0
Kiki Multem
4 februari 2024

Tips en info voor een auto huren op Madeira

Madeira wordt ook wel het Europese Hawaii genoemd en niks is minder waar! Het eiland staat vol groen, bossen, jungle en bloemen waar de ruige bergtoppen bovenuit steken.

Een huurauto is een must om het eiland te verkennen. Het eiland is best groot en daarom is een huurauto ideaal. In deze blog geef ik je alle tips en info over het huren van een auto op Madeira.

Is autorijden veilig op Madeira?

Autorijden op Madeira is goed te doen. De verkeersregels wijken nauwelijks af van de regels in Nederland waardoor rijden op Madeira niet heel veel anders is. De wegen zijn uitstekend onderhouden, zowel de hoofdwegen als de kleinere wegen. Soms zijn de wegen erg smal, waardoor een kleine huurauto wel comfortabeler kan zijn.

Het weer in Madeira kan erg snel omslaan, vooral in de bergen. Het ene moment rijd je met een lekker zonnetje op je gezicht, het andere moment rijd je ineens in dikke wolken en hevige regenbuien waardoor het zicht minder wordt. Pas hier je snelheid op aan. Je zult ook veel loslopende koeien tegenkomen en met de mist zie je ze minder snel langs de kant van de weg staan of wanneer ze plotseling willen oversteken.

huurauto-madeira

Welke huurauto heb je nodig op Madeira?

De wegen zijn erg goed onderhouden, waardoor je met elk type huurauto goed kunt rijden op Madeira. Het is een bergachtig eiland en sommige wegen zijn aardig steil. Het kan dus fijn zijn om een automaat te kiezen zodat je minder rekening hoeft te houden met het terugschakelen elke keer. Ook een wat kleinere huurauto loont gezien sommige wegen erg smal zijn en parkeren in de nauwe straten makkelijker te doen is met een smallere auto.

Vanaf welke leeftijd kun je een auto huren op Madeira?

Elk verhuurbedrijf heeft zijn eigen eisen en voorwaarden, waardoor het verschilt vanaf welke leeftijd je een auto kunt huren in Madeira. Zo kun je bij sommige maatschappijen al met 18 jaar een auto huren, maar moet je wel minimaal 1 (en soms 2) jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Vaak is de minimumleeftijd wel 21 jaar. Je betaalt onder de 25 jaar ook meestal een extra toeslag voor het huren van een auto, de ‘jonge-bestuurderstoeslag’. Bestudeer goed de voorwaarden van het verhuurbedrijf waar je je auto wilt huren op Madeira, hier kun je duidelijk alles teruglezen.

huurauto-madeira

Wat kost een auto huren op Madeira?

Hoeveel een huurauto op Madeira je gaat kosten, is afhankelijk van het type auto, de periode wanneer je gaat en hoe vroeg je boekt. In principe geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper de prijs. Daarnaast is er ook een groot verschil in prijs wanneer je in het hoog- of laagseizoen gaat. In het laagseizoen kun je een auto huren op Madeira vanaf €25 per dag. In het hoogseizoen beginnen de prijzen vanaf €60 per dag. Probeer zo vroeg mogelijk te boeken want dat loont. Bij de meeste maatschappijen kun je kosteloos annuleren of wijzigen mochten je reisplannen veranderen.

➸ Bekijk hier de beste en leukste hotels op Madeira!

Unieke vakanties, weg van de massa

Waar kan je het beste een auto huren op Madeira?

Op Madeira vind je genoeg aanbieders van huurauto’s. Lees je goed in en vergelijk de aanbieders met elkaar om zo de beste huurauto voor jou te vinden. Het is aan te raden om van tevoren je huurauto te regelen, vooral in het hoogseizoen. Niet alleen is dit vaak voordeliger, maar zo weet je ook zeker dat er een huurauto voor je beschikbaar is bij aankomst. Onderstaande maatschappijen zijn aanraders om je huurauto bij te reserveren.

Sunny Cars

Sunny Cars is een volledig Nederlands verhuurbedrijf en dat is fijn: alle ondersteuning is in het Nederlands. Je vragen worden door Sunny Cars vlot beantwoord en problemen worden altijd goed opgelost. Sunny Cars is zelfs dag en nacht bereikbaar met het noodnummer.

 • All-in autohuurformule; Heldere en transparante all-inclusive prijs
 • Alle verzekeringen inbegrepen; Zelfs dekking van glas-banden-bodem-dak schade
 • Terugbetaling eigen risico bij schade; Dus geen extra verzekering ter plaatse afsluiten
 • Nederlandstalige support; Uitgebreide service voor, tijdens en na je vakantie

➸ Bekijk hier huurauto’s via Sunny Cars

EasyTerra

EasyTerra is een onafhankelijk prijsvergelijker waar je de prijzen van auto’s van de bekende verhuurbedrijven met elkaar kunt vergelijken en direct een huurauto kunt reserveren. Via EasyTerra boek je ook je huurauto en zij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden.

 • Gratis annuleren tot 48 uur voor aanvang van de boekingsperiode
 • Laagsteprijsgarantie
 • Betere prijs gevonden? Zij zorgen voor een nog betere aanbieding

➸ Bekijk hier huurauto’s via EasyTerra

TUI Cars

TUI Cars werkt samen met lokale verhuurbedrijven op bestemming. TUI is de tussenpartij bij wie je je huurauto boekt en zij helpen je ook met alle vragen rondom je huurauto.. Als je via TUI Cars je auto reserveert, dan heb je altijd kosteloos een tweede bestuurder en een allriskverzekering voor je huurauto.

 • Tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren
 • Huurprijs inclusief allriskverzekering én extra bestuurder

➸ Bekijk hier huurauto’s via TUI Cars

Avis

Avis is een Amerikaanse verhuurmaatschappij met locaties over de hele wereld, waaronder Madeira. De huurprijzen van Avis zijn helder en transparant, zo zie je duidelijk wat erbij inbegrepen is en wat niet. Tip: Als je nog studeert, dan profiteer je van een leuke studentenkorting op je Avis huurauto.

 • Tot 48 uur voor aanvang gratis annuleren of wijzigen
 • Keuze uit meerdere verzekeringen zodat er eentje bij jouw behoeften past
 • Betaal vooraf online waardoor je korting krijgt op de huurprijs

➸ Bekijk hier huurauto’s via Avis

auto-huren-madeira

Auto huren op Madeira zonder creditcard

Wil je een auto huren in Madeira zonder creditcard, dan moet je goed kijken naar de verhuurmaatschappijen. Bij de meeste verhuurmaatschappijen heb je namelijk wel een creditcard nodig. Vaak wordt deze gebruikt om je reservering te bevestigen en voor de borg van de huurauto. Wanneer je een auto wilt huren zonder creditcard, dan is het aanbod wat kleiner maar zeker niet onmogelijk! Ook op Madeira kun je prima een auto huren zonder creditcard. Je betaalt dan de borg gewoon met je pinpas. Verhuurmaatschappijen waarbij je geen creditcard nodig hebt zijn bijvoorbeeld Sunny Cars en Avis (voor sommige type auto’s).

Auto huren vanaf het vliegveld op Madeira

Een huurauto is echt een must op Madeira om het eiland te verkennen en de mooiste plekjes te ontdekken. Het is super handig dat je de huurauto al direct op kunt halen bij het vliegveld zodat je gelijk op pad kunt. Zodra je aankomt op Madeira vliegveld kun je naar de aankomsthal lopen waar je alle balies vindt van de bekende verhuurbedrijven. Heb je al een reservering gemaakt, dan hoef je alleen je gegevens te laten zien en wat documenten te ondertekenen. Ook kun je hier last-minute een auto huren, maar dan kan de keuze aan auto’s wat kleiner zijn. Vanaf de aankomsthal moet je een kleine 5 minuten lopen naar de parkeerplaats waar alle huurauto’s staan. Het is een kwestie van bagage in de achterbak leggen, de auto starten en je vakantie kan beginnen!

Extra tips voor een auto huren op Madeira

Parkeren in Funchal

Funchal is een gezellige stad met smalle straatjes. Het is daarom het beste om aan de rand van de stad te parkeren in een van de parkeergarages en vervolgens te voet naar het centrum te lopen. In tegenstelling tot de rest van het eiland moet je bij Funchal betaald parkeren, reken op een tarief van €1,50 per uur.

Tanken op Madeira

Wanneer je gaat tanken op Madeira met je huurauto, let dan even goed op dat je de juiste brandstof tankt. De woorden voor brandstof lijken namelijk erg op elkaar. Benzine is in het Portugees gasolina, diesel is gasóleo.

auto-huren-madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *