0
Kiki Multem
24 maart 2023

De 7 leukste restaurants in Rome, dit zijn ze!

Rome is een onwijs leuke stad voor een citytrip Italië. Cultuur, prachtige architectuur en heel veel restaurants met onwijs lekker Italiaans eten.

leuke-restaurants-rome

Mijn favoriete restaurants in Rome met de lekkerste pizza’s, bruschetta’s en pasta’s deel ik vandaag met jullie. In Rome kun je op iedere hoek van de straat wel aanschuiven om te genieten van deze Italiaanse gerechten, maar het is juist leuk om de steegjes af te struinen en plaats te nemen bij een lokaal restaurantje!

Tucci

Tucci is één van de leukste restaurants in Rome die gelegen is op het plein Piazza Navona. Piazza Navona ligt in één van de oudste buurten en is één van de bekendste pleinen in Rome. Op het plein zijn drie fonteinen gebouwd waar je vanaf het terras van restaurant Tucci goed zicht op hebt. Tucci serveert heerlijke Italiaanse gerechten in combinatie met luxe zeevruchten.

Piazza Navona, 94, 00186 Rome, Italië

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Rome op de fiets.

leuke-restaurants-rome

L’Arcano

In een drukke zijstraat van de Trevi Fontein staan overal kleine terrasjes buiten met leuke, geruite tafelkleedjes. Restaurant L’Arcano is er daar één van. Restaurant L’Arcano ligt in het hartje van het oude centrum in Rome en kan redelijk druk zijn. Neem plaats voor een lekkere pasta maar vergeet na afloop ook zeker niet om nog even langs de Trevi Fontein te lopen. Deze is ‘s avonds erg mooi verlicht en ligt op nog geen 5 minuten lopen.

Via delle Paste, 102, 00186 Rome, Italië

➸ Wil je zelf stralen in de Italiaanse keuken? Doe een Pasta en Tiramisu workshop.

restaurants-rome

La Piccola Cuccagna

La Piccola Cuccagna is een lekker restaurant gelegen in een zijstraat van Piazza Navona. Steek de straat over vanaf de fontein “Fontana Del Moro” en je komt terecht bij het restaurant La Piccola Cuccagna. Dit restaurant in Rome staat bekend om zijn goede wijnen en authentieke gerechten en omdat het personeel hier onwijs vriendelijk is, is dit echt een favoriet!

Via della Cuccagna, 14, 00186 Rome, Italië

restaurants-rome

Oppio Caffe

Oppio Caffe is één van de simpelere restaurants in Rome maar het uitzicht is verbluffend! Je kijkt hier namelijk uit op het Colosseum. Wist jij dat het Colosseum in Rome één van de 7 wereldwonderen is? Oppio Caffe serveert simpele pizza’s en diverse grill gerechten voor een betaalbare prijs. Geniet van het uitzicht onder het genot van een wijntje!

Via delle Terme di Tito, 72, 00184 Rome, Italië

lekkere-restaurants-rome

La Taverna de’ Mercanti

La Taverna de’ Meracanti is een leuk restaurant gelegen in de knusse wijk Trastevere. De Romeinse wijk Trastevere is een heel verschil met de binnenstad van Rome. De rustige straatjes vol groen en de gezellige kleine terrasjes doen je hier helemaal tot rust komen. Op het plein Piazza dei Mercanti liggen diverse authentieke restaurants, waar je alleen al vanwege de uitstraling plaats wilt nemen. De knusse, afgeschermde terrasjes zorgen voor rust in de drukke stad!

Piazza dei Mercanti, 3, 00153 Rome, Italiërestaurants-rome

Da Meo Patacca

Restaurant Da Meo Patacca ligt net als La Taverna de’ Meracanti in de leuke wijk Trastevere. Er worden hier veel bruiloften georganiseerd en ik kan absoluut begrijpen waarom. Het perzik kleurige restaurant met waanzinnige binnentuin is een prachtig plaatje. Mocht je even willen ontsnappen aan de drukte van de stad, breng dan zeker een bezoekje aan restaurant Da Meo Patacca.

Piazza dei Mercanti, 30, 00153 Rome, Italië.

lekkere-restaurants-rome

Bar

“Bar” is geen restaurant maar wel een onwijs leuk koffietentje in Rome. Op Piazza dei Ponziani komen de locals bij elkaar voor een praatje, een kopje koffie en een ontbijtje (wat je kant en klaar op het menu kunt bestellen). Bar is een absolute aanrader om je dag rustig te beginnen voordat je de stad in gaat.

Piazza dei Ponziani 1, 00153 Rome, Italië

➼ De mooiste bezienswaardigheden in Rome

leuke-restaurants-rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *