil je het einde weten hé! ;)

De film brengt je heerlijke vakantievibes door de prachtige zandstranden en de oude haven van Skiathos, de zee en kliffen van Skopelos en de waanzinnige kustlijn van Pilion.

mamma-mia-griekenland

Captain Corelli’s Mandolin

Gefilmd in: Kefalonia

Ben jij die eeuwige romanticus? Dan moet deze film op je lijstje! In deze film zie je hoe Mussolini’s soldaten, tijdens de Tweede Wereldoorlog, het eiland Kefalonia veroveren. De Italiaanse kapitein Corelli, gespeeld door Nicolas Cage, voelt zich meteen thuis op het prachtige Griekse eiland. Hij wordt echter verliefd op de Griekse Pelagia, gespeeld door Penélope Cruz en moet een onmogelijke keuze maken: zijn land of zijn liefde…

En dat ook nog op het onontdekte pareltje Kefalonia, een van de Ionische eilanden. Pas op! Kefalonia is één van de filmlocaties van Griekenland waar je na het kijken naar gaat verlangen. De parelwitte kiezelstranden, met aangrenzende olijfbomen en naar de pittoreske dorpen.

filmlocaties-griekenland

Before Midnight

Gefilmd in: Mani, de Peloponnesos

Hou jij van drama? Hou jij van romantiek? Before Midnight it is! In de groene bergachtige omgeving en tussen weelderige kusten van de Peloponnesos vind je Celine en Jesse. Zij zijn samen met hun kids op vakantie. Op hun laatste avond blikken ze samen terug op het leven sinds hun eerste ontmoeting. Frustraties en angsten komen naar boven. Blijven ze samen? Of scheiden hier hun wegen?

Een goed verhaal, Prachtige shots van de historische dorpen, een kristalheldere zee en een groener dan groene omgeving. Mani, de nieuwe bestemming voor op jouw Griekse bucket list?

filmlocaties-griekenland

The Sisterhood of the traveling pants

Gefilmd in: Santorini

Zin in een pyjamaparty met vriendinnen? In The Sisterhood of the Traveling Pants zien we hoe vier vriendinnen in een kledingzaak voor dezelfde spijkerbroek vallen. Hij past iedereen perfect, ondanks verschillende posturen! Één probleem…. Er is er maar 1. Ze besluiten de broek te kopen en hem om de beurt in de zomervakantie te dragen.

Zo reist de broek mee naar Santorini, hét eiland met de spierwitte huisjes en blauwe koepels. Het eiland met een afwisselend vulkaanlandschap, pittoreske stadjes met tal van culinaire restaurantjes en overal de mooiste uitzichten.

griekse-filmlocaties

The two faces of January

Gefilmd in: Kreta & Athene

Zit jij graag op het puntje van de bank? En ben jij altijd in voor een spannende film: zet deze op je kijklijst! In deze film gaat crimineel Chester met zijn vrouw Colette op vakantie naar Griekenland. Daar lopen zij al gauw tegen een schuldeiser aan. Ze krijgen hulp van Rydal om te ontsnappen maar hij heeft een oogje op Colett. Wie houdt wie voor de gek?

Laat je meenemen naar deze filmlocaties in Griekenland met het prachtige Akropolis en het Parthenon van Athene in het golden hour, de haven van Chania, Kreta en Knossos op Kreta. Een spannende thriller, die je meesleurt in een groots avontuur en dat allemaal vanaf jouw bank.

griekse-filmlocaties

The Big Blue

Gefilmd in: Amorgos

Klaar voor een golden oldie? The Big Blue brengt je naar de wateren van het Griekse Amorgos. Waar de personages Jacques en Enzo met elkaar een spannende duikwedstrijd aan gaan. Zij kennen elkaar van vroeger. Inmiddels hebben wetenschappers ontdekt dat het lichaam van Jacques, wanneer hij in ijskoud water duikt, reageert als een dolfijn. Maar Enzo is inmiddels wereldkampioen duiken. Wie gaat er winnen?

Net als deze mysterieuze film is Amorgos een mysterieuze plek in de Cycladen. Een plek met azuurblauw water, grotten, eindeloze wandelpaden en uiteraard een fantastische plek om te duiken!

filmlocaties-griekenland

My Life in Ruins

Gefilmd in: Olympia, Delphi & Epidaurus

Fans van My Big Fat Greek Wedding opgelet! Hoofdrolspeelster Nia Vardalos heeft nog een fantastische romantische komedie gemaakt: My Life in Ruins. In deze film gaat zij ‘Georgia’, een Griekse Amerikaanse docent, naar Griekenland om les te geven op de lokale universiteit. Door bezuinigingen wordt ze echter ontslagen en gaat ze aan de slag als gids. Als zij rock bottom bereikt en dreigt haar ambitie te verliezen ontmoet ze iemand die haar nieuwe inzichten geeft. Een heerlijk verhaal dat zich afspeelt op eeuwenoude plekken in Griekenland.

Maak een reis door de tijd! En laat je meevoeren naar Olympia, dat ook wel de Vallei van de Goden wordt genoemd, het mysterieuze Orakel van Delphi en het Theater van Epidaurus waar je vandaag de dag waanzinnige voorstellingen kunt zien.

Dat waren ze dan, de filmlocaties van Griekenland die ook jij kan bezoeken!

Oké, doei! Ik ga bingewatchen.
griekse-filmlocaties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *