0
Kiki Multem
20 juli 2022

Lago di Carezza, Italië. Het meer voor op je bucketlist!

Lago di Carezza, ook wel bekend als Karersee, is één van de mooiste meren in de Dolomieten, Italië. Het staat bekend om zijn smaragdgroene kleur en de indrukwekkende achtergrond van bergen.

Dit waanzinnige meer stond al enige tijd op mijn bucketlist en hoort ook zeker thuis op jouw bucketlist!

lago-de-carezza

Lago di Carezza, één van de mooiste meren in de Dolomieten

Lago di Carezza ligt op de grens van Trentino en Zuid Tirol op 1520m hoogte. Het meer is 140m breed en 300m lang. Zoals veel plaatsen in de Dolomieten, is het meer tijdens de zomermaanden super populair bij toeristen, waardoor het erg druk kan zijn. Naar mijn mening is de beste tijd om het meer te bezoeken in de ochtend of eind van de middag. Ik was hier zelf eind juni rond 16:00 uur en het licht was prachtig! In de wintermaanden is het meer bevroren en wordt het omringt door de prachtig besneeuwde bomen.

lago-di-carezza-italie

Hoe kom je bij Lago di Carezza

Er zijn verschillende manieren om bij het meer te komen. De beste manier is zonder twijfel met de auto. Bolzano is de dichtstbijzijnde grote stad in Italië en is ongeveer 40 minuten rijden. Ik verbleef zelf in het pittoreske dorp Canazei, gelegen in Val di Fassa, Trentino. Dat tevens ook een perfecte plek is voor een actieve bergvakantie.

Er is een grote parkeerplaats aan de overkant van het meer, dus parkeren zou geen probleem moeten zijn. Parkeren is de eerste 15 minuten gratis, daarna € 1 per uur voor elk uur daarna.

Heb je geen eigen vervoer? Busnummer 180 brengt je vanaf Bolzano naar het meer. Je kunt vanuit Bolzano ook een georganiseerde dagtocht boeken.

lago-di-carezza-italie

lago-di-carezza-italie

Faciliteiten rondom Lago di Carezza

Je kunt een mooie wandeling maken over het wandelpad dat rondom het meer ligt en onderweg stoppen bij het uitkijkpunt. Ergens rondom het meer is een standbeeldje van een zeemeermin verstopt. Ik ben benieuwd of jij deze kunt vinden! Ik namelijk niet…

Aan de kant van de parkeerplaats is een restaurant en een café met eten, drinken en een winkeltje met leuke souvenirs. Moet je nodig naar de toilet? Geen probleem! In de tunnel vanaf de parkeerplaats naar het meer toe zijn een aantal openbare toiletten.

Naast Lago di Carezza zijn nog veel meer hoogtepunten te zien in de Dolomieten.

lago-di-carezza

lago-di-carezza-italie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *