0
Kiki Multem
13 april 2024

8x de mooiste plekken en stranden in de Algarve, Portugal!

De Algarve is een regio in het zuiden van Portugal dat bekend staat om de ruige kliffen, geeloranje rotsformaties en kleine baaitjes.

Hier kun je ook heerlijk genieten van alle stranden om lekker te relaxen en een frisse duik te nemen. In deze blog vertel ik je wat de leukste plekken en mooiste stranden van de Algarve zijn.

Ponta da Piedade

De spectaculaire rotsformaties van Ponta da Piedade liggen net buiten Lagos. Het is een absolute aanrader om langs dit stukje aan de kust te lopen en het uitzicht op de kliffen en over de zee te bewonderen. Het mooiste uitzicht vind je bij Miradoura da Ponta da Piedade. Je ziet hier de prachtige rotsformaties van bovenaf en kunt richting het water lopen via een lange trap. Je kunt er ook voor kiezen om de kliffen vanaf het water te bewonderen via een tour of op eigen houtje met een kayak.

mooiste-stranden-algarve-portugal

Benagil Cave

Een van de mooiste bezienswaardigheden van de Algarve is de Benagil Cave. De Benagil Cave bestaat uit een grot en een strand in één. De grot heeft een grote ronde opening aan de bovenkant waar de zonnestralen prachtig doorheen schijnen. Benagil Cave is alleen te bereiken vanaf het water en door de regels van de overheid is het momenteel enkel mogelijk om deze bijzondere grot te bezoeken met een georganiseerde tour.

➸ Bekijk hier prijzen en beschikbaarheid

mooiste-stranden-algarve-portugal

Praia de Marinha

Een van de mooiste stranden in de Algarve is Praia de Marinha. Het strand ligt dicht bij de Benagil Cave, ten westen van Albufeira. Bij Praia de Marinha vind je de iconische geeloranje rotsformaties waar de Algarve om bekend staat. Je komt op het strand door een flink aantal treden naar beneden te lopen. Het kan hier in het hoogseizoen erg druk worden dus probeer vroeg te komen om het strand nog even voor jezelf te hebben. Praia de Marinha is ook het startpunt van de Seven Hanging Valleys hike. Dit is een mooie hike langs rotsformaties en zeker een aanrader. De route is 6 km, terug loop je dezelfde route (12 km in totaal) of pak je een taxi die je weer terug brengt naar het startpunt.

mooiste-stranden-algarve

Cabo de São Vicente

Cabo de São Vicente is het meest zuidwestelijke punt van Europa. Het is zeker een plek die je even gezien moet hebben. Rondom de vuurtoren vind je de indrukwekkende kliffen van de Algarve. Vlakbij Cabo de São Vicente ligt het mooie Praia do Beliche. Dit is een heerlijk strand om een middag bij te relaxen. Het strand is ook erg populair onder surfers door de hoge golven!

mooiste-plekken-algarve-portugal

Praia do Camilo

Praia do Camilo wordt gezien als een van de mooiste stranden in de omgeving van Lagos. Het zandstrand bereik je via een lange trap van zo’n 200 treden. Het strand is klein, dus vroeg gaan loont om een mooi plekje te bemachtigen. Doordat het hele strand omringd is door hoge kliffen is het water kraakhelder en staat er bijna geen stroming. Neem daarom zeker je snorkelset mee om wat van de onderwaterwereld te spotten!

➸ Wat te doen in Lissabon: 15 tips voor de leukste stedentrip

beste-stranden-algarve-portugal

Algar Seco

De grot van Algar Seco is een verborgen pareltje van de Algarve. Dit pareltje vind je dichtbij Carvoeiro. Met een lange trap loop je naar beneden waar je uitkomt tussen de rotsen. Zowel links als rechts van de trappen vind je verschillende grotten. Je kunt hier rondlopen en tussen de rotsen het mooie uitzicht bewonderen. De highlight van Algar Seco is Boneca, een smalle grot met twee grote ‘ramen’ die je een prachtig uitzicht geven over de zee.

Tip: ga lunchen bij Boneca Bar. Dit restaurant ligt verscholen tussen de rotsen, aan de kust.

beste-stranden-algarve

Praia de Dona Ana

Naast Praia do Camilo is Praia de Dona Ana een van de meest gefotografeerde stranden van de Algarve. Je kunt ook wel zeggen dat dit een van de mooiste stranden is. Het strand vind je ten zuiden van Lagos, verscholen tussen de ruige kliffen. Ook dit strand is erg klein, dus probeer zeker vroeg te gaan om een plekje te vinden waar je je handdoek kunt neerleggen.

stranden--in-de-algarve

Praia da Falésia

Praia da Falésia ligt vlakbij Albufeira en verdient absoluut een plek in dit lijstje. Het strand dankt zijn naam aan de rode kliffen die dit strand omringen. Falésia betekent namelijk klif in het Portugees. Het strand is breed en is de ideale plek voor een heerlijke strandwandeling overdag. Ook ‘s avonds is het strand prachtig met de zonsondergang die de kliffen nog roder doet lijken!

stranden-in-de-algarve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *