0
Kiki Multem
1 maart 2020

De mooiste bezienswaardigheden in Rome, dit zijn ze!

Rome is één van de meest iconische en mooiste steden in Europa. Rome is rijk aan geschiedenis en dat zie je ook terug in de mooie, bekende bezienswaardigheden. Pak een Italiaanse Gelato of een slice pizza en ik leid je langs alle highlights van Rome.

highlights-rome

Welke bezienswaardigheden in Rome mag je niet missen!

Rome staat bekend als een van de meest historische, culturele en romantische bestemmingen ter wereld, en of wilt genieten van het heerlijke Italiaanse eten of om de prachtige bezienswaardigheden van de stad te zien, Rome zal je niet teleur stellen!

Colosseum

Het Colosseum is gebouwd in de Romeinse tijd als een ruimte voor het houden van openbare gevechten en staat het meest bekend als het huis van gladiatoren, die het zouden uitvechten voor een publiek dat maar liefst 80.000 mensen zou kunnen tellen. Het Colosseum is het grootste amfitheater ter wereld en is ondanks zijn schade nog steeds enorm indrukwekkend om te bezoeken. Omdat het Colosseum is één van de zeven wereldwonderen is is dit een grote trekpleister voor Rome. Vergeet niet van te voren je entreetickets te kopen om de drukte te vermijden. Dit kan gemakkelijk via hier.

bezienswaardigheden-rome

Vaticaanstad & St-Pietersbasiliek

Vaticaanstad is een eigen land in Rome met zelfs een eigen euromunt. Dit is de thuisbasis van wereldberoemde bezienswaardigheden waaronder de Sixtijnse Kapel en de Sint-Pietersbasiliek. De deuren naar het Vaticaanse Museum gaan om 9.00 uur open. Kom vroeg want het is hier dagelijks enorm druk.

Koop van te voren je kaartjes om eventuele rijen te ontzien. Bekijk hier voordelige tickets.

highlights-rome

Pantheon

Op kleine afstand vanaf de Trevi-fontein is het Pantheon. Het Pantheon is bijna 2.000 jaar oud en daardoor ook het best bewaarde monument in Rome. Het Pantheon is oorspronkelijk gebouwd als een tempel voor de Romeinse goden en is later omgebouwd voor gebruik als een christelijke kerk. Het is enorm bijzonder dat het Pantheon op de dag van vandaag nog steeds in uitstekende staat is.

➸ Huur een fiets bij Baja Bikes of ga mee op een georganiseerde fietstour en ontdek Rome op de fiets.

highlights-rome

Trevifontein

De Trevifontein is ‘s werelds grootste barokke fontein en is één van de grootste trekpleisters van Rome. Tussen smalle winkelstraten sta je in eens oog in oog met deze immens grote fontein. De Trevifontein is in het begin van de 18e eeuw gebouwd en er wordt gezegd dat als je een munt in de fontein gooit, je gegarandeerd naar Rome terugkeert. Omdat elke dag meer dan drieduizend euro aan munten in de fontein wordt gegooid doneert Rome dit geld aan een goed doel. Wil je de Trevifontein zonder hordes toeristen zien, ga dan vroeg op!

bekende-bezienswaardigheden-rome

Spaanse Trappen

De Spaanse Trappen hebben maar liefst 153 treden. De Spaanse Trappen werden in 1735 geopend en is vandaag een populaire plek in Rome om te stoppen. Onderaan de trappen vindt je bekende designerwinkels die uitlopen in leuke steegjes met authentieke boetiekjes. Het is tegenwoordig niet langer toegestaan ​​om op de Spaanse Trappen te zitten omdat ze dit monument willen beschermen.

bezienswaardigheden-rome

Piazza Navona

Last but not least Piazza Navona. Piazza Navona is een prachtig plein met diverse fonteinen, omringt door fijne restaurants. Het meest bekende kenmerk is de fontein van Bernini. Deze staat in het midden van het plein. Schuif aan op een terras voor een kopje Italiaanse koffie of een heerlijke lunch en geniet van het uitzicht.

➸ De 7 leukste restaurants in Rome, dit zijn ze!

bezienswaardigheden-rome

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *